✿Baca Entry Yang Lepas✿

Friday, March 8, 2013

Pakej Naik Gunung Kinabalu 2013


Salam

Ini adalah pakej terbaru naik gunung kinablu 2013

Pakej dia atas hanya untuk pakej SABAHAN only. Pakej Semenanjung belum ada matlumat rasmi.

a) MENDAKI GUNUNG KINABALU (via Timpohon Gate)
2 HARI 1 MALAM

Hari Pertama
  • Sebaik tiba, daftar masuk ke Kinabalu Park HQ untuk pendaftaran pendakian Gunung Kinabalu.
  • Penyerahan packed lunch kepada setiap pendaki.
  • Bertemu Mountain Guide dan bergerak ke Timpohon Gate
  • Memulakan pendakian dari Timpohon Gate ke Laban Rata (anggaran 6 jam pendakian)
  • Tiba di Laban Rata, daftar masuk ke asrama penginapan (dormitory, non-heated room)
  • Acara bebas
  • 05.00petang, makan malam di Restoran Laban Rata.
  • Acara bebas.
Hari Kedua
  • 02.00pagi, bangun untuk early supper & bersiap sedia memulakan pendakian ke puncak Gunung Kinabalu
  • 02.30pagi, memulakan pendakian ke puncak (Low’s Peak)
  • 05.30pagi, waktu jangkaan tiba di Puncak Gunung Kinabalu. Nikmati pemandangan indah matahari terbit dari puncak Gunung Kinabalu & jangan lupa merakamkan gambar kenang-kenangan.
  • 05.45pagi, mendaki turun ke Laban Rata. Bersarapan pagi di Restoran Laban Rata.
  • 09.00pagi, daftar keluar dari penginapan & mendaki turun ke Timpohon Gate
  • 03.00petang, waktu dijangkaan tiba di Timpohon Gate. Bertolak ke Kinabalu Park.
  • Tiba di Kinabalu Park, mengambil sijil pendaki. Makan tengahari di Restoran Balsam Kinabalu Park.
  • Bertolak ke Kota Kinabalu (penginapan)
Program Tamat.

PAKEJ TERMASUK:
  • 1 malam penginapan di asrama Laban Rata
  • Pengangkutan
  • Yuran masuk
  • Permit mendaki, Insuran mendaki, Sijil mendaki
  • Mountain guide
  • Makan minum seperti yang dinyatakan (2 Sarapan Pagi, 1 Packed Lunch, 1 Lunch, 2 Dinner,1 Early supper)
  • Program seperti yang dinyatakan


3D2N Mount Kinabalu Climbing via Timpohon Gate
RM850.00 seorang (Minimum 10 pax) - Update 21.03.2013
**********Untuk tempahan 6 bulan awal sahaja

2D1N Mount Kinabalu Climbing via Timpohon Gate
RM650.00 seorang (Minimum 10 pax) - Update 21.03.2013
**********Untuk tempahan 2 bulan awal sahaja


KOS-KOS LAIN
1)       Store Penyimpan Bag/Barang di Kinabalu Park @ RM10.00 per bag
2)       Walking Stick @ RM5.00 per stick
3)       Head Torch Light @ RM15.00 per unit
4)       Jacket @ RM10.00 per unit
5)       Porter Fee @ RM80.00 per trip (10 Kg): Timpohon Gate – Laban Rata – Timpohon Gate

BARANGAN/KEPERLUAN YANG PERLU DI BAWA (Catatan dalam Bahasa English):

-          Suitable walking shoes / warm clothing / wind breaker / long sleeve shirts / change of clothes.
-          Drinking water / high energy food (chocolates, nuts, raisins, glucose).
-          Headache tablets / sun block / lip gloss / deep heat lotion / plasters / insect repellent.
-          Binoculars / camera / water proof bag for camera / torchlight.
-          Extra socks / towel / gloves / hat mask / tissue paper / toilet roll.

