March 19, 2013

, , , ,

Info : Bahaya Memakai High Heels

As-Salam

Sekadar perkongsian menarik hari ini

Berpanjangan memakai kasut tumit tinggi boleh menyebabkan kerosakan kekal seperti bunions, hammertoes, tendon kaki. Ini adalah terutamanya disebabkan kerana tekanan pada bola kaki. Tinggi tumit, lebih besar tekanan. Ini juga boleh menjejaskan lutut dan belakang. Jadi memakai kasut tumit tinggi yang berterusan anda semakin merosakkan kaki anda.

Nasib baik uzu jarang pakai high heels. Tapi suka pakai wedges .. Eh? same je kan? :)

Share:

15 Sila Komen:

Unknown said...

pakai kasut tinggi tak bagus untuk badan.. :)

Unknown said...

Tu la..drpda dulu lagi pakai kasut tinggi ni, memang tak elok langsung hehehe...

Dina pon suke pakai wedges...sebab wedges takde la seksa sangat rasenye drpda pakai yg runcing tu heheh...

Unknown said...

huny pakai masa g kerja je, kalau time jenjalan tu pakai kasut @ slipa je :)

Unknown said...

guna selipar jepun lagi best :D

Mrs Velentine said...

setuju sebab kak sudah 3 kali terkehel..dan sekarang pakai heel utk majlis rasmi jer

Op Anaz said...

kadang2 kita yang tengok pon seksa... yang pakai apatah lagi.. bak kata pepatah, berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul..hehe

ct cheery said...

cheery pun suka pakai wedges..tp skrang dah jarang pkai g ofis..dating ngan pakwe aje pakai..hahaha

maszull said...

assalamualaikum uzu...betul tu bahaya pakai kasut bertumit ni kalau wedges tu okay la...;)

Shida Radzuan said...

shida xsuka kasut heel...

Amalina Lee said...

Lina pun suka pakai wedges, high heels baru ada 2 pasang kasut hehe

ERAZ FADLI said...

Eraz pernah baca artikel camni dulu.. Errmmmm...

✿ Hasnie Adda ✿ said...

tak suke laa pakai high heels . adda pkai flat shoes jer . hehe

Unknown said...

fuhhh.. nsib baik afie xsuke pkai high heel.. afie suke pkai kasut sport.. bebas.. hihihi

Cik Fie said...

bahaya tu :(

Nadia Johari said...

nad pun jarng pkai high heels..skit kot