✿Baca Entry Yang Lepas✿

Tuesday, December 31, 2013

Travel : Langkawi Geopark Oriental Village

As-Salam

Wahhhhh what a beautiful place ! Langkawi ! Here I come ! Ok actually,minggu lalu uzu start midsem seminggu. Memandangkan tiket flight ke Sabah pon tak beli sebab tiket mahal, uzu pun plan p Langkawi kat rumah abg uzu kat situ area Kuah. Uzu excited sebab uzu sorang ja dalam family tak sampai Langkawi lagi. So, Ambil kesempatan cuti p Langkawi pula. Melawat negeri orang. Yeahhh =)

Salah satu tempat uzu p ialah Oriental Village. Plan nak naik cable car punya pasal lah ni. So abg uzu bawa lah p Oriental Village.
Masuk ja Oriental Village, terus p beratur beli tiket naik cable car. Panjang juga barisan. Demi ke-excited-an tu, uzu sanggup berbaris panjang. Pergh panas. Nasib baik ada kipas. Ada dalam 15 minit juga uzu berbaris.
Bila sampai turn, tiket dah banyak habis. Tiket jam 7:30 malam ada lah. Waktu tu, jam 7:30 nak tengok apa  kan.. Gelap gelita. Dengan rasa kecewa, uzu pon tak jadi beli tiket dan maknanya tak jadi la naik cable car. Oh my Allah... Kecewa.kecewa.


Gambar kat bawah ni view dia macam ala-ala winter sonata macam kat korea. Haha. Lawa..


Serius! Masuk ja tempat ni memang cantik. Pemandangan yang hijau . Tempat ni pon macam area maca mhutan-hutan sikit. Masuk ja tempat ni, macam-macam ada. Gerai jualan cerderhati, kedai coklat, restoran, tempat rekreasi, dan banyakkk lagi. Uzu berkesempatan ke tempat-tempat di atas ja lah memandangkan dah waktu petang.. Tak sempat nak meronda semua..

Ni tempat menarik yang ada kat dalam Oriental Village ni. Boleh try tengok..


Siapa yang teringin nak bercuti kat Langkawi, tempat ni memang best sebab tempat paling banyak pengunjung terutama di musim cuti sekolah. Memang wajib p tempat ni. :) Serius best !! Tak rugi. Memang terbaikk . Thanks to my bro and his wife bawa uzu kat situ. Awesome !


8 comments:

Mia Kassim said...

Memang cantiklah tempat ni....:D

mama amir said...

ntah2 kita berselisih uzu...sebab saya pon baru je balik dari sana...
masa kat cable car tu, kami dekat pukul 10 dah beratur beli tiket...barisan memang panjang sangat...dalam dekat pukul 12 baru sampai giliran kami naik ke atas...insya Allah, ada rezeki uzu, saya doakan uzu pon dapat naik atas ye...mungkin akan datang uzu cuba sampai awal ye...^_^

careno said...

masa g langkawi 2 mggu lps pun tak dpt naikca ble car... manusia ramai sgt... huhuhuu...

Yan Ty said...

Thank you for the cokelat n chips hunny. =)

Nurramizah fadzil said...

penah pegi langkawi tapi tak penah pulak smpi tmpt2 camni..sobss

husna zahidi said...

husna dpt p wktu tido rumah roomate dulu.. memang best tmpat ni.. nak naik cable car kalau warganegara kurg la skit pricenya.. :)

dhia akma said...

Kecik kak uzu ni..hehehe

Cik Fie said...

saya baru bulan lepas gi langkawi . hehe :)

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com