✿Baca Entry Yang Lepas✿

Saturday, May 11, 2013

Tutorial : Cara Mudah Guna Html Coding Versi Baru /HTML Kembalikan Ke Asal

As-Salam

Baru 5 minit lepas belajar ngan Miraa Hussin pasal coding html ni. Thanks dear. 
Ok p HTML korang masing-masing..
Maybe tutorial yang lain, kena ajar unhide code dengan menekan segitiga hita tu satu persatu,

TETAPI ni cara mudah ,

1. Just Ctrl+A semua code di bawah

2. Cut then Paste di tempat yang sama. 

Lepas tu jadi dah macam coding html lama tanpa kita kena unhine button segitiga satu persatu..

So Boleh lah ikut tutorial lama. Abaikan TICK EXPAND WIDGET ye.

Gunalah fungsi Ctrl+F untuk mencari code yang awak nak dan jangan lupa tekan ENTER !

Banyak lagi tutorial blog yang lain.
Boleh terjah kat SINI dan sapa yang nak request tutorial boleh PM me at Facebook.

k bye Salam

11 comments:

nana mucaxx said...
This comment has been removed by the author.
sa mic said...

pening dibuatnya dengan template baru ini, huhuh

Miraa Hussin said...

Aiseh . ada nama saya . hahaha .

http://www.miraahussin.com/2013/05/tutorial-cara-mudah-un-hide-tick-expand.html
s

Kak Tie said...

serabut r,berpinau mata

✿AINAA ROSEBERRY✿ said...

bagi ena yg baru ni senang.. mungkin nmpk rumit sebab berwarna warni tu kot.. hehehe...

||aLeaSaRa|| said...

owh tq sis macam tu pun lagi sng ye,tapi saya setuju dgn aina...rasanya yg baru lagi sng sbb ada colorful html so sng alert..

...iSyA Purple* said...

tq for the tipssss

Prince Evans said...

lepas cut then paste ? paste ape nya ?

Mojat Cerewet said...

laa , ingatkan cara lain xdak , hehe mojat buat (ctrl A , copy , paste) jadi gak , hhoho

Hafizzi Aziz said...

bagus2. :-)

Mohd Hakim Faiz said...

Good2.. sangat bagus

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com