✿Baca Entry Yang Lepas✿

Wednesday, March 13, 2013

Bahaya Pengambilan Panadol




Jangan ambil PANADOL Actifast atau Soluble jika anda rasa demam atau sakit kepala. Pengambilan panadol tersebut boleh memudaratkan kesihatan anda untuk pada masa akan datang. “Suami saya bekerja sebagai Jurutera IT di sebuah hospital, di mana pihak hospital sedang menyiapkan pengkalan data untuk pesakitnya.

Dia mengenali rapat doktor tersebut. Doktor memberitahu suami saya, apabila mengalami sakit kepala,mereka sendiri tidak sanggup mengambil Panadol atau Paracetamol. Sebaliknya, mereka akan
mencari ubatan herba Cina atau mencari altenatif lain.

Ini kerana Panadol adalah bertoksik kepada tubuh kita . Ia merosakkan organ hati . Menurut doktor tersebut, Panadol akan tinggal di dalam tubuh selama sekurang-kurangnya 5 tahun .

Menurutnya lagi, pernah berlaku seorang pramugari menelan terlalu banyak Panadol semasa kedatangan haid kerana tugasnya perlu berdiri sepanjang masa penerbangan. Dia kini baru berumur 30-an tetapi sudah perlu menjalani rawatan buah pinggang (dialisis) setiap bulan.

Alternative Treatment ( Tips )
Seperti kata doktor tersebut, sakit kepala disebabkan ketidak-seimbangan elektron/ion di dalam sel otak .
Sebagai rawatan alternatif, beliau mencadangkan membeli sebotol atau 2 botol minuman isotonik (Misal 100 plus kah) campurkan dengan air minuman pada kadar 1:1 atau 1:2. Mudahnya, secawan isotonik dengan 2 cawan air minuman.

Saya dan suami pernah mencuba kaedah ini dan mendapati ia berkesan. Kaedah lain ialah merendam kaki ke dalam besin yang mengandungi air suam. Ia akan memberi tekanan darah menurun dari kepala anda.
Panadol adalah sejenis “pain killer”, semakin banyak anda mengambilnya, semakin lama semakin kurang kesannya kepada anda.

Bererti anda perlukan dos yang lebih lagi apabila ia kurang berkesan. Kita semua akan jatuh sakit apabila usia kita semakin meningkat.

Untuk wanita, mereka akan melalui pengalaman melahirkan zuriat.Bayangkan mereka akan diberi dos yang kuat apabila terpaksa melalui proses beranak melalui pembedahan.. Jika anda terlalu banyak mengambil Panadol atau Paracetamol sepanjang hidup anda, seperti mereka yang ada migrain, ia akan memberi kesan sifar terhadap kesakitan yang anda alami dan anda memerlukan ubat yang lebih kuat lagi untuk mengurangkan rasa sakit. Adakah anda sanggup diberi dadah yang kuat seperti morfin?

Hargailah kehidupan anda. Fikir sebelum mudah memasukkan ubat yang “biasa” ini ke dalam mulut anda.

12 comments:

huny madu said...

emmm slalu mkn panadol bila sakit kepala :(

Normi Nieza said...

slalu telan penadol bla migrain dtg..huhu

Normi Nieza said...

slalu telan penadol bla migrain dtg..huhu

Anis Athia said...

anis memang selalu elak dari mengambil panadol kalau demam.. setiap kali demam anis akan pakai cool fever dan cuba keluarkan peluh dari badan..

faY said...

mmg dh terkebih telan panadol ni.. ok no more panadol!

Nisa said...

kadang2 nak shortcut, malas pegi doktor, telan je panadol senang

john parker said...

