✿Baca Entry Yang Lepas✿

Sunday, April 28, 2013

Tutorial : Letak Button Like Dalam Entry Untuk Segmen/GA/Contest

As-Salam

Alamak. Lupa nak buat tuto pasal ni. Ada adik tu tanya hari tu lagi. Hehe

Ok button like untuk segmen / contest / GA ni sebenarnya memudahkan peserta untuk like button fanpage dengan mudah . So syarat tuk like fanpage tak lah susah mana . Hehe


1.  Copy code kat bawah dan paste ke ruangan HTML post . Yang sebelah compose tu..
Lepas dah paste code kat bawah ni, boleh tekan compose semula.

<iframe allowtransparency="true" frameborder="0" scrolling="no" src="//www.facebook.com/plugins/like.php?href=https://www.facebook.com/KisahEmasPutihBlog90&layout=button_count&width=200&show_faces=false&action=like&colorscheme=light&font&height=21&appId=249145351791572" style="border: none; height: 20px; overflow: hidden; width: 92px;"></iframe>
2. Tukarkan link merah kepada link fanpage korang ye.

-Kalau korang nak buat banyak2 like fanpage, korang copypaste je code kat atas tu banyak2.
Hanya jarakkan 1 space atau takpayah jarakkan pon ok.

ok kalau dah paste code ni kan, bila korang tekan compose, memang tak nampak button like ter susun dalam entry, so korang kena tekan preview. Baru nampak.

Kalau tak faham boleh tanya uzu kat fanpage uzy ye kat SINI

Banyak lagi tutorial blog yang lain.Boleh terjah kat SINI dan sapa yang nak request tutorial boleh PM me at Facebook.

7 comments:

marniey zul said...

mcm tu ehhh, tapi kan tak suka lah nak share kat fb. Malu. hikhok

Normi Nieza said...

good sharing..:)

cim said...

wakakaka. terasa adik.

DIARI SEDETIK LEBIH FARISHA said...

terima kasih atas tutorial ni :)

Cik Fie said...

nice tuto :)

~emi~ said...

Jumpa pun tutorial ni. SY nak buat giveaway nnt. So mmg nak kena letak button like ni. Thank you sebab share :)

Btw jemput ke blog sy ye.

Mashitah Mamat said...

tq darling..i cari tuto ni la.dah jumpa & apply kat blog..

alang2 tu, nak jemput semua blogger join la GA kali ni... terima kasih daun keladi, nanti share tuto lagi...hihi

jemput ramai2 join GANEW YEAR GIVEAWAY

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com