February 14, 2013

, , ,

Tutorial : Letak Kotak Status/Update Tweet Twitter Kat Blog

Salam

1. Mula-II klik sini dulu Widget

2. Sign in ur acc twitter.

3. Isi apa yang patut kat bawah ni and tekan create widget :)

4. Masuk Dashboard --> Design --> Add a Gadget --> HTML/JavaScript

5. Paste kan code tu di ruangan Html.

Selamat mencuba :)


Share:

6 Sila Komen:

Unknown said...

waaa menjadi ni hehehe tq tutorial ni cikgu emas putih hehe ^^

Unknown said...

remy takde twitter rrrrr!

Shida Radzuan said...

nice tutor :)

Solehah Shamsuddin said...

dulu dh buat kotak twitter ni, tp mls nk letak skrg dh. ramai sgt yg duk gi post mcm2, maklumlah kotak ni kalau letak kan settingnya public.

Nadia Johari said...

xde twitter..huhu..tapi kot2 nnt buat..leh ikut tuto ni..=)

ezyra taharin said...

npe tak menjadi pon :(