✿Baca Entry Yang Lepas✿

Saturday, July 6, 2013

Tutorial : Cara Nak Dapatkan Balik Blog Yang Kena Remove / Delete Oleh Goolgle

Assalamualaikum.

Tadi uzu dapat chat dari owner blog www.cikguhilmi.com . Dia kata blog dia kena delete.
So uzu pon terus teringat tutuorial dari Shida


Macam mana nak dapatkan balik blog yang kena remove atau kena delete google ??
Senang je. Korang hantar email ke pihak google.

1.  Buka akaun gmail --> write email to : bloggerhelp@blogger.com 
2.  Subject : blog has been removed 
3.  Isinya type sama seperti gambar dibawah ni
4.  Selesai sudah korang boleh Send


Harap-II blog korang yang kena remove tu dapat balik ok. 

credit to : Shida Radzuan

Banyak lagi tutorial blog yang lain.
Boleh terjah kat SINI dan sapa yang nak request tutorial boleh PM me at Facebook.

k bye Salam


5 comments:

mujadafewa.my said...

waahhhh,,, bagus :D

✿AINAA ROSEBERRY✿ said...

Nice sharing kak.. memang boleh google buang sesuka hati ye

Cik Fie said...

owh . camtu rupanya ;)

SaLwa HasLie said...

dh bt, smlm blog ada dh tp pas tu blog ilang lg cm na..? :'(

Amyma Omar said...

take noted..

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com