April 12, 2013

Subhanallah ! Kanak-Kanak Ini Telah Mengislamkan Beribu Orang
Sharifuddin Khalifa seorang kanak-kanak luar biasa. Dia dilahirkan di Tanzania, Afrika Timur pada Disember 1993 itu berasal dari keluarga Katholik. Namun, pada usia 1.5 tahun, Khalifa sudah hafal 30 juz Al-Quran dan solat lima kali sehari.

Subhanallah, dia mampu menghafal Al-Quran tanpa ada orang yang mengajarnya. Pada awalnya, kedua-dua orang tua Khalifa merasakan anaknya dikuasai syaitan. Namun, jirannya yang Muslim memahami apa yang diucapkan kanak-kanak. Akhirnya, kedua-dua orang tuanya menyedari bahawa anaknya adalah tanda kebesaran Allah. Kedua-dua orang tuanya pun memeluk Islam.

Meskipun berbahasa ibunda Swahili, Khalifa mampu bercakap dan berpidato dalam bahasa Arab, Inggeris, Perancis, dan Itali tanpa mempelajari bahasa-bahasa tersebut. Pada usia empat hingga lima tahun, dia sudah mengelilingi Afrika dan Eropah untuk berceramah dan mengajar. Berkat dakwaahnya, beribu-ribu orang memeluk Islam. Di Kenya, Afrika sebanyak 1000 orang berduyun-duyun bersyahadat setelah mendengar ceramahnya.

Share:

8 Sila Komen:

Luqman Zakaria said...

alhamdulillah.

Farah Waheda Wahid said...

istimewanya anugerah Allah pada beliau... Alhamdulillah...

Maria Firdz said...

Dia insan ygdipilih Allah.. Alhamdulillah...

Unknown said...

this one is nice subahannallah..

Unknown said...

SubhanaAllah...

Shida Radzuan said...

subhanallah..

mommyfiqa said...

subhanallah..

Cik Fie said...

subhanallah :)