✿Baca Entry Yang Lepas✿

Friday, March 1, 2013

Tips : Cara Nak Buat Boyfriend/Girlfriend HAPPY

Salam.

Di sini uzu nak share tips cara nak buat teman lelaki/teman wanita korang happy.
Bukan nak bajet uzu ni happy memanjang. Just sekadar nak memahami kehendak-kehendak pasangan anda :) Sekadar berkongsi :) 


Tips untuk buat lelaki happy

1. Belanja makan
3. Biarkan dia dengan keamanan
4. Jangan memeriksa telefon beliau (SMS)
5. Jangan mengganggu pergerakan dia

Mudah kan? Tak banyak pun..

Tips untuk buat perempuan happy

Perempuan memang leceh sikit. Lelaki hanya perlu jadikan perempuan itu sebagai :

1. Rakan
2. Sahabat
3. Kekasih
4. Saudara
5. Bapa
6. Induk
7. Tukang masak
8. Juruelektrik
9. Tukang paip
10. Mekanik
11. Seorang tukang kayu
12. Penghias satu
13. Stylist
14. Sexologist
15. Pakar sakit puan
16. Ahli psikologi
17. Pembasmi makhluk perosak
18. Pakar psikiatri
19. Doktor
20. Pendengar yang baik
21. Penganjur
22. Seorang bapa yang baik
23. Sangat bersih
24. Bersimpati
25. Olahraga
26. Hangat
27. Prihatin
28. Gagah
29. Pintar
30. Pelawak
31. Kreatif
32. Tender
33. Kuat
34. Memahami
35. Toleransi
36. Berhemat
37. Bercita-cita tinggi
38. Mampu
39. Berani
40. Ditentukan
41. Benar
42. Dipercayai

Dan jangan lupa untuk

44. Memberi pujian yang kerap
45. Pergi membeli-belah dengan dia
46. Bersikap jujur
47. Berharta
48. Tidak tekankan dia keluar
49. Tidak melihat gadis-gadis lain

Pada masa yang sama juga lelaki mesti juga

50. Memberikan banyak perhatian beliau
51. Memberikan banyak masa beliau terutamanya masa untuk dirinya
52. Memberikan banyak ruang, tidak pernah bimbang tentang di mana dia pergi.

Tapi perkara-perkara di atas tak penting mana pun untuk perempuan tapi benda ni yang lagi penting.

53. Tak pernah lupa birthday dan anniversarry :)

p/s : Enjoy the tips. Learn and practice. Practice make perfect.. :)

12 comments:

Solehah Shamsuddin said...

wah untuk perempuan tu mmg banyak.hahaha kesian laki

I am syerahh said...

oloo , lelaki pun girl kene blanje kee :)

Iha Zaliza said...

ehh, perasan tak lelaki takde no.2 dan perempuan takde no.43? apapun nice tips.. :)

ANa Ahmad said...

betul tu kak emas putih :)

C.T.K said...

benarrrrrr..pahami lah wanita yang memang mahu 101% perhatian..hehe

waiman takwa said...

Terima kasih..

sYiRa LoKMaN said...

awesome ^_^

Nadia Johari said...

dua2 kne saling memahami

sa mic said...

ah boleh guna ni, hehe

Shida Radzuan said...

tuu diaa hahaaa :p

Cik Fie said...

setuju ! haha :P

apis said...

walaupon popuan kena tahu pasal lelaki sikit...tp belum tentu perempuan boleh buat....klau mengenai popuan mmg byk sgt...konfom lelaki xleh follow sgt.....

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com