Ning Baizura Selamat Melahirkan Anak Sulung


Salam.



Alhamdulillah penyanyi Ning Baizura selamat lahir anak lelaki hasil perkahwinannya dengan Omar Sharif Christopher Dalton awal pagi tadi di hospital swasta.. 

Bayi seberat 3.5 kilogram itu dilahirkan jam 3.06 pagi .And Alhamdulillah kedua-dua dalam keadaan sihat walafiat and suda dibenarkan keluar :)

Mesti comel kan anak Ning Baizura ni? hehe tak sabar nak tengok >.<


TAMAT : Segmen Topup By Blogger Emas Putih


Salam


First at all, Uzu nak ucap thanks sebab korang-korang semua support segmen uzu yang tak seberapa ni..
Segmen ni berlangsung selama 2 minggu je. So dalam 2 minggu tu, target ada 200peserta and alhamdulillah sambutan sangat lah baik :) Seramai+sebanyak 212 list kesemuanya .

So dengan ini, TAMAT lah suda segmen ni pada tarikh yang dinyatakan, RABU jam 11:59 malam.

Keputusan Pemenang ??
1 Februari 2013 jam 8pagi

Pemenang melalui sistem random dan manual. Apa-apa keputusan bedasarkan syarat tu dipenuhi atau tak.
So sapa yang nak topup free, rajinkan diri check syarat2 korang terutama syarat no.4 tu byk yang tak buat.

Sementara nak tunggu uzu umum pemenang, nak minta korang semua blogwalking+follow blog semua peserta. Alaaa untuk menambahkan lagi ikatan silaturahim sesama blogger. Hehe

OK jom blogwalking kat SINI

Selamat berblogwalking semua. Bye and Salam


ND Lala menganggap Sharnaaz Biadap !


Salam 

Isu ingin merisik penyanyi terkenal Shila Amzah yang pernah dibangkitkan oleh pelakon Sharnaaz Ahmad bukanlah suatu perkara yang baru. Sebelum ini Sharnaaz sendiri pernah mengakui bahawa dia akan menghantar rombongan untuk merisik kekasih hatinya pada bulan Mac akan datang.

Berikutan isu tersebut, bapa kepada Shila Amzah, iaitu ND Lala telah melahirkan rasa kesal dan kecewa dengan tindakan berani Sharnaaz yang dianggap sebagai tidak menghormati dirinya sebagai bapa serta bakal wali kepada anak perempuannya itu.

“Saya dan ibu Shila masih hidup, masih bernyawa, sekurang-kurang hormatilah kami sebagai orang tuanya.”

“Kalau Shila mahu kahwin sekalipun, saya walinya, bukan Sharnaaz yang menentukan itu isterinya,” ujar ND Lala menerusi laporan Harian Metro hari ini.

Dalam pada itu, ND Lala turut berulang kali mengingatkan Sharnaaz supaya jangan biadab dan menasihatkan pelakon tersebut agar mengikut segala adat dan agama kerana berkahwin adalah suatu perkara yang serius.

“Dia (Sharnaaz) mengakui Shila bakal isterinya dan tetap akan merisik, semua itu karut. Jangan keluar kenyataan yang boleh memalukan diri sendiri dan saya percaya keluarga Sharnaaz turut malu dengan tindakannya itu.”

“Ini nasihat saya kepada Sharnaaz, ibu dan bapa Shila masih hidup, kita ada adat dan agama, jadi jangan memandai-mandai.”

“Tolong jangan biadab, hormati kami sebagai ibu bapanya. Ini bukan perkara main-main, melainkan kalau mereka ingin kahwin lari,” tegas ND Lala penuh kesal.




Bahaya Tidur Dalam Keadaan Lampu Menyala


Salam.

Laaa rupanya bahaya tido dalam keadaan lampu menyala.. Uzu baru ja tido semalam buka lampu.
Yelaaaa tido sorang katakan >.< 


p/s : Tido dalam keadaan bukak lampu boleh mengakibatkan leukimia, so lepas ni semua pakat-II  tutup lampu kalau nak tido. Haaaa mencegah lebih baik daripada mengubati.

korang tolong jap klik link ni http://bit.ly/UEEqiH dan http://bit.ly/1198GaN.Thanks :)

Segmen Top Up by Blogger Emas Putih

STICKY POST


As-Salam

Bermula dari tarikh 16 January bersamaan Hari Rabu jam 8.00 malam
Bermulahlah segmen Top up Emas Putih ni.

