✿Baca Entry Yang Lepas✿

Sunday, December 1, 2013

Emas Putih Dalam Utusan Malaysia (Blogger Pilihan .Com)

As-Salam

Bertarikh 30.11.13 adalah tarikh di mana uzu keluar paper Utusan Malaysia di ruangan Blogger Pilihan.Com.. Al-kisah bermula bila Blogger Dedeq SMS uzu tadi. Dia cakap tahniah sebab keluar paper. Laju ja uzu bangun online. Bukak instagram, buka facebook ada blogger Zakie tag dan beberapa blogger lain yang tag dan tak lupa kepada kakak uzu yang tersayang.. Lepas tu, laju ja bangun terussssss nak cari paper. Huh! Takda pulak...


Siapa yang belum baca, boleh baca kat sini. Uzu jumpa kat utusan online.

MENAMAKAN blog yang dibina pada pertengahan 2009 sebagai Kisah Emas Putih, Siti Aminah Idrus, 23, mengakui dia adalah seorang pencinta rona merah jambu biarpun tampak bertentangan dengan sifatnya yang agak kasar.Menurut gadis yang lebih mesra dengan panggilan Uzu itu, dia menggemari warna tersebut sehinggakan kebanyakan barang-barang miliknya berasaskan rona itu. Katanya, merah jambu menjadi pilihan kerana warna itu tampak lembut dan comel pada matanya. Bercerita mengenai pemilihan nama blog miliknya pula, dia memilih emas putih kerana nilainya sangat tinggi yang boleh disamakan dengan maruah seorang perempuan. Jelas penuntut tahun dua di Universiti Infrastruktur Kuala Lumpur itu, walaupun emas putih itu sangat berharga, namun ia jarang dijual semula. Persamaan itulah yang membuatkan dia nekad menggunakan emas putih sebagai nama samaran di internet.Bagi yang berminat untuk mengenali lebih lanjut blogger yang berasal dari Kota Kinabalu, Sabah ini, jangan lupa berkunjung ke http://www.kisahemasputih.com. -LYNN/NOORADZRENE MOHD NOOR . Sumber :  © Utusan Melayu (M) Bhd 

Yang ni hanya separuh artikel, ada banyak lagi tentang uzu tu dalam tu. Uzu pun tengah cari paper tu. esok uzu try cari lagi. Yang dah baca, thanks sebab sudi baca. hehehehehe.

Thanks kepada Kak Lynn sebab memberi peluang , thanks kepada classmate uzu, Nur Ain Syafiqah sebab teman uzu dari pagi sampai ke petang, terima kasih yang terlibat dan yang penting, thanks to readers sebab sudi baca and yang keep support uzu. Thanks sangat-sangat :)

40 comments:

Noratiqah Adib said...

Tahniah! Haih~ Bilalah saya nak keluar paper pulak ehh.. o.O

Huny eda said...

tahniah uzu..untungla.^^

Sheila Eiman said...

alhamdulillah.. taniah kak uzu~

Mawardi Yunus said...

tahniah huhu

Engku Muzahadin said...

Tahniah! Tumpang seronok ;)

iu-hazirah said...

untung la

fatin wawa said...

bestnya.. tahniah uzu.. :D

Kongsi ArtikelBlog said...

tahniah,.. keep posting info&tips terkini.. :)

✿ Mimi Rheem ✿ said...

bestnye..tahniah..

Kak Mahh said...

Tahniah dik!

Nur Farahuda said...

tahniah sis =D

Syaz Blackrose said...

tahniah uzu.. wah bestnya...

Afiqah Adzan said...

Tahniah Kak Uzu sebab blog keluar paper :)

Eraz Fadli said...

Tahniah Uzu.. Rezeki..

Azhafizah Md Nor said...

Congrato!!!!

indexiapk said...

tahniah ya..

Jamian Sarif said...

tahniah

Leeza Dayasari said...

Terbaik... Tahniah....

Mia Liana said...

wahhhh... congratsss uzu..

Nik Ainaa said...

tahniah kak :)

amanina nasuha said...

tahniah uzu..kite pown nak jugak keluar paperrrr..hehehe

NJihe.am said...

Tahniah kak uzu!

Solehah Shamsuddin said...

Tahniah awak. Wah, comel je pic tu.hehe :)

Solehah Shamsuddin said...

Tahniah awak. Wah, comel je pic tu.hehe :)

Muhammad Syazwan Norhalik said...

simple, tapi penuh inspirasi :D

Khairul Bariah Salleh said...

tahniah uzu..:-)

::Misz sunsWeetz:: said...

tahniah.. nak sign ? hehe

mama amir said...

Alhamdulillah...tahniah...^_^

Azwar Syuhada said...

Tahniah kak uzu :)

Nieyna Sakinah ZA said...

waaa sweet .. hikhikhik tahniah kak uzuu !!!

Liza Licha said...

congrats :)

Nurul Faiz said...

tahniah uzu :)

Fatin Hazwani said...

tahniah kak :)

Sabrina SA said...

tahniah kak ^^

Puan Gojes said...

tahniah uzu. baru perasan entry uzu ni :)

Nadia Johari said...

tahniah...keep going

Montana said...

huiyoooo

Tuan Asmila Tuan Mohd Nor said...

Tahniah..best masuk peper...

Syireen Halim said...

Wahhh..tahniah uzu...

nurnadeea sairen said...

tahniah uzu...

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com