✿Baca Entry Yang Lepas✿

Thursday, January 24, 2013

"Sunat Wanita" Dilarang Di Malaysia?


As-Salam

Sebelum masuk kepada tajuk, boleh klik ni tak http://bit.ly/WaN8pq ?? Hehe . Bagi sedekah kat uzu sikit hari yang mulia ni. kih3


Hairan bin ajaib tentang isu ini. Bersunat? Sunat tuk kan sunah untuk perempuan. Camne la pulak boleh dilarang bersunat di Malaysia bagi wanita? Perkara ini boleh menimbulkan isu sensitif terhadap agama kita.

On 20 December 2012, United Nations General Assembly bersetuju untuk melarang perkara sunat wanita di Malaysia. Kempen ini mendapat perhatian di seluruh negara dan mencetuskan kontroversi, and terkait dengan isu agama. 

After u all read my entry, apa pendapat korang tentang isu ni?? Korang setuju ke tak tindakan diorang??

Hehehe. ok lah thanks for reading.Salam.



9 comments:

Farra Atiqah said...

Boleh pulak camtu yee

Ima Salsuzaima said...

betul ke ni? Bodoh je cadangan tu.benda tu bukan salah dan ia tak mengganggu org lain mahupun kaum dan agama lain.

adibahfaizah said...

yeke? bersunat bagi perempuan tu kan ada sebab-sebabnyer dan kebaikannyer.

sa mic said...

laa jadahnya jadi macam ni? ish

Badrul Hisyam said...

sbnrnya isu ni dah lama dah.. dari tahun 2007 klau x silap.. negara mcm dkt AS aggp amalan ni amalan mendera.. sbb tu diorg haramkan.. Tapi dia ada hak ke utk haramkan amalan bersunat ni dekat negara lain????

mira_nas said...

hurm... berpegang je yang amalan sunat tu dituntut dalam islam.. habis cerita..

Shida Radzuan said...

kan wajib bsunat nih..

Nadia Johari said...

haishh..ade je bnde nk dihapuskan..tolggla jgn cmpur bab2 yang mmg wajib..

Remy hazza said...

kan suruhan agama....... tak elok ditinggalkan....

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com