Rajin kan bagi Top up? Hehe
Yang nak join sila join lelaju yer. Heheh Support la segmen I ni weayyy. ^___^

Syarat

1. Buat entry yang bertajuk Segmen Top Up by Blogger Emas Putih

2. Letak banner ni kat entry dan link kan banner ke entry ini


3. Dialu-alukan Follow Blog ini.

4. Letakkan ayat ini dibawah banner, Segmen Top Up by  Blogger Emas Putih

5. Hantar link segmen u all ke ruangan komen ini. Selesai. Thanks

Tarikh Tamat
30 hb Januari 2013 , Rabu Jam 11.59 Malam

Hadiah
Top Up RM5x10 blogger yang bertuah
(Jika melebihi 200 peserta, topup akan bertambah kepada 20 X RM5Top Up)

Sambil bersegmen, sambil peluang menang top up. Hehe Sambil tambah follower.
Selamat Bersegmen :)

Salam

‎19 Tips Cinta Suami Isteri



Salam



1. Cium tangan suami dan dahi isteri setiap kali sebelum berpisah ke tempat kerja masing-masing.

2. Jika berpisah lebih dari sehari seperti untuk tugasan luar daerah, tambah rutin harian tadi dengan pelukan dan ciuman di bibir.

3. Walau sesibuk mana sekali pun, luangkan masa untuk menelefon pasangan sekurang-kurangnya sekali walau sekadar untuk bertanya apa yang sedang dilakukan.

4. Sentiasa ucapkan kata-kata sayang seperti I love you sepenuh hati sebelum keluar kemana-mana, menamatkan perbualan di telefon dan sebelum tidur.

5. Sentiasa mencari peluang untuk makan tengah hari bersama kerana pastinya ia tiada gangguan anak-anak jika pada hari berkerja.

6. Amalkan bertanya apa yang berlaku sepanjang hari selepas pulang dari kerja sebagai tanda mengambil berat dan memberi peluang pasangan meluahkan perasaan.

7. Luangkan masa untuk berbual tentang apa sahaja dari isu rumah tangga hinggalah politik semasa sebelum tidur.

8. Mudah berbaik jika berlaku sebarang pertelingkahan, jangan biar berlarutan walau untuk satu jam sekali pun apatah lagi berhari-hari.

9. Temani pasangan semasa menonton rancangan kegemaran mereka walau sambil membaca akhbar misalnya kerana apa yang penting ada berada disisi.

10. Jangan sesekali berpisah tempat tidur walau anak sudah berderet atau usia sudah meningkat kerana ia adalah salah satu amalan penting untuk mengeratkan kasih sayang.

11. Amalkan sembahyang berjemaah semasa di rumah, berdoa bersama serta bersalam-salaman selepasnya.

12. Biasakan bergilir gelas atau pinggan semasa makan serta tidak segan atau geli untuk menghabiskan makanan atau minuman isteri atau suami.

13. Sesekali buatlah kejutan seperti membeli hadiah atau kad untuk peristiwa tertentu, memakai pakaian dalam yang seksi atau apa sahaja yang anda tahu pasangan pasti menyukainya.

14. Senda gurau dalam rumah tangga amat penting, ceritalah sesuatu yang kelakar, teka teki atau apa sahaja yang membolehkan anda ketawa bersama.

15. Sentiasa kenang pengorbanan masing-masing seperti susah payah isteri melahirkan anak dan suami yang berkerja keras menyara keluarga.

16. Sesekali tukar gaya penampilan agar ada kelainan serta untuk mengelakkan pasangan merasa jemu.

17. Apa sahaja masalah yang timbul, berterus terang dan berbincang bersama untuk menyelesaikannya.

18. Sentiasa menyimpan tekad untuk menjadi suami/isteri yang baik dalam rumah tangga bahagia kerana fikiran positif akan memudahkan anda mencapai matlamat tersebut.

19. Jika amalan-amalan di atas tidak pernah dilakukan sehingga anda membacanya hari ini, jadikanlah ia sebagai titik permulaan untuk melakukannya tanpa rasa ragu dan malu.


