✿Baca Entry Yang Lepas✿

Thursday, March 21, 2013

SPM 2012: Keputusan Meningkat, 15,793 Calon Dapat Semua A




Alhamdulillah. Tahniah kepada pelajar yang mendapat result SPM yang gempak.


Daripada 472,541 calon yang mengambil peperiksaan SPM 2012 tahun lalu, seramai 15, 793 pelajar berjaya mendapat gred A bagi semua mata pelajaran. Wowwww ini peningkatan yang baik sekali dari tahun sebelumnya. 

PUTRAJAYA: Seramai 559 calon Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) 2011 memperoleh gred cemerlang tertinggi (A+) bagi semua mata pelajaran yang diduduki, berbanding 403 pada 2010.
Ketua Pengarah Pelajaran, Datuk Seri Abd Ghafar Mahmud, berkata daripada jumlah itu, seramai 506 adalah calon sekolah menengah kebangsaan manakala 53 lagi calon dari sekolah selain sekolah menengah kebangsaan berbanding masing-masing 363 dan 40 calon pada 2010.
"Pencapaian keseluruhan calonSPM 2011 bertambah baik dengan Gred Purata Nasional (GPN)5.04, berbanding 5.19 pada tahun 2010," katanya pada majlis pengumuman analisis keputusan peperiksaan SPM di sini, hari ini.
Beliau berkata, seramai 468,808 calon menduduki peperiksaan itu tahun lalu. - BERNAMA

Tahniah adik-adik ku semua.  Yang belum check lagi, p la check guna SMS kalau over scary nak tgk result sendiri . Hehehe

10 comments:

Farah Waheda Wahid said...

semakin ramai student yang mampu dapat straight A's kan...competition is tighter now a days... congrats kepada mereka2 yang telah berjaya mencapai keputusan yang cemerlang...

Normi Nieza said...

tahniah semua...

ANa Ahmad said...

wah tahniah :D

mawar berduri said...

tahniah semua..tahniah juga untuk adik sy..hehe

Cik Fie said...

tahniah semua

Amer Amirah said...

tahniah Kakak2 Abg2

Afie Qaisarah said...

kebnyknnye bkn melayu yerr

Seneorita Baharin said...

ramai yg dpt keputusan yg cemerlang :) Tahniah utk semua adik2 yg berjaya dlm SPM..

Nadia Johari said...

dulu mse nk amik keputusan cuak..alhmdulillah lulus

Solehah Shamsuddin said...

ohh kalau A+ tu yg paling cemerlang kan. kalau yang A dan A- tu bpe lak markah dyorg? Untungnya diorang sebab dah da 3 tahap A. kita dulu A cume da 2 tahap je.urmmm

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com