✿Baca Entry Yang Lepas✿

Tuesday, April 30, 2013

Gambar Kemewahan Pesawat Sultan Brunei Bersalut Emas

Pesawat peribadi Sultan Brunei
Gambar Kemewahan Pesawat Sultan Brunei Bersalut Emas | Sultan Brunei, Sultan Hassanal Bolkiah merupakan raja kedua terkaya di dunia dengan kekayaan baginda dikatakan berjumlah RM 64 billion. Maka tidak menghairankan jika selera berbelanjanya juga mewah, seperti pesawat peribadi milik baginda ini.

Pesawat Boeing 747-430 ini dikatakan dibeli dengan harga paling kurang $ 100 juta (RM 300 juta) dan itu belum lagi termasuk dengan hiasan dalaman khusus antaranya wastafel dari emas tulen dan
kristal Lalique dengan biaya tambahan sekitar $120 juta (RM 360 juta).

Baginda turut memiliki beberapa pesawat peribadi lain, tetapi pesawat ini adalah yang
terbesar. Mari kita lihat pesawat termewah milik Sultan Brunei ini...















15 comments:

Fadth Wan said...

bg la duit yg berkepuk tue kt den nie.. den nie nk wat repan ayam pun tak cukup duit, apatah lagi nk beli k.trbng mewah..

Mmg kaya gila.gila.

Asma Sah said...

Kayanya ! Asma' ni nk beli basikal sebijik pun xlepass

Shakirah Rosli said...

wah subhanallah ! kayanya2 ! :D Murah rezki beliau ^^

Farah Waheda Wahid said...

wah memang luxury lah...awesomeness...

Nasz said...

memang kaya. wah... dasat tul.

Jemput ke blog saya.

From,

Nasz

www.mohdnaser.com

Sukma Haron said...

wow....bestnya....

Nurse & Engineer to be said...

bila lah dapt jadi macam ni hehe..

Normi Nieza said...

pergh..kayanya..:)

Remy hazza said...

memang kaya tak hingat.....

Lissa LaLissa said...

kaya tahap gaban..bhehe

Aina Areen said...

kaya tahap hape dah ni -_-

encikcool said...

Sultan Brunei kaya dan pemurah

Cik Fie said...

pergh !! kaya gila !! :)

AinNawwar said...

whoa. tu je mampu cakap.

mawar berduri said...

memang kaya lah...

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com