20 Perkara Pelik Tentang Blogger Malaysia


Salam

Entry ni uzu dapat dari blogger Hasrul Hassan. Just nak share kat u all.
Peringatan tuk diri sendiri jugak.


  1. Mahu trafik tinggi, tetapi tidak berusaha untuk menjadikan blog mampu menjana trafik.
  2. Ingin blog mesra SEO, tetapi blog tidak guna template mesra SEO.
  3. Mahu blog dikenali ramai, tetapi tidak mempromosikannya.
  4. Blog menjana pendapatan lumayan, tetapi tiada produk yang dipasarkan.
  5. Ingin blog mempunyai ramai follower dan pengikut, tetapi dia sendiri tidak follow atau ikut blog orang lain.
  6. Mahu blog kelihatan menarik, tetapi tidak ambil peduli pandangan blogger lain.
  7. Ingin tingkatkan ranking blog dalam Alexa, tetapi tak faham apa itu Alexa Ranking.
  8. Blog mahu berada dalam kedudukan Google Pagerank tertinggi, tetapi tidak berusaha untuk bina backlinks berkualiti.
  9. Ingin jadi blogger popular, tetapi blog tidak dipopularkan.
  10. Mahu mendapat iklan Advertorial di blog, tetapi tidak pernah sokong atau join event yang dibuat oleh penganjur produk.
  11. Ingin jadi seperti Redmummy atau Ben Ashaari, tetapi tidak pernah mahu dengar nasihat dari mereka.
  12. Mahu berinteraksi dengan pembaca, tetapi ruang komen tidak mesra. Jika ada, tidak pernah membalas komen mereka.
  13. Komen mahu banyak di setiap entri, tetapi tidak pernah tinggalkan komen berkualiti di entri blog orang lain.
  14. Mahu blog kelihatan seperti blog profesional, tetapi tiada nilai profesional dalam menulis blog.
  15. Ingin blog yang cantik dan menarik, tetapi tidak mahu belajar untuk menghasilkannya sendiri.
  16. Mahu benda percuma tetapi tidak pernah berikan kepada orang lain secara percuma - contoh: Trafik dan Promosi.
  17. Tidak suka blog kena copy-paste, tetapi ada entri yang anda buat adalah entri copy-paste.
  18. Mahu dihormati dalam dunia blog, tetapi tidak tahu menghormati blogger lain.
  19. Ingin menjadi blogger Malaysia yang hebat, tetapi tiada ciri Malaysia pun dalam blog!
  20. Ingin menjadi blogger yang berjaya, tetapi tidak sudi untuk menjadikan blogger lain berjaya

Sumber Asal: 20 Perkara Pelik Blogger Malaysia | Panduan Blogger http://www.hasrulhassan.com/2013/01/20-perkara-pelik-blogger-malaysia.html#ixzz2JPwJAu3t
Under Creative Commons License: Attribution Share Alike
Follow us: @hasrulhassan on Twitter | bloghasrulhassan on Facebook


Review Follower Unik : Che Siti Maryam


Salam

Hari nak review follower unik yang ke #3322 
Semalam sangat busy so xdapat review.


Follower unik yang ke #3322 ialah Che Siti Maryam :)



Comel tak header kat atas? Pink + Simple kan?  Jom follow blog ni ^____^
Menambahkan lagi follower and eratkan silaturahim sesama blogger. Heheheheheheehe :)

Jom terjahhhhhhh -------> Che Siti Maryam

Souvenier Terengganu Dari Blogger Dedeq


Salam.


Alhamdulillah. Dah sampai souvenier dari Blogger Dedeq.
Nak tengok tak isi dalamnya? Meh tengok.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !! Keychain penyu ! Wahh comey je keychain ni.



Thanks deq ! I lap u beri muchlah. muah muah. Hahaha :D
Tapi sorry camera tak clear. Memandangkan handphone vivaz uzu hilang, ni snap pakai BB je. x clear lak.

Ngee ^____^  ..Aku ade. Kau ade? Hoho . ok lah bye.Salam

Jom Shopping Online Vintage Dress Kat Zea Rea Part#3


Salam

Hari ni nak promote baju-II comey kat Zea Rea ni.

