April 17, 2013

, , ,

Tutorial : Cara Nak Tahu Top Referral Sesebuah GA/Segmen/Contest

As-Salam

Ok ini just tutorial for newbie yang tak tahu macam mana nak tengok tutorial top refferal utk sesebuah GA ke, contest ke,atau segmen. Ada 2 cara : 

Cara 1 : Top Refferal by Statistic blog

Masuk Dashboard-->Stats-->Traffic Sources


So korang cari lah link mana paling tinggi. Kena check dulu link tu link GA ke ape.

Cara 2 : Top Refferal by Nuffnang

Nuffnang tahu kan?? Kalau takde Nuffnang, boleh daftar Nuffnang .

Masuk acc Nuffnang --> Login -->My Nuffnang-->Referral


So cari la macam biasa link GA sape yang tertinggi :)

Kalau tak faham boleh tanya uzu kat fanpage uzy ye kat SINI

Banyak lagi tutorial blog yang lain.Boleh terjah kat SINI dan sapa yang nak request tutorial boleh PM me at Facebook or drop ur comment below.

Share:

14 Sila Komen:

Unknown said...

bile nak umum pemenang kak uzu??hehehe :P

Mrs Velentine said...

nanti kalau sudah umum pemenang ga bagitau k..oh ya...tq for entry ni

Aina Areen said...

nice info :)

Shad said...

nak RQ tutorial boleh ya...
3 in 1 bloglist macam kat dlm blog sis uzu. tq :D

Cik Nor said...

good sharing...

Farah Waheda Wahid said...

great piece of sharing uzu...

INFINITYY said...

thank u 4 the tuto :)

Unknown said...

wah,,,terhebat ni,,baru tahu ni :)

mommyfiqa said...

berguna tuto nie...

Cik Fie said...

nice tuto :)

lazfa_shadow said...

thanks for the info kak

Unknown said...

hai, saya budak baru balajar datang singgah sini..nice blog! jom join GA ni..

http://www.nabilabiela.com/2013/06/giveaway-i-love-u-chocolate.html

Cikgu ieta. Social Media Expert. Speaker Digital Marketing. said...

owh mcmni rupanya... thanks Uzu

Unknown said...

Nak centrekan menu tab pelisss >_<