✿Baca Entry Yang Lepas✿

Wednesday, February 20, 2013

Tips : 4 Cara Buat Entry Menarik Minat Pembaca


Salam


Hanya sebagai pendapat dan pandangan uzu je. Macam mana nak buat pembaca tak jemu dengan entry kita. Tapi bukan bermakna blog uzu bagus lak. Just nak share apa yg uzu tengok dari pandangan uzu je.

  • Tajuk entry yang gempak. Cari idea yang gempak-II atau tajuk yang buat pembaca tertanya-II so pembaca akan masuk blog kita. Tapi jangan buat tajuk yang lebih-II lak eh
  • Entry. Entry kena lah yang tak panjang lebar. Kebanyakan pembaca tak suka baca panjang lebar. Macam uzu sendiri tak baca entry yang panjang. Just baca main point je. Korang short kan lah seringkas2nya 
  • Gambar. Gambar dalam entry sebagai penambah seri, bukti. Kalau nk update entry bergambar tu jangan pulak nak upload sampai nak buat album. Hehehe. dulu uzu macam ni lah. Macam nak upload buat album. Tapi bila kena tegur oleh Abang Apit (abg la sgt) , baru lak faham kenapa.
  • Kesimpulan . Buat entry afdal ada kesimpulan. Ringkas-II pon takpe janji ada. Takde la entry kita "gantung" kan. Hehehe

Thanks for reading. Kalau ada tersilap kata, uzu minta maaf.
Macam yg uzu kata, its just my own opinion je k :)
Harap membantu korang-II semua. Thanks
Salam


25 comments:

Paly said...

btol2.. dulu paly ade gak tulis pnjg2, cam ngarot jer.. skrg dah tulis ringkas, ade gak pnjg skit2, hehe

byk lg kene blajar lam dunia blog ni :D

Yaya NHA said...

TERBAAAIIKKK

Mohamad Khairil said...

sama macam angah dulu2..haha..buat post banyak yg merapu..haha..tpi sebab tgok blogger ohsem bgi tips...alhamdulillah..dah oke skit :)

Aku Penghibur said...

tips yg bgus :)

Ryne Moza said...

..nak tulis panjang2 tiada idea sangat..terbaik tips ni..

Iha Zaliza said...

Betul tu lagi2 pasal entri. Tinggal tabiat nak ringkaskan entri tu je yang ada masalah lagi.. :D

deno said...

tips yg baik.. hmm.. entry deno pendek2 je, tp bila cerita bab SLE, CAPD kadang2 jadi pnjg sikit.. sikit je.. hehe

C.T.K said...

tips dr blogger retis..hehe..thank 4 share :D

Nadia Johari said...

hehe..betul tu//gmbr tu penting..biar org x jemu

BaiYah said...

tip yag bagus..betul2 saya sendiri pom tak suka baca entri yang panjang2..
hihi::

Lyana's Page said...

betul2 semua tips ni.. kdg2 yana pun ada juga buat entry pjg2 sbb excited sgt nk cerita..hehe

trah zain said...

hoho.. thanks uzu kasi guide.. betul gak tu, panjang sgt pn malas baca gk..

Ibu Amirul said...

Tips yang bagus....

anis suryanie said...

hehehe... setuju! :)

huny madu said...

Tips terbaik! Nk taip panjang2 kang merapu pulak, last2 org mls nak baca..
Bia pendek asalkan ringkas & menarik!

ANa Ahmad said...

idea yg bernas ni hehe info berguna thanks sis comel :)

NoEn said...

tips yg bagus

QasehnyaRania said...

in shaa Allah


jom join segmen ni..

http://lobaksusue.blogspot.com/2013/02/segmen-lagu-favourite-saya-by-leeyana.html

AQ Eyfa said...

sama la sye pon x suke entri pjg berjela bagai..pendek tpi padat kan

umi said...

nice sharing ;)

Remy hazza said...

betul jugak tu...tip yg menarik.....

Seneorita Baharin said...

nice sharing dear :D

sa mic said...

nice sharing, hehe

onlyremedies.com said...

It's a nice post.we want more cool post like this

shukrisahari said...

lagi satu,kena ada perenggan.sy penah kene tegur sebab tak ada perenggan...hehe

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com