Semua item di bawah RM45 (FREE POSTAGE)






Cantik kat baju-II kat Zea Rea ni. Nak tak? Kalau nak just PM kat SINI.

Selamat bershoping :) Salam


Alhamdulillah. Azza Elite Kini Bertudung


Salam.. Good morning

Wah ada good news lah. Masih ingat tak Azza Ellite yang dulunya seksi? Hehe
Itu dulu. Sekarang dia dah pakai tudung tau. Haa Alhamdulillah..







Azza sekarang dah berumur 35 tahun. Dia kata sejak memegang watak di dalam drama Mujahid sebagai wanita muslimah membuka hati Azza untuk terus menutup aurat :)

Doakan semoga supaya Azza teruskan dengan penghijrahannya :) Aamin

Salam


Segmen Jom Blogwalking


Salam
Nak join? klik banner ..Syarat dah buat eh :)

Tarikh Tamat : 10 feb 2013

Gadis Tak Nak Bela Anak Demi IPHONE?


Salam. Selamat pagi selasa.

Baca ni..

Laaaa napa lak jadi macam ni? Iphone 5 lebih berharga dari anak sendiri?
Mana pergi naluri seorang ibu? Nak pengsan rasa dengar berita cam ni.

p/s : Jangan tiru pangai pompuan tu tau? tau ? tau?

Bapa Kejam Yang Mengigit Hingga Putus Hidung Dan Bibir Bayi Sendiri


Salam


JAIPUR - Seorang bapa di Kampung Siyana, daerah Bikaner sanggup bertindak kejam menggigit hidung dan bibir atas bayi perempuannya yang berumur lima bulan hingga putus hanya kerana mangsa menangis.

Menurut polis, Bhadar Singh, 36, pulang ke rumah dalam keadaan mabuk dan turut memukul isterinya, Santosh selepas wanita itu enggan menurut arahannya pada Khamis lalu.

Tangisan anak sulung mereka, Bhanwar Kanwar,3, yang tidak sanggup melihat ibunya dipukul telah mengejutkan adiknya yang sedang tidur.

Radha dipercayai turut sama menangis tidak lama selepas itu.

Bunyi tangisan kedua-dua anaknya yang semakin kuat dikatakan menjadi punca lelaki tersebut berang lalu bertindak luar kawalan hingga sanggup mencederakan Radha.

Bhadar ditahan oleh jiran mereka sebelum diserahkan kepada polis pada Jumaat lalu.

Suspek kini didakwa atas kesalahan menyebabkan kecederaan parah dengan cara berbahaya yang membawa hukuman penjara minimum 10 tahun atau seumur hidup jika didapati bersalah.

Radha pula dirawat di Hospital Peringatan Putera Bijay Singh (PBSM) di Bikaner.

Ketua Jabatan Pediatrik di PBSM, Dr Girish Prabhakar berkata, Radha perlu menjalani pembedahan plastik di Jaipur kerana keadaannya kini menyebabkan bayi itu bakal berhadapan kesukaran untuk bercakap atau makan pada masa depan. - MailOnline


Burung Aneh+Pelik Di Kota Kinabalu, Sabah


Salam

Gambar ni diambil di Sabah. Uzu rasa tempat ni di Pekan Nabalu. Uzu pernah lepak-II kat sini hirup kabus yang sangat sejuk dengan member dulu. View ni nampak gunung kinabalu pulak tu..Agak kerap jugak p sini sebab tu tau tempat ni kat mana.

Sebelum nak ambil gambar ni , memang orang tu tak nampak langsung burung tu ada.
Bila dia ambil gambar and tengok gambar tu, dia nampak burung ni tetiba je ada.. Uzu tengok macam helang tapi entah lah pulak.

Jom tengok gambar selepas Zoom ni pulak. Korang rasa helang ka? Uzu tengok kat google image gambar helang, ehh tak sama lah.. Ce korang google lak..


Yang ni pulak gambar di tempat yang sama tetapi guna camera handphone. Perbezaan gambar diambil hanya kurang seminit. not sure.

So korang rasa benda ni apa? Burung apakah ini ?? Ada yang boleh jawab tak??

p/s : Selamat berteka teki.. Salam





Hanya Kerana LIPSTIK, Ibu Pukul Anak Sampai Tak Bergerak


Salam.

