✿Baca Entry Yang Lepas✿

Thursday, August 29, 2013

Tutorial : Cara Nak Bezakan Link Betul & Link Klik-Klik Iklan Di Chatbox

As-Salam

Tadi jejalan bloglking terserempak dengan blog yang update pasal cara nak bezakan Valid Link & Ads Link di chatbox. Perkongsian yang menarik sebab uzu selalu kena benda ni.

Selalu kat chatbox uzu selalu terkena dengan orang yang letak link iklan klik-klik sama ada 8share, churp-churp atau blingd or sewaktu dengannya. Tapi tak kisah pun sebab bukan bayar pun kalau kita klik kan? So yang ni uzu bagi perkongsian sikit kepada yang tak suka terkena benda macam ni.  Caranya :

1. Tengok shoutbox masing-masing. Halakan mouse pada nama yang bernama di contoh no.1 dan tengok ke link yang terdapat pada bahagian bawah tepi kiri blog yg no.2 Jika link blog yang terpapar, maknanya itu valid link. Means bukan link iklan klik-klik.


Dan dibawah adalah contoh link iklan klik-klik.

2. Halakan mouse pada gambar contoh no.1 di bawah. Jika link yang terpapar seperti no.2 di bawah, maknanya itu link klik-klik iklan. So tak payah klik. Hehehehe.


so, senang kan lepas ni tak tertipu lagi. Hehehehe. Jelas semua? Thanks yang sudi baca ^____^

Banyak lagi tutorial blog yang lain. 
Boleh terjah kat SINI dan sapa yang nak request tutorial boleh PM me at Facebook .
k bye Salam

25 comments:

Cik Fie said...

nice tuto :)

dEdEQ dE wIshEs said...

EH EH . BRU THU NI (Y) MACEH

adk dayah said...

akhirnya ada jgak tuto ni..huhu..slalu kena mcm ni..thank kak uzu :)

Nur Najihah said...

Dah lama tahu

Nur Najihah said...

Btw.nice tuto

cik yaya said...

terbaik lah ^_^

tiey smilez said...

Ouh camtu. Thanks sis uzu :)

Solehah Shamsuddin said...

wah, bagus entri ni. lpsni, sy xkn trtipu lg dgn link2 iklan yg sske hati post dlm chatbox sy.hehe tq :)

Nak tnye, cmne sy nk jejak visitor tu dtg dari mana dgn menggunakan id chatbox. klu dyorg bg link blog xpe, ni nk jejak yg bg iklan2 dlm chatbox. mksd sy, visitor yg letak iklan2 tu dtg dari mana. kot2 la bleh jejak sekali, nt leh serang org yg bg link tu.hahaha

Solehah Shamsuddin said...

wah, bagus entri ni. lpsni, sy xkn trtipu lg dgn link2 iklan yg sske hati post dlm chatbox sy.hehe tq :)

Nak tnye, cmne sy nk jejak visitor tu dtg dari mana dgn menggunakan id chatbox. klu dyorg bg link blog xpe, ni nk jejak yg bg iklan2 dlm chatbox. mksd sy, visitor yg letak iklan2 tu dtg dari mana. kot2 la bleh jejak sekali, nt leh serang org yg bg link tu.hahaha

tarmizi said...

Haha lepas ni dia org xleh tipu lg

leogurl94 said...

Nice tuto . Huhu . dah tak terkena da lain kali >.<

akmaL said...

nice sharing..pasni tak kan tertipu dah kan :)

Nik Ainaa said...

laaa.... camtu saja ke? hehe ok2. tq :)

Teena Tna said...

Eh, nama kita lah tu...

Kenit Cinonet said...

wahhhh terima kasih uzu for this tuto :)

Azhafizah Md Nor said...

fiza pun buat camni..dorang ni menipu link je kejenya..nak duit punye pasal kan..

Amyma Omar said...

banyak tips dalam blog nie..sangat berguna thanx kak uzu..
btw,saya tag awk dalam segmen,jom join http://nooramyma.blogspot.com/2013/08/segmen-cn-nak-bagi-hadiah-nak-tak.html

Airis Arissa said...

tq...slalu terkena sampai saya delete chatbox sbb geram...

aynora nur said...

thanks for the info

sha (chirp chirp) said...

waaaah, coool! tq bg tips! slalu gak tertipuuu, niat nak balas blogwalking jee :)

Cikgu Norazimah said...

good info, terima kasih sharing yer, selalu terkena ;)

Diyana Hani said...

tq for this tips...

nana kamarul said...

Thanks for sharing :)

Shark Kay said...

heheh..
yg pasti shark x pnah wat cmtu..
x berkat nnti:)

Nurulhuda Abu Hassan said...

Nice one :)

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com