July 15, 2013

Isteri Dipijak Sebab Tegur Suami Tak Puasa


Seorang kerani berusia 21 tahun dipijak suaminya hanya kerana menegur lelaki terbabit yang tidak berpuasa di rumah mereka di Sungai Long, kelmarin. Dalam kejadian jam 5.45 petang itu, selain dipijak, mangsa juga ditumbuk dan dibaling botol kaca oleh lelaki terbabit. 

Menurut sumber, kejadian itu bermula apabila mangsa yang pulang dari tempat kerja menjumpai sisa makanan di dapur. 

“Ketika itu, mangsa masuk ke dapur bagi menyiapkan juadah berbuka puasa sebelum menemui sisa makanan yang ditinggalkan di atas meja,” katanya. 

Sumber berkata, mangsa yang mempunyai seorang anak lelaki berusia setahun itu bertanya suaminya sama ada dia berpuasa atau tidak. “Lelaki terbabit memberitahu dia tidak berpuasa sebelum mangsa menegurnya supaya berubah dan insaf atas perbuatannya itu. “

Teguran mangsa menyebabkan suaminya tiba-tiba naik angin lalu menumbuknya dan dibaling dengan botol kaca,” katanya. Sumber berkata, ketika diperlakukan demikian, mangsa hanya mampu menutup kepala menggunakan dua tangannya. Katanya, suspek hanya berhenti memukul isterinya itu apabila melihat mangsa terbaring di lantai.
Share:

4 Sila Komen:

Unknown said...

ya Allah...ada juga suami macam tu..Semoga suami tu berubah dan semoga Allah bagi kesabaran yang lebih pada si isteri..amiinn..

Mazni Munawar said...

isteri tegur benda baik pun dia belasah. tak sangka bulan-2 puasa ade lagi manusia perangai gitu-2. :'/

ejulz said...

cam mane la boleh pilih suami camtu..

Cik Fie said...

kesiannya .