✿Baca Entry Yang Lepas✿

Monday, August 19, 2013

‘Budak Mirip Anak Mat Salleh Memang Anak Kami’

Sesiapa sahaja yang melihat telatah anak kecil itu pasti tidak percaya dia ialah anak pertama kepada pasangan tersebut yang kini menetap di Taman Melati, Gombak dekat sini.Mohd. Izmeet yang bekerja sebagai kontraktor Telekom Malaysia Berhad (TM) berkata, sejak anaknya lahir pada tahun 2008, anaknya itu menjadi tumpuan ramai ke mana sahaja dia pergi dan orang yang melihatnya tidak percaya Puteri Sarah ialah anaknya.


Tiada siapa sangka wajah comel seorang anak kecil, Puteri Sarah Mohd. Izmeet Iskandar, 3, yang mempunyai wajah mirip anak ‘Mat Salleh’ merupakan cahaya mata kepada pasangan Melayu Mohd. Izmeet Iskandar, 30, dan isterinya, Siti Rubiah Abdullah, 21.Katanya, peristiwa yang paling tidak boleh dilupakan ialah ketika selamat dilahirkan di Hospital Kuala Lumpur (HKL), doktor menyangka dia tersilap mengambil bayi orang lain hinggakan terpaksa membuat ujian asid deoksiribonukleik (DNA).

“Apabila ujian tersebut membuktikan Puteri Sarah ialah milik saya dan isteri, baru doktor tersebut akur,” katanya ketika ditemui di sini semalam.

Selepas kejadian itu, menurut Mohd. Izmeet, doktor menyangka Puteri Sarah menghidap sejenis penyakit kulit atau genetik yang dikenali sebagai Albino, namun setelah menjalani satu ujian khas, sememangnya anak comel tersebut didapati normal.

11 comments:

Mysara Ab Rahman said...

uniknyer..kuasa Allah swt

Normi Nieza said...

subhanallah...

tiey smilez said...

Subhanallah. Uniknya anak dia :)

◕ D Y S H A S A H H I R ◕ said...

subhanAllah, semua kerana Allah yg menkehendakinya.. tak mustahil kan :)

Farah Waheda Wahid said...

kuasa Allah SWT...

haz said...

subhanAllah..

Cik Fie said...

subhanallah :)

http://anginsbayu.blogspot.com/ said...

Subhanallah... untung pasangan ini.... rasa macam nk jumpa je nk tanya kot la ada petua...hahahah

farian idris said...

subhanallah, kuasa allah swt.. :)

diana said...

apa gamaknya petua dia ye??banyak tengok citer mat salleh kot..heheh

Fariqh said...

same mcm adik aku yg perempuan... dlm family aku...dye sorg je rambut perang-merah seakan2 org Europe... sdgkan sej family kami x penah ada rambut mcm tu...even perang mmg x penah ada...cantik smpikan mak cik aku jelez coz tgk rambut dye tu hehehe

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com