✿Baca Entry Yang Lepas✿

Friday, January 11, 2013

Mohon Sebarkan : Jangan Letak Beg Di Tempat Duduk Penumpang



As-Salam

Sekarang ni makin banyak taktik penjenayah untuk merompak.
Baru-II ni kes pecah tingkap kereta kat traffic light semata-II nak ambik beg tangan di tempat duduk penumpang.

So, nasihat untuk anda, sila berhati-II. Malang tak berbau kan??
Just be prepare ja..

mohon sebarkan :)

Sharing is caring. Assalamualaikum..

14 comments:

BaiYah said...

bahaya kan..memang kena berhati-hati..orang jahat sekarang ni sanggup buat apa saja..

Nadia Johari said...

penjahat sekrng..mcm2 taktik die wat..

Budak Kampung said...

nh dh lma maklum dah

Nurul Aini said...

bahayanya..dari dulu sebenarnya tak boleh sebab dulu pun selalu jadi benda macam ni..tapi dah reda..ada balik.

Wan Namikaze said...

Ish..bahaya ni! Kejam betol lah pencuri zaman sekarang. Nak duit, carilah kerja. Ini tidak, menyamun je kerja. Ingatlah wahai penyangak sekalian, dunia ni sementara je..Yg selebihnya tu di akhirat. Sekarang ni sempat lg kalo nak bertaubat.

Penjejak Mimpi said...

Kawan sy baru2 ni kena macam tu juga. Biasanya dia memang tak letak handbag kat tempat duduk penumpang tu tapi hari tu dia letak sekejap sementara nak tunggu enjin panas dan time tu lah penyangak tu amik kesempatan grab handbag kawan sy tu. Dah nak kena...

Orang semakin jahat sekarang ni so kena berhati2...

ina said...

tau xpe..klu kt dlm kete ina selalu letak handbag kt bwh sit kn..sbb tkut ape2 terjadi..org skg ni dh mcm gila..snggup bunuh org demi duit..

Nurmujahidah Ismail said...

dalam smingg 2 kawan muja kena pecah kereta dorang,, sedey amat

sa mic said...

ish dah macam2 zaman sekarang ni, hummm . Apa lah nak jadi ,isshhh

inche hlovate said...

betul2.. better letak beg kat bawah kaki penumpang.so, org tak nmpak

Remy hazza said...

dah selalu sangat dgr cerita camnie...... tapi masih juga ada yg tak ambil kisah......
letak jer kat bwh kaki tu....

teru na said...

none of my bloody bisnes dorang bilang...tetap nk jga juga kan

teru na said...

none of my bloody bisnes dorang bilang...tetap nk jga juga kan

★ Nurul Nadhirah Norsalim ★ said...

kena jaga2 :)

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com