✿Baca Entry Yang Lepas✿

Friday, December 6, 2013

Zed Zaidi Eksiden Langgar Mamat Sepah


Tengah malam semalam dunia laman internet, Twitter menjadi kecoh di sebabkan sekeping gambar seorang pelakon lelaki yang juga Presiden Seniman, Zed Zaidi yang sedang berlumuran darah tersebar meluas. Dia dikatakan telah terlibat dalam kemalangan. Dalam jam lebih kurang 2.00 pagi, individu pertama yang menyebarkan gambar itu adalah seorang pelakon dan pelawak lelaki, Mamat Sepah.

Kemudian, Tweet Mamat Sepah itu di’retweet’ pula oleh seorang pelakon wanita, Azza Elite. Dan ikuti pula oleh pelakon dan pengarah wanita lain, Isma AF7. Namun, mungkin Azza dan Isma terfikirkan kebenaran cerita tersebut, mereka berdua telah menyiasat sendiri isu kemalangan Zed Zaidi. Akhirnya, mereka berdua menjelaskan di laman Twitter sambil berbalas Tweet yang cerita itu hanyalah ‘propa’ semata-mata yang dibawa oleh si pembawa cerita yang kuat ‘berpropa’, kata Azza. 


Jelaslah dalam setiap Tweet Azza dan Isma, mereka berasa marah dengan cerita ‘propa’ yang dibawa oleh si kaki ‘propa’. Kalau dilihat kepada ayat si kaki ‘propa’ yang dikeluarkan Azza, ia jelas menunjukkan kepada Mamat Sepah. Selepas kebenaran terbukti, Mamat Sepah tidak ada mengeluarkan langsung kenyataan itu adalah ‘propa’ sahaja di laman Twitternya. Sebaliknya, dia rancak berbalas Tweet dengan seorang penyanyi Rock lelaki, Amy Search. Tukar topik la konon..

Zed Zaidi sebenarnya sedang menjalani sesi pengambaran laaaaaa.. Gila punya Mamat Sepah!! Takde story lain ke?

13 comments:

Sukma Haron said...

macam-macam......

Leeza Dayasari said...

hoo mai.........

Noor said...

main2 btui..ingtkan btui la dia xcdent..huhu

yana aina said...

ini berita tahun bile....

Karya Mahirah said...

tgk darah pun tahu dia berlakon...

NurHidayahSalim said...

Akk yaya mncri sponsor utk first GA yaya klik nih http://nurhidayahsalim97.blogspot.com/2013/12/pencarian-sponsor-cute-giveaway-by-nur.html

Kak Tie said...

haha..kantoi betul la

Shira Nur said...

Bukan cerita nih da lama ke -_- nak tengok bukti die tu haa tweet tu tulis 25 Jul 2012 kott...

NJ said...

Again...cite lame????

Zulqarnain Abu Hassan said...

naahhh kan! taktik sangat... sudah ku agak lai...

heheheh jang isuk kalau terjadi betul nda ada yang hirau... sandik!

Oshin Kecik said...

story ni dah lama keluar hehehe

NurainSuperr said...

haihh mamcam-macam la

Cik Fie said...

kantoi sudah . haha :D

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com