✿Baca Entry Yang Lepas✿

Thursday, March 7, 2013

Gelagat Lawak Bila Ada Hanphone Baru

Salam

Yeahhh hp baru? Ok baca entry ni dulu--> SINI



Bila pegang handphone baru, dengan automatik gelagat lawak ni keluar. Contoh?

  1. Boh casing
  2. Boh screen protector
  3. Off handphone ketika tengah cas
  4. Pakai charger original
  5. Berhati-hati touch screen
  6. Tiap sejam lap screen handphone kot kot ada habuk
  7. Download semua application
  8. Masuk lagu beribu riban
  9. Jatuh sikit? Mula la menjerit " handphone akuuuuuuuuuuuu !!! "
Kan? Mesti korang buat jugak kan. Hehehe uzu pun macam tu jugak. Serius lawak! Sebab kakak uzu pun tegur uzu berhati-hati dengan gerak geri bila dengan handphone baru ni.

Tapi uzu akui bila kita dah berbulan pegang handphone baru, mulalah jadi macam ni
  1. Casing patah pun biarkan
  2. Screen protector dah calar pun biar je hahaha
  3. Nak cas handphone? Tak kisah dah cas tgh on ke off
  4. Charger pun main hentam je janji sama. Boleh masuk 
  5. Habuk ada pun buat-buat tak taw
  6. Application je lebih kat hp tp tak guna. Buat berat memory. hoho
  7. Lagu? Bukan nak dengar pun.
  8. Terjatuh pun x kisah je. Hahaha :D
Kekadang macam tu lah hidup kita. Tapi uzu sekarang nak sentiasa jaga hp baru ni terutama bab screen and batteri sebab bila screen problem, memang masalah besar . Batteri pun xnak kembung boncet dah. Nak jaga batteri lepas ni. Korang lak cane? Ce share sikit pengalaman korang ngan handphone baru. Nak juga tau :)

ok lah. Thanks 4 reading. Love u all. Salam



19 comments:

Aiman Aziz said...

Yg Nokia 3310 dulu men campak je . Hahhaha.

inche hlovate said...

haha selalu juga..terutamanya yg bab charges bateri tu hihi

Afie Qaisarah said...

lawak2.. syg phone baruu.. hihiih

aimaniman said...

Sama je.. kalau baru sumer sayang bila dah tua,, lupa..

nini said...

haha...nini taleyh pakai enpon mahal....sebab npon selalu ilang, n nini selamba badak je kalo enpon jatuh....haha...sebab tu pakai npon urah je

ANa Ahmad said...

waaa best hihi :D

Fakhruru said...

wahhh!! untung laaaa dh ada s3 mini.. hukhuk!!

Miss Purple said...

biasa la tu.. bnda baru mmg kita syg kan, bila dah lama mula campak2.. hihi :D

jemput join segmen bloglisT Miss Purple.. :D

http://milopurple.blogspot.com/2013/03/segmen-siapa-nak-join-bloglist-miss.html

Hafizah Elmasry said...

haha. barang baru.. tapi part yang cas bagi mati tu au tak. hehe

Hafizah Elmasry said...

haha. barang baru.. tapi part yang cas bagi mati tu au tak. hehe

MéuzAngelo™ XXIII said...

apps tu yg betul2 penting je install.. kalau fon dah lagging nnt mula bising.. biasa la org mula2 dpt fon mcm tu la.. dulu bukan main syg taknak bagi calar.. casing nak meriah2 je.. tapi dah lama2 pakai tak tak kisah sume tu.. sebenarnya fon skrg ni mmg dibuat untuk tahan calar.. kaca yg dorang guna utk fon tu pun mmg khas utk tahan calar.. tak pkai screen protector pun ok je sebenarnye..

skrg ni aku pun tak pakai casing.. sebab kalau dengan design body original fon tu pun dah lawa. kemas je.. pkai casing kang nmpk mcm bulky pulak..

Nao Mei said...

Kalau hp baru....mula-mula cik akak belek2 je...kalau tak reti pakai cik akak simpan dulu...dah pandai pakai.,...mula lah meragam..hihi

Ieta Mat Saad said...

Akak plak, kalau dapat handphone baru, kejap-kejap belek, kejap2 belek kowt2 ada kol masuk. Walhalnya, bukan takdek bunyik haha...

Jemput baca http://ieta-myblog.blogspot.com/2013/03/talibesen.html

Adilah Asari said...

kalau yaya..baru ke lme ke dia yaya tetap jage dia elok2..oowh..mereka seperti diri yaya..yaya belai mereka..dan yaya pastikan mereka takkan terjatuh..sekali je jatuh menyesal 10 hari tak hilang lagi..huhu..

izyantyPersonalTaste said...

nk hp baru jugak he3..

:: Mrs.Eady :: said...

hahaahhaaa...ehh mcm terasa je nie! :D

Remy hazza said...

ha3...remy setuju sangat!!!!

Nadia Johari said...

hahah..biasalh tu..install tu elok2..kang jd bnde yang x diingi

Cik Fie said...

wah ! setuju sangat2 :)

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com