April 28, 2013

, , , ,

Tutorial : Letak Button Google Plus Dalam Entry/Sidebar

As-Salam

Google Plus (G+) ??
Sekarang dah menjadi perkara penting untuk blogger memasang G+ dalam blog. 
Uzu pun kurang pasti apa fungsi G+ tapi yang uzu tahu G+ memang penting.


Code untuk G+ :
<br /></div> <div style="text-align: center;"> <div class="g-plusone" data-href="http://www.kisahemasputih.com/"> </div> <!-- Place this tag after the last +1 button tag. -->
Code ni untuk letak button G+ kat entry untuk segmen/giveaway/contest dan boleh jugak letak kat sidebar macam yang uzu letak kat sidebar uzu tu. Sila pandang ke sebelah kanan. Hehe
Pandang2 jgn lupa follow sekali . Hehe.


Kalau tak faham boleh tanya uzu kat fanpage uzu ye kat SINI

Banyak lagi tutorial blog yang lain.Boleh terjah kat SINI dan sapa yang nak request tutorial boleh PM me at Facebook.

Share:

10 Sila Komen:

Unknown said...

waahhh sya guna tutorial awk , thanks :)

sya masuk contest komen terbanyak , jom komen entry sya http://elsaulfahdotnet.blogspot.com/2013/04/blogging-contest-by-tumtumshop.html

chinta said...

tuto yg bek

Unknown said...

nice tuto, nanti nak letak jgk kat blog. >.<

THE AUTHOR said...

Tutorial yang baik sekali.

Cik Nor said...

good sharing..:)

Azhafizah MN said...

tq.nanti nak try letak :)

Akemal said...

jom hangout. :p

Unknown said...

berhasil..terima kasih..=)

Cik Fie said...

nice tuto :)

mushy zaini said...

thanks..saya guna :)
nice tuto :D