✿Baca Entry Yang Lepas✿

Thursday, July 4, 2013

Komen Abby Abadi Menyinggung Perasaan Umat Islam?


Komen Abby Abadi Menyinggung Perasaan Umat Islam? Heboh sekarang kisah seorang wanita bernama Sally Yen menghina Islam, rata-rata penganut agama Islam mengecam tindakan Sally yang bukan dilihat amat keterlaluan. Namun berbeza pula pandangan bagi seorang bekas artis yang kini aktif dalam politik. Abby 


Abadi seperti diketahui ramai adalah penyokong kuat parti PAS, namun tindakan beliau yang memberikan kenyataan berhubung Sally Yen ini sebenarnya mengundang kekeliruan bahkan kemarahan kepada orang lain. Mungkin Abby boleh menjelaskan maksud sebenar Abby nanti agar mencerahkan apa yang dikatakannya itu.

7 comments:

cik yaya said...

mcm abby ckp sally tu buat statement mcm tu sbb nk pertahankan agama dia..
jd kita pun kene la pertahankan agama kita mcm sally tu buat..kita kene buktikan apa yang sally ckp tu tak benar..kita kene bantah balik..

sorry kalau slh..ni dr segi pemahaman yaya la..

ishy77 said...

So.. ? defend Islam balik la.. show that sally is wrong...tak kan nk tgk je....gitu

Harith Iskandar said...

mmm kena buat sesuatu ni....

Mizz Yana said...

Abby nak kita paham apa yg SALLY tu ckp dan kita pon pertahankan la bahawa Islam tu bukan Agama dajjal.. hanya pendapat saya :)

Qeela Aini said...

Salam, maaf yea, bagi saya, sepatutnya awk kena kaji keseluruhan dulu baru keluarkan cerita..kalau tidak, mcm2 spekulasi yg timbul..especially kebanyakkan org kita ni cepat je pk itu ini secare melulu, tp malas nk cari / ambil tahu berita yg sebenarnya..ambil keseluruhan, bukan sikit2..Abby ada terangkan berkenaan hal ni..maaf yea if terkasar bahasa / buat sesiapa terasa..sedangkan Islam sendiri mengajar kita untuk berhati2 dlm melontarkan sesuatu perkataan / berita mahupun perkara.. :) umm sy nk upload penerangan Abby tu kt sini tp mcm tak boleh pula..jdnya, sy bg point2 jela ye.. "Sally tu menghina, then kite menghina, kesudahannya? caci maki tu bukan budaya org Islam..Kita ni mengaku Islam, ikut cara Islam, then baru boleh marah kalau dihina. Kita hormat dulu Allah, kalau apa2 barulah boleh (layak) marah. Ini mengaku Islam, tp pakaian je org dh tak boleh beza. itulah sakitnya Islam di Malaysia. " selebihnya carikla sendiri ye.. tp cube fikir2kan semula, benar atau tidak ape yg diterangkannye tu? perhati sekeliling. bukan takat pakaian, cara budaya pun jauh berbeza..nk dpt lulus untuk tazkirah kemaen susah, bile tang konsert amboiii laju bebeno siap ade live lg.and isu Syria bgai pun,tak dipndg, sedgkan Bashar itulah musuh Islam yg nyata. kes murtad, syiah, mcm2, lg teruk lg dr ape yg sally tu ckp, ape kite buat ye? :) oh and ade pernah baca 1 post mengenai ape yg artis korea ade ckp psl some of muslimah kite? Allahu..ye mmg tak semua, tp kdg2, mereka2 itulah yg membuatkan org lain / penganut lain pndg rendh pd agama kita ni..ye Islam itu perfect but not Muslims, tp ape yg mereka (penganut lain) tu tau if dh rate2 yg dijumpe, dinilai, dipandangnya sikap mcm tu je kan? (sikap yg tak melambangkan org Islam) luaskan pndgn & fikir2kanlah :) maaf sekali lagi if ade yg kurg senang dgn pndgn & teguran sy ye..ini hnylah dr hati ke hati sesama muslim sndr..

Cik Fie said...

ermmm

Annyss Alaisyah said...

betul apa yg Qeela Aini cakap tu..

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com