✿Baca Entry Yang Lepas✿

Thursday, October 3, 2013

Kontes Review Klinik Cinta

Asslamualaikum



Kontes Review Klinik Cinta - Klinik Cinta merupakan lawan web yang baru diwujudkan pada tahun ini yang mana berfungsi sebagai klinik merawat hati orang-orang yang sakit berkaitan hati iaitu seperti memberi rawatan nasihat, memberi tips , memberi pandangan, mendengar masalah, meluahkan pendapat, mencari jodoh, berkongsi tips dan sebaginya.

Klinik Cinta dikendalikan 10 admin yang sporting iaitu Khairul Zamri , Irwan Alessa, Sheda Ucu, Jejari Comel, Eyma Lydia, Nurmujahidah, Farisya Anastasyia, Blogger Lelaki, Nabila Biela, dan Ridzwan.



Pendapat positif tentang Klinik Cinta :

  1. Template yang kemas dan tersusun terutama pada laman utama blog
  2. Tulisan pada blog yang sesuai dan senang dibaca.Tulisan tak kecil dan juga tak terlalu besar
  3. Penggunaan gambar pada laman utama amat menarik.
  4. Menu tab yang tersusun pada bahagian atas blog
  5. Cepat loading. Blog tak berat
  6. Info dan yang lengkap dari segi cara nak contact admin Klink Cinta, cara nak keep following by laman sosial dan sebagainya.
  7. Warna blog yang lembut dan warna tidak menyakitkan mata.Sejuk mata nak terjah.
Pendapat negatif :
  1. Tak mesra SEO
  2. Penggunaan gambar yang tak terang
  3. Terllu banyak social network . Pilih yang utama ja. Means yang ramai digunakan contoh fb, twitter, intagram dan page. Kalau banyak sangat, semak pulak.
  4. Letakkan follow by email kat atas sekali. Tapi jarang orang nak follow by email ni. Sebab sekarang boleh refer kan page.
  5. Menu tab/label resepi tidak berkaitan dengan niche klinik cinta
  6. Label Tips tidak sesuai diletakkan pada hujung tab.
  7. Follow us by Facebook, gunakan icon facebook plugin yang bersaizkecil sahaja untuk menjimatkan ruang
  8. Share it please kat atas tu, tak sesuai diletakkan di bahagian atas kerana semak dan susah pembaca nak scroll ke atas balik kan.
  9. Google follower pun kena guna icon yang bersaiz kecil sahaja.
  10. Hubungi klinik cinta kat bawah sekali bahagian kanan tak perlu letak sebab dah ade kat atas.
  11. Icon sosial network yang letak kat atas dan bawah blog tak perlu diletakkan di kedua bahagian. Better letak kat bahagian atas sahaja.
  12. Menu tab Admin letak kat bahagian hujung tab. Menu tab yang berkaitan niche blog harus diberi keutamaan
  13. Logo klinik cinta besarkan sedikit.
  14. Email admin@klinikcinta.com yang kat bahagian atas tak perlu letak sebab boleh diletakkan kat bahagian contact
  15. Elakkan guna verification code kat bahagian contact
  16. Background seacrh kat atas tu tak sesuai berwarna gelap. Bila nak seach, bila nak taip, gelap dan nampak tak jelas melainkan warna font pada bahagian search ditukar kepada warna putih/warna terang
  17. About Klinik Cinta kat bahagian bawah blog tak perlu sebab dah ada kat bahagian About kat atas.

Bagi saya Klinik Cinta setakat ini adalah laman web cinta yang sempurna dengan info matlumat lengkap. Semua ada dalam tu. Tak perlu pening macam mana nak itu , macam mana nak ini, semua teratur tapi ada beberapa perkara yang perlu dikemasikini.

So sesiapa ada masalah berkaintan cinta, dijemput ke Klinik Cinta, bolehlah terjah dan melawat laman web Klinik Cinta dan hubungi pakar-pakar cinta yang sporting dan open minded. 


7 comments:

Shida Radzuan said...

gudluck uzu shida ade sponser hehe..hope btuah..hehee..

bloggerlelaki.com said...

revewa yg terperinci dan membina..gud luck

Khairul Zamri said...

terima kasih - penyertaan diterima. Good luck yea

Azhafizah Md Nor said...

wah..takut dengar klinik cinta ni..okay uzu,moga ada rezeki uzu..aminn

kamil salleh said...

Akan bertambah hebat Klinik Cinta selepas ini, bila saja komen dan cadangan daripada saudari dibuat panduan.

Khairul Zamri said...

Assalamualaikum dan Selamat Hari Raya Aidil Adha, minta copy code html senarai penaja terkini. Terima kasih - Semoga berjaya :)

Ishak Ismail said...

komen yang menarik. dari sudut positif dan negatif. gud luck

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com