October 15, 2013

, , , , , ,

Tutorial Cara Install Wechat di Laptop/Komputer/Pc

Assalamualaikum :)


Hai korang. Hari ni uzu nak kongsi sikit macam mana nak install wechat dalam pc , laptop , atau komputer. Kepada sesiapa yang belum tahu, boleh ikut step kat bawah :

  1. Masuk kat sini BlueStacks , Download dan install kat pc korang
  2. Buka BlueStacks , pilih My Apps --> Apps search
  3. Taip Wechat dan tekan Find
  4. Tekan Install  . 
  5. Selesai. Login macam biasa.

p/s : BlueStack ni boleh download apa sahaja application kat fon. Contoh nya whatsapp :)


Share:

11 Sila Komen:

Jejari Menaip said...

ooo.nice tutorial..^0^

SAM said...

Application selain wechat boleh tak??

budakbandunglaici said...

fuh kena install ni..

recent post : Sehari Berhari Raya Haji

Unknown said...

wajib install niy , laju jeh menekan jari niy :)

Unknown said...

wah! menarik..

Azhafizah MN said...

thanks uzu..nak install jap lagi :)

MisEyz BLurz said...

tkasih uzu..xsangka pulak ada app mcmni..

Anonymous said...

terbaik.... ngam2 aku xda dah brg canggih utk wechat2 ni... habs kena keba malam takbir aidiladha... fuhhhh tq tq tq...

Unknown said...

Thanks gan atas infonya

Unknown said...

thanks ga atas infonya........

Unknown said...

cari tuto install wechatkt blog akak ni..