✿Baca Entry Yang Lepas✿

Tuesday, February 12, 2013

Apa Itu Komli? Yang Pasti Komli Masyuk Dari Nuffnang


Salam

Uzu yakin ramai blogger tahu pasal Komli. Uzu pun baru tau pasal Komli ni.
Korang tau tak Komli ni apa? Meh nak explain secara ringkas.



Komli ni syarikat pengiklanan macam Nuffnang lah jugak yang kena boh kat blog.
Mostly blogger semua pasang iklan nuffnang kat blog. Betul tak?
Macma tu la jugak dgn Komli ni ..Komli ni of coz masyuk gila daripada nuffnang.

Uzu 3 tahun berblog kan, tak pernah cashout nuffnang langsung.
Sedih gila tengok earning sikit ja naik, so uzu ambik alternatif lain iaitu pasang Komli kat blog.

Komli ni actually pengiklanan International, so dia da masyuk sikit dari nuffnang yang kedekut gila rasa =.'=

Tapi Komli ni tuk blog yang ada traffic tinggi lah. Uzu tak tahu lak details Komli ni camne traffic dia nak,
sebab uzu pun baru pasang jugak. Tanya-II kat blogger lain pasal Komli,
Uzu tau sikit ja.

Kalau nak tau blog korang layak apply Komli ke tak, korang sign up je. Pihak Komli akan maklum balas melalui email yang mana blog korang layak ke tak boh Komli.

Komli bayar direct bank in kot mengikut sumber and dia byr dalam USD.

Ok kalau korang nak tau macam mana nak daftar Komli, haaa nanti uzu update eh :)
Tunggu petang-II sikit update. Tunggu tau !!

k bye Salam

p/s : Yang ada pengalaman pasal komli, boleh konsikan kat ruangan komen :)





36 comments:

ishy77 said...

1st time dgr eh, nmpak sgt jrg bw...kahkahkah..tq for sharing..

Leeza dayasari [santai leeza] said...

leeza tak pernah dgr..... ok.. kena amek tahu lah gini.

Remy hazza said...

dia bayar direct bank in ker? tak bahaya ke kasi no akuan bank kita.....just curios sikit pasal benda tu....

tapi remy setuju pasal nuffnang tu kedekut giler....he3

Nyamuk Terbang said...

nak try lah..hehe

relevan Sokmo said...

pasang cepat..USD tu..

Hawa Faqihah said...

setuju dgn akak..mmg susah nk dpt income dr nuffnang :(

вʋввℓɛ ρσρƨ said...

mcm menarik la. pape pun, tak sabar nk bce entry setrusnya ;)

Nurmujahidah Ismail said...

dah try banyak kali tapi traffic tak tinggi laa,, sob3,, sedeh.

Hanif Idrus said...

First time dgr...tunggu entri awak selanjutnya

Rosmiza Ali said...

1st time dengar pasal Komli.. Tapi rasanya nak stay dengn Nuffnang jelah.. Trafik pun tak tinggi nak join Komli ni.. Huhu~~

huny madu said...

Msti xbole join komli ni sbb traffic ciput je :(

C.T.K said...

xprnh dgr..ct tunggu kamu update caranyer ye...nk try jugk..hihi

ina said...

ina pun sdih gak..nuffnang mmg kedekut. lgsg xde income. ni pun tgh cari2 klu komli tu ok..

Azhafizah Md Nor said...

tak pernah dengar pasal komli ni..cambest je pulak.tapi kalau letak komli,nuffnang ade effect ke ek?

Farra Atiqah said...

tqvm kak uzu :-) dah lame cari benda ni,tu yg pelik tu komli..apa tu komli,asl ramai sangat yang pakai ??

Lin Azlina said...

1st time dgr ni..lagi masyuk er...? tp dh setia dgn nuffnang ni...

Ika Atiyka said...

Pertama kali dengar pasal ni. Baru tau :D

Solehah Shamsuddin said...

Solehah tau ni mle2 pn dari abg feroz...

Nadia Johari said...

mmg x pernh cashout nuffnang gak..huhu

Musyirah :) said...

Ohh ! nakcuba lah :D tapi mcm mana kalau traffic keciput jeee :/

Shida Radzuan said...

tengah fkir2 nih ^_^

Rahmad Mat said...

pesaing baru nuffnang ni..

Earning lebih masyuk dri nuffnang..

Lebih kurang macm innity.. tp requirement innity uv at lest 40k x silap sebulan..

Klu komli a.k.a admax ni tak di nyatakan plak requiemntnya.. try je lah apply manalah taw dpt..

yana aina said...

iklan nuffnang suka menyorok time ramai pengunjung blog ... malu sgt kot ... huhuhh

yan shamba said...

baru je try komli ni..nuffnang mmg skang nape kedekut tetibe..huhu..

Mohamad Saufee Azman said...

Komli mmg terbaik. Boleh dapat ribu2 tiap2 bulan. :)

Azizul Hakim said...

still menunggu bayaranbulan december 2012,,tapi masih xdpt..sape2 yg tahu boleh share tentang proses pembayaran komli ni

Mas Diey said...

hee...x pernh dgr komli nie. baru first time dgr..hehehhe

iu-hazirah said...

first time gak dengar, penak dapat earn dari komli ke?

fairus mohamad noor said...

dah daftar..komli dah balas pun..tp sedih pulak nak tgglkan nuffnang..ngee

Nieyxzha Hassan said...

Ye ke lebih masyuk dari nuffnang? Seriously?

Amirul Faiz Abd. Razak said...

Ingat nak join la jugak komli nih. :)
RinganTangan.com

adi junaidi said...

tak pernah pakai nuffnang, komli alternative terbaik, by da way sekarang kembali berbloging n tumpu pada isi blog, tak fikir soal jana untung lagi...yang penting reader suka apa isi kandung blog kita

Cikgu Hailmi said...

baru jer pasang Komli nih, terus jer status Gliterati NuffNang tuh kena tarik balik.. tak kisah lah, masa dengan Nuff Nang pun bukan bleh buat duit sangat pun.. ;)

eimah siti said...

dah setahun daftar... baru hari ni dia reply email tu...fuhhh...ingatkan nak setia ja dgn nuffnang tu...tp komli dah bagi green light.. nak try la tgk macam mana..hee

BBlog said...

minggu nie mmg sikit dia bg, traffic tinggi heh, ok iklan white coffee, dtglah kembali, sesungguhnya ko lah satu iklan yg bagi banyak duit kt nuffang aku...... wwwsaja-saja.blogspot.com

BBlog said...

minggu nie mmg sikit dia bg, traffic tinggi heh, ok iklan white coffee, dtglah kembali, sesungguhnya ko lah satu iklan yg bagi banyak duit kt nuffang aku...... wwwsaja-saja.blogspot.com

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com