✿Baca Entry Yang Lepas✿

Tuesday, February 19, 2013

Tutorial : Cara Daftar Komli Part #2


Salam

Maaf ! Sebab lambat update tutorial cara daftar Komli Part #2 ni. Apa itu Komli
Ada yang belum tahu? Tutorial Part #1 ,mana pulak? Baca sini .

ok Lepas korang dah daftar, beberapa hari/minggu pihak Komli akan bagi email nak minta korang isi detais korang. Ada dua cara. .

1) Fax kat diorang form yang diorang bagi attachment kat email tu tu. Kena print attachemnt and fax. Kalau takde Fax, korang ikut cara ke-2

2) Email details di dalam form yang diorang sediakan kat bawah tu. Tekan Forward then baru boleh isi details. Kalau tekan reply ,memang  tak leh nak edit..

Isi ikut contoh kat bawah. Tak semestinya nak kena isi semua. Just isi yang ada simbol * wajib sahaja.

Tekan gambar kalau tak jelas k. 

Yang Ad Unit kat atas tu, korang pilih saiz yang korang nak. tick la beberapa saiz yang korang nak. 3 ke atau semua pon boleh kalau korang nak. Hehe

Sebarang pertanyaan boleh PM kat facebook. Kalau tanya kat komen, memang takleh nak komen balik lah. kalau komen pun korang nnt tak alert uzu reply. Komen kan takde notifications. Hehe :)

ok semoga tutorial ini membantu. 
Salam

16 comments:

ejulz said...

masyukk ke komli ni? hehe.. kalo masyuk rasa nak beralih arah dari nuffnang laa.. mcm x dpt apa2 je nuffnang.. hehe

yana aina said...

klik komli uzu ^^

Solehah Shamsuddin said...

dah siap buat. thanks awak :)

Remy hazza said...

thanks for tutorial.....
jom kenali komli....

Choi•Minhoヅ™ said...

thanks akak! ;)

ANa Ahmad said...

x lama dah ni nak boleh pasang komli hehe tq part 2 ni hehe

alin said...

cuba tukar warna template blog ke warna biru, mesti cantik ;)

Aku Penghibur said...

jom klik klik komli :)

Nadia Johari said...

pasni komli femes plk..

C.T.K said...

nak buat jugak lah..hihihi..thank.

sa mic said...

dah daftar, yeahhh ! ;D

nik ros said...

tutorial ni sgt membantu.tq

Afie Qaisarah said...

dah try

selipar putih said...

thanks emmas putih..jumpa tutor ni..lengkap

MyCherita said...

terima kasih UZU.. baru nak try apply.. ntah lepas ..ntah idak ler ni...huhuhu

Ayah Rie said...

assamualaikum
uzu fb uzu xleh nk add la nape yea..

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com