✿Baca Entry Yang Lepas✿

Wednesday, March 20, 2013

Kerajaan Beri Internet Percuma April Ini


PM umumkan perkhidmatan internet percuma selama 30minit sehari yang bakal dilakasakan April ini.

"Khidmat internet akan diberi percuma kepada rakyat miskin dan pendapatan mengikut (kelayakan) skim BR1M. Percuma setengah jam pertama bagi kepentingan keluarga, diri sendiri dan perniagaan.

"Ia akan melibatkan semua yang berhak menerima BR1M, kita mulakan di paras itu.
Pendapatan bulanan RM3,000 ke bawah bagi satu keluarga dianggap boleh menerima BR1M. 
Sebab itu kita akan gunakan penahapan itu untuk timbang kelayakan (untuk terima internet percuma). Kita tak akan sekat kalau ada yang lebih miskin. Kita akan buat kaji selidik yang lebih rapi," katanya. 

"Kami diberitahu yang April ialah masa yang sesuai jadi kami akan cuba berusaha melaksanakannya dalam tempoh itu. Kami mungkin berdepan sedikit masalah mekanikal tapi kami harap dapat laksanakan pada April," katanya.

Bagi yang kurang kemampuan, mungkin 30minit internet percuma setiap hari adalah sangat berguna tetapi bagi uzu, baik takpayah bagi lagi baik if 30 minit ja. Apa pun, depands on the individual tu.


12 comments:

maria firdz said...

huhu.. best nye kalau wrga guru yg dapat sbb cikgu dah mula nak key in PBS dah.. huu

kopi pasta said...

apa la sangat boleh buat dgn 30 minit...nak baca utusan-on9 pon tak lepas...lg lg klu internet line slow

Aina Mansor said...

Haha, kalau internet slow pun takda guna jugak. Sementara nak loading pun dah berapa minit dah :p

Farisya Anastasyia said...

bersyukur dengan apa yang ada :)

Normi Nieza said...

syukur je la..:)

permatabiru said...

org nak bg terima aje..:)

Mohd Ridzwan Abdullah said...

Huhu...mcam2 skrg ni. Wan rs utk wan mngkin tak cukup. Bukan nak blagak, tp 30 minutes wan rs xder apa2 impact sbb keja wan mmg menggunakan internet hari2. So, kpd org yg dpt BR1M dan golongan yg memerlukan, sila manfaatkan 30 berkenaan. Ia mmg berbaloi utk anda. :)

Farah Waheda Wahid said...

ermm...bagi yang memerlukan memang mereka akan menghargai kan uzu...tapi bagi kita2 ni payah ler 30 minit tu...nak nak lagi kalau connection slow... hurmm...tengah terfikir practical ke tak 30 minit percuma tu...

ANa Ahmad said...

internet percuma tu laju tak? huhu

Afie Qaisarah said...

ye kerr.. semua org nk bende free..

Cik Fie said...

wah ! bestnya internet percuma ;)

Nadia Johari said...

semua bg free je seng..hehe

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com