✿Baca Entry Yang Lepas✿

Sunday, April 7, 2013

Guna Gambar Uzu Untuk DP Fake Facebook Hina Nik Aziz ??!!

As-salam

Tadi dapat message kat facebook yang buat uzu sentap


Makk aihhh.. Terkejut gak.. Ada jugak nak guna gambar uzu buat fake facebook account ..
Bila tengok link facebook tu, rasanya facebook baru. Ce korang tengok SINI
Uzu nak add / nak inbox tapi takleh. Facebook block uzu buat masa ni. 

And blogger Zamani pun ada message pasal pompuan tu. 

Blogger Zam nampak semalam, cuma lupa nak bagitau uzu. Tadi baru dia inbox.

Sebenarnya kecoh yang orang bernama Juliani Zaini duk kutuk Nik Aziz dan Kelantan.
Tu pasal ramai orang yang tengah cari dia. Bila duk cari, ternampak lah acc facebook Juliana Zaidi ni.


Juliana Zaidi dan Juliani Zaidi kemungkinan besar adalah orang yang sama.
Bile tengok DP, eh eh dia guna DP uzu. Tak ke rasa kuang ajaq tu?

Uzu just takut dia guna DP uzu, dia duk buat yang bukan-II. Kot-II lah dia hina Nik Aziz guna DP uzu yang sekarang dia guna ni, tak ke naya??

So korang.. Uzu nak minta tolong sangat-II kat korang.
Tolong REPORT facebook tu untuk uzu ye. Tolong sesangat .. Just follow up the steps below ye.

Korang pergi facebook account ni, --> Juliana Zaidi
 

So siapa yang sudi tolong uzu REPORT, uzu sangat berterima kasih kat u all.
Bantuan korang amat uzu perlukan ketika ini. Thanks ya. Salam

49 comments:

Ez Bil said...

Done kak Uzu..
Nanti klau dh kuat sgt kne kecam. Mesti dyer dective acc. Ader jgk org yg mcm ni erk.

Cik Yaya said...

YAYA TOLONG JUGAK :)

Nao Mei said...

isk....bahaya tu uzu...memang kena buat report orang cam tu....orang lain buat..kita yang kena...

Nurin Aqilah said...

Done kak Uzu . Memang takdak akal orang yang buat Fake Acc ni kak . Kita doakanlah supaya dia mendapat hidayah ALLAH . Aamiin

aisyah humaira' said...

done !

Aina Areen said...

done kak uzu :) bahaya sekarang ni

Nur Najihah said...

sedak juliani ni ngutuk negeri aku..
saya on the way nk report..
geram weyhhh

Nur Najihah said...
This comment has been removed by the author.
selipar putih said...

ish bahaya tu.senang betul hidup drang..nk kutuk pakai gambar orang lain.

Lynn si pipi merah said...

ok done!.. kebetulan malam ni baru buka blog. tiba ada pihak lain guna dp lynn dan komen yang bukan2 kat blog akustress giler.mohon sangat admin tu delete komen tu.. :(
http://akustressgiler.blogspot.com/2013/04/cool-gigs2go-pendrive-pakai-buang.html#comment-form

mawar berduri said...

bahaya btl ar..k..done..

IraAdila said...

Done kak uzu ! Ishh dasyat lah sekarang ni. Bahayanya lahai :(

aieen shuhadah said...

sye tlg uzu

Asma Sah said...

done !

zaxx said...

ini namanya penganiayaan..Uzu..done report..hopefully acc ni akn dibuang..

Normi Nieza said...

eii..jahatnya..huhu

e d r i n a . 피나 said...

jahatnya !! ish. menakutkan dunia internet skg ~_~ btw, fina done report that acc, sis. hope, fb delete laa nty.

heirizalieyana said...

bhya nieyh kak uzu, , apa-apa pown yana dh tlong kak uzu

Ms Fiqstie said...

kesian kak uzu .. kejam betul la org tuu .. huhu..

ANa Ahmad said...

susah betul jenis mcm ni hmm...

Nisha Nisrina said...

Done akak !

Nurfaezah Abdullah said...

isy teruk la >.<

sufisyahira said...

done sis :)

Afie Qaisarah said...

da bntu kak uzu..

Afie Qaisarah said...

da bntu kak uzu..

Afie Qaisarah said...

da bntu kak uzu..

Amir Aiman Akashah said...

kat sini pun dah tersebar dik --->http://www.facebook.com/JkkFc

tapi saya dah link kenyataan adik dari blog nih secara langsung.

manusia skrg dah hilang pertimbangan. mereka berbuat apa mereka suka tanpa berfikir baik buruk samaada pada diri sendiri atau org lain.

Addasyuhadadisini said...

done jgak buat report..x ptt btul la..

♥ Lia Abdillah ♥ said...

Done .. Cian akak. Sabar ek kak ? Dugaan ni ...

вʋввℓɛ ρσρƨ said...

ade jugak tgk.. tp sebelum tu dye x guna gmbr sis uzu pun

Hafizzi Aziz said...

friends dia banyak BN. Hahahaha. Sah macai.

NuraisYah said...

Done . ! Kesian akak . kalau ade orang tak tau mesti akak yang kena . :3

PingJeDotOrg Page said...

Ini lah masaalah facebook skg... hati2 bila guna gambar sebenar kat fb..... yang heran,pasal facebook benarkan dua nama yg sama...hhmm..xpe kita tolong repot utk admin comel ni.. :)

By JR

Shakirah Rosli said...

apelahai xde keje lain. dh tolong report utk kk uzu :)

Norasyimah Saifullah said...

la kesianya

Ismah Atikah said...

Done kak uzu :D

Maru Maru :3 said...

Turut membantu :)

Ferdaus Mohd Othman said...

done!

Cik Bunny said...

dah repot sis =)

Iema Gurlz said...

kesian uzu
iema tlg report jgx ^^

An-Nisa' Najihah said...

da report pown . .
toe sbb nye xbrani nk letak picx kat FB . . :)

Princess Syazliyana said...

eh tak patut betul la! huhu nnt sy tolong report

dEdEQ dE wIshEs said...

DONE

NPE ADE JUGAK ORG CAMNI . BERANI SGT . NPE XGUNE J GMBR SNDRI .

Mizz fletcher said...

im done too sis .. jum pakat2 block n report acc dy

Wawa Rosli said...

kesian akak....
nie wawa nk marah giler nih...
dia kutuk ngeri wawa tuh...n kutuk MB yang wawa amat segani...
pelik betollah dia...dok kutuk2 orang tuh, ingat dia tuh perfect sangat ker??? adoi...

Azreen Ahmad said...

kak uzu! kita dah tolong akak block and report. hope dia dapat balasan yg setimpal :')

Nur Juliani said...
This comment has been removed by the author.
Nur Juliani said...

Salam. Saya Juliani Zaidi. Saya bersimpati dgn nasib yg terkena pada saudari. Tapi demi Allah saya tak pernah create fake account tu, dan nama saya Juliani Zaidi, bukan Juliana. Saya dh reportkan sekali bg pihak saudari. Dan kpd semua rakyat Kelantan, ni facebook saya www.facebook.com/extrovert.queen saya ada update status memohon maaf kpd seluruh rakyat kelantan dan saya harap semua dapat memahami apa yang cuba saya jelaskan. Sekali lagi saya memohon ribuan maaf kpd semua yg terasa dgn comment saya tempoh hari. Sekian.

Cik Fie said...

:(

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com