• Biz SkyeTV ialah TV Online dan Program Affiliate (ini bukan Syarikat Astro ye, tiada Channel Prima, Ria, Warna dsbnya) Ini SkyeTV. Jangan salah faham.
• Ada internet, so boleh layan cerita.
• Untuk permulaan anda akan dapat 23 channel HD sperti HBO, ESPN, Discovery dan banyak lagi.
• Pada masa yang sama Syarikat buat Program Affiliate untuk anda jana income.
• Memang income sangat tinggi, silap2 boleh jadi jutawan.
• Hanya RM50 anda boleh jana sehingga RM300K dalam masa 3bulan sahaja malah lebih lagi.
• SkyeTV bukan aktiviti jual beli tetapi sewa menyewa Business Tool yang sangat canggih. Secure Ewallet seperti Internet Banking.
• Yang dasyat dalam Biz SkyeTV ni ialah Business Tool nya (Office Online) terlalu canggih sebab ada Robot yang akan bekerja untuk anda tanpa sebarang gaji.
• Sekiranya mahu dapatkan RM300K dalam masa 3bulan, anda wajib perkenalkan kepada 4 prospek yang paid. 4 orang sahaja... Selepas tu anda boleh relex. Sebab Robot yang akan buat kerja untuk anda pula melalui viral marketing yang sangat canggih dan auto promosi landing page ke seluruh rangkaian social anda. Waktu itu anda Cuma tengok akaun SkyeTV duit masuk je tanpa henti2.
• SkyeTV bukan sistem unilevel tetapi Sistem Reverse 2up Hybrid 2.0 yang mana mampu menjana pendapatan sehingga infinity dan memudahkan network marketer menjalankan perniagaan.
• Yang bestnya ialah (recycle income) maintain sewa sever dan bisnes tool RM50 setiap 2bulan sekali yang mana auto lock by sistem tak perlu bayar cash. Anda akan dapat RM40.00 dari setiap downline anda. Kalau anda ada 100 orang downline maka income pasif anda untuk setiap 2bulan sekali RM4,000 tapi kalau anda ada 1000 orang downline maka income pasif anda setiap 2bln sekali RM40,000! Itu tidak termasuk komisen insentif upline RM2.50 setiap tajaan downline bawahan anda. Wah! kaya! Memang dasyat sebab hanya 4 orang sahaja yang perlu anda taja dan selebihnya Robot yang uruskan.
• Ingat! anda hanya perlu bekerja dengan mencari 4 orang prospek sahaja! Selepas tu baru boleh anda relex. Isk mudahnya. ANTARA KELEBIHAN SKYeTV:

1. Link URL anda adalah laman pemasaran program anda. (soon)

2. Aplikasi eWallet utk pgurusan kemasukkan komisen & pendaftaran TUNAI HARIAN (Real Time Basis)

3. Aplikasi pmasaran automatik sepenuhnya (AUTORESPONDER Viral Marketing via Facebook)

4. Percuma Tv Internet 23 channel(dari channel astro terpilih)

5. Debit kad (Mastercard) (Incoming Add On)

6. Dari nilai RM50 itu, 15% iaitu sebyk RM7.50 adalah Administration Cost(utk syarikat). 80% iaitu sebyk RM40.00 adalah Direct Referral Comission(utk anda) dan lagi 5% iaitu sebyk RM2.50 adalah Insentive Leadership(utk Upline).

7. Maintain RM50 setiap 2 bulan sekali (akan ditolak dr e- wallet). Tapi kite akn dpt 80% drpnyer bernilai RM40.00 dari setiap direct downline kite. Kalo kite ade 100org downline maka income pasif kite tuk setiap 2bln skali RM4,000 tp kalo ade 1000org downline maka income pasif kite setiap 2bln skali RM40,000! Termasuk juge RM2.50 bg setiap downline di bawah direct downline anda dr Insentive Leadership. Darablah berapa ramai yg ada dgn RM2.50 tu. Kemasukan komisen sebegini akan BERULANG setiap 2 bulan sekali dr tarikh pendaftaran setiap ahli dan berterusan sampai bila2. Nilainyer akan bertambah sbb jumlah direct downline juge mungkin akan bertambah dr masa ke semasa...Lihat plan biz ni: Potensi pdptn di bwh adalah berdasarkan pendaftaran minima 4org utk layak memperolehi komisen yg berterusan

Sue-Rya Qistina said...

baru semlm saya baca kat fb. mmg x elok pun

imantizz_truper said...

2 hari lepas imantizz ada telan panadol pink utk senguggut tu..=_="

Che Siti Maryam said...

yam selalu amal panadol tym sakit kepala...lepas ni xnk dh la..takot gak ...

Afie Qaisarah said...

huhuhu.. seramnyerrr..

Nadia Johari said...

kalo migrain sapu ubat je..klo demam je nad makan..

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com