May 23, 2013

,

Pengakhiran Kes Bunuh Datuk SosilawatiKeputusan perbicaraan kes pembunuhan jutawan kosmetik, Datuk Sosilawati Lawiya. Akhirnya selepas bertahun turun naik mahkamah, bekas peguam N Pathmanabhan dan tiga rakan subahatnya dihukum gantung sampai mati selepas disabitkan oleh Mahkamah Tinggi Shah Alam, sebentar tadi, dengan kesalahan membunuh jutawan kosmetik Datuk Sosilawati Lawiya dan tiga rakannya, hampir tiga tahun lalu.

Hakim Datuk Akhtar Tahir membuat keputusan itu selepas berpuas hati dengan semua bukti dan bahan bukti yang dikemukakan di mahkamah sepanjang perbicaraan yang bermula pada 4 Julai 2011.

Pathmanabhan serta tiga pekerja ladang iaitu T. Thilaiyalagan, R. Matan dan R. Kathavarayan didakwa membunuh Sosilawati, 47, pegawai bank Noorhisham Mohamad, 38, peguam Ahmad Kamil Abdul Karim, 32, dan pemandu Sosilawati, Kamaruddin Shamsuddin, 44.

Mereka didakwa mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan dan dibaca bersama Seksyen 34 Kanun sama yang memperuntukkan hukuman mati mandatori, jika sabit kesalahan.


Share:

6 Sila Komen:

Penjejak Mimpi said...

Kematian mangsa terbalas akhirnya..

Pn.bayu said...

Alhamdulillah... Allah maha adil. Tapi kepada manusia yang menjalankan amanah Allah (menjatuhkan hukum) makesure jangan ada lagi konspirasi .. hukum bukan sekadar tertulis di atas kertas.. bukan apa... namapun peguam.. otak sangat geliga... boleh je create identiti baru.. u got what i mean? sorry teremosi dgn kes ini...astaghfirullah...

Tuan Admin said...

lamanya baru selesai, alhamdulillah.

dah lama follow, follow back maybe ?

ok tenkiuu !

Unknown said...

Akhirnya :) Alhamdulillah ..

Cik Fie said...

Alhamdulillah :)

mommyfiqa said...

akhirnya selesai jugak..