✿Baca Entry Yang Lepas✿

Saturday, February 23, 2013

Tutorial : Buat Playlist Kat Blog



1. Masuk website ni http://scmplayer.net/

2. Klik Setup (kat atas tepi sebelah kiri)

3. Choose skin and tick pilihan korang kat tepi tu

4. Edit Playlist. Letak la lagu2 yang korang suka. Then yg Song Url tu, boleh boh link youtube.

5. Configure Setting. Yang tu korang pilih ikut suka hati korang camne. ok?

6. Klik DONE ..

7. Copy paste code yang kena bagi dan paste ke ruangan HTML . Save.



4 comments:

Remy hazza said...

yang nie menarik......boleh letak byk lagu....

C.T.K said...

dulu buat jugk, skrg xbuat da...slalu trkejut dgn blog sndiri..lagu tetibe kuar...hahah

sa mic said...

yang inilah membuatkan blog berat giler,huhuh

Suhadah Sue said...

akhir nya saya dapt jugak letak lagu..seblm ni cube cara lain tak leh..terima kasih

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com