SENARAI PENGINAPAN
  • Kinabalu Park Hostel: Grace Hostel / Rock Hostel
  • Mesilau Nature Resort: Bishop’s Head Resthouse
  • Laban Rata (Dorm Non Heated): Laban Rata Resthouse/ Gungting Lagadan Hut/ Waras Hut/ Panar Laban Hut
MAKLUMAT DI PERLUKAN UNTUK TEMPAHAN

1)       Name Penuh
2)       No. IC
3)       Jantina
4)       Umur
5)       No. Telefon (Ketua Rombongan Sahaja)
6)       Jadual & No. Penerbangan (Jika pick up point bermula di airport)
7)       Bilangan Peserta + Senarai Nama dan IC


Bajet keseluruhan naik gunung untuk tempatan sabah ialah RM250 ke bawah. Kalau untuk semenanjung maybe berganda harga dengan pakej sabahan. Hehe mahal kan?

Kalau ada yang berminat, boleh PM ikut details kat bawah.
Encik Rosli Bin Abdullah (Kurbina Adventure)

atau

PM  saya kat Fan Page saya.

. Thank you
Salam

27 comments:

Aiman Aziz said...

X penah ag daki2 nie . Tapi minat bende adventure camni. Heee

cynta ieda said...

nak join sangat..tapi masa x mengizinkan..ada masa, saya akan daki juga gunung tu..hee

Pn.bayu said...

syokknyee....teringin nak repeat tawan Puncak gunung... tapi perlu perancangan rapi sebabb dah ada baby...hihihihi

nana kamarul said...

Macam best je! Tapi macam mane la nak sampai ke sabah time time macam ni. busy je memanjangggggg :(

~N!k nURfAt!hAH hARun~ said...

bestnya..

tirahzairi said...

wahhh mesti seronok...

FarhanahAdzlan said...

bestnyaa dann mesti seronok. bolehh jee tapi takut masa tak mengizinkan di masa hadapannn yg tak boleh dijangka huhu

:: Mrs.Eady :: said...

alamak tak gemar sgt naik gunung nie..hehehe..

:: Mrs.Eady :: said...

alamak tak gemar sgt naik gunung nie..hehehe..

ANa Ahmad said...

nak ikot,,,but AA kene g labuan 12mac ni huhu :'/

AmalinaLee said...

Wah akak saya teringin nak pergi :/

Sandra Fendra said...

waa.. kak uzu naik gunung eh..
akan datang sandra akan daki juga gunung tuuuu.. hehehehe

Noraqilah Johari said...

bestnye kalau blh pegi..
Tapi..jauh sgt nk pegi sabah =_="

dRopPuc!noo™ said...

Tolong belanja Droppu flight..... pehlissss. kompom ikut skali =,='

Remy hazza said...

tak jadi nak pi tahun nie...kena buat perancangan baru ler....

Nadia Johari said...

x dpt p..dh busy..

Shida Radzuan said...

uzu de msa kita g jom..

Cik Fie said...

teringin la nak pergi . mesti best kan ? :)

song seung heun said...

erm ble tny kew...law nk daki ne 2 hari just RM128 kew sowng...
klu kmi dri umh gerak p sana by my own car is it still RM128???

Sepatu Gunung Murah said...

salam pecinta alam, semoga selalu dalam lindungan Yang Maha Kuasa, salam Lestari!!!!

dari sepatu gunung murah
HP : 081 358 469 774 (Telkomsel)

Bidadari Syurga said...

cmna sy nak tahu detail ttg pakej nih yerk..pls pm me 019-4302988

hawa shafinas said...

Masi bole mendaki tak 12/2013 ni?.... kalau kami serombongan dari sandakan naik kereta sendiri pergi kundasang berapa bayaran seorang peserta mendaki?

hawa shafinas said...

Please PM saya secepatnya 01114133563

Isyaafiqah said...

Salam.now pakej sabahan tu ada lg kha?

Isyaafiqah said...

Salam.now pakej sabahan tu ada lg kha?

bieyanie bie said...

Pendakian tahun depan (2014) ada buat rancangan tak..??..kalau ada saya nak joint n nak booking awal..

Apa-apa info, just email kat cni k..

b_aqua86@yahoo.com

Thanks..

tantowi imam said...

alamak tak gemar sgt naik gunung nie..hehehe.. sepatu gunung murah

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com