✿Baca Entry Yang Lepas✿

Tuesday, October 15, 2013

Tutorial Cara Install Wechat di Laptop/Komputer/Pc

Assalamualaikum :)


Hai korang. Hari ni uzu nak kongsi sikit macam mana nak install wechat dalam pc , laptop , atau komputer. Kepada sesiapa yang belum tahu, boleh ikut step kat bawah :

  1. Masuk kat sini BlueStacks , Download dan install kat pc korang
  2. Buka BlueStacks , pilih My Apps --> Apps search
  3. Taip Wechat dan tekan Find
  4. Tekan Install  . 
  5. Selesai. Login macam biasa.

p/s : BlueStack ni boleh download apa sahaja application kat fon. Contoh nya whatsapp :)


11 comments:

ikhwan yusuff said...

ooo.nice tutorial..^0^

This Days said...

Application selain wechat boleh tak??

Marou Apple Hijau said...

fuh kena install ni..

recent post : Sehari Berhari Raya Haji

fie's alexandra said...

wajib install niy , laju jeh menekan jari niy :)

Ayu Zan said...

wah! menarik..

Azhafizah Md Nor said...

thanks uzu..nak install jap lagi :)

MisEyz BLurz said...

tkasih uzu..xsangka pulak ada app mcmni..

eyoy kyrul said...

terbaik.... ngam2 aku xda dah brg canggih utk wechat2 ni... habs kena keba malam takbir aidiladha... fuhhhh tq tq tq...

coys cpma said...

Thanks gan atas infonya

coys cpma said...

thanks ga atas infonya........

Diyana Hani said...

cari tuto install wechatkt blog akak ni..

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com