Jom baca kisah sedih ni. Huwaaaaaaaaah cian anak dia ni :'(



Anak perempuan kecil yang malang ini memberitahukan ibunya, “Mama, adik baru saja melukis pakai lipstik mama”.

Ibunya yang mendengar hal itu lalu melihat lipstik mahal yang baru saja dibelinya telah tinggal setengah dan wajah dan tangan dan baju anak perempuan telah penuh dengan lipstik tersebut.

Dengan sangat marah, ibu itu mengamuk dan memukul anak perempuan kecil yang malang tersebut tanpa menghiraukan tangisan dan jeritan dari mulut kecilnya.Kemudian setelah mentempiaskan emosinya, ibu ini baru sedar anak perempuannya sudah tidak bergerak lagi. Dia pun mengoncangkan tubuh anaknya sambil menangis dan memohon agar anak perempuannya membuka matanya.

Tapi terlambat…. Jantung anak perempuan itu telah berhenti berdengup.

Dan saat sang ibu melihat kesan di selimut tempat tidur anaknya, disitu tertulis sebuah tulisan dengan lipstik merah yang tertulis: “SAYANG MAMA SAMPAI BILA-BILA”.

p/s : kalau tak sayang anak, baik jangan mengandung lah =.'=


Mini Calender Special For Emas Putih. Thanks A lot !!


Salam dan selamat tengahari sweet readers :)

Hari ni uzu dapat bungkusan dari pada Perak. Tertanya-II jugak sapa la bagi bungkusan ni.
Daripada pejabat pos, sampai naik ke ofis, masih tertanya-II siapa la yang bagi bungkusan pos laju ni.

Bukak punya bukak tetiba nampak benda ni. Heran jugak sapa la yang bagi ni. Sejak bila lak uzu order mini calender ni.. Belek punya belek rupanya hadiah dari Blogger Erny .
Hari tu uzu menang Segmen Cuti-Cuti By Erny . Laaa uzu lupa dah pasal benda ni. Kih3



         Alhamdulillah. Thanks Erny.. Lawa mini calender ni. I like pink !! Hehe ^___^

Bukan 1 je tau uzu dapat. Ada lagi  hadiah uzu dapat..Lagi awesome. Akan update nanti okay?

ok lah. Selamat makan yang sedap-II. Lunch hour time. 
Thanks for reading.Salam

Segmen Tambah Follower!! ~~KasihLestariAbadi~~


Salam

Yang nak join, boleh clik banner ^^

Follower :


Senarai Peserta Segmen Top Up By Blogger Emas Putih


Salam

Baru nak update senarai peserta. Oh letihnya. Hampir 200 jugak list eh.

Sementara keputusan pemenang-II blm dibuat, apa kata u all check balik syarat-II. Uzu tengok ada yang tak penuhi syarat. Lagi-II Syarat no.4.  Yang tak penuhi syarat, memang takde peluang lah nak menang top up tu ye. Uzu pilih yang memenuhi syarat je. So, adalah lebih baik korang penuhi syarat-II tu. Hehe ^^

Tarikh tamat Rabu ni. So korang blogwalking + follow-II peserta dulu ye.

Group 1
  1. http://www.mialiana.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  2. http://izzah-norlizah.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  3. http://opzzpinky.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  4. http://noraishahzaharom.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  5. http://www.aisyahhumaira.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  6. http://justforcontest.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  7. http://hadiahbintangjatuh.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  8. http://meerazain.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  9. http://www.cikfie.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  10. http://dyshasahhir.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
Group 2
  1. http://www.fatindiana.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  2. http://farhanahadzlan2.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  3. http://inameowmew.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  4. http://aireynhistorylife.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  5. http://nurhanim-ehier.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  6. http://noraqilahjohari.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  7. http://fafazukri.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  8. http://impianakumemetikbintang.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  9. http://www.paly.my/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  10. http://milopurple.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
Group 3
  1. http://sweethoneyzz.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  2. http://diarionlinenurul.blogspot.com/2013/01/segmentop-up-by-emas-putih.html
  3. http://gadisserbaboleh.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  4. http://shahidaaqilah-story.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  5. http://sitizawiah95.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  6. http://blueyarns.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  7. http://anislvince.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  8. http://nursyafiqahrahmat.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  9. http://cyanxkamo.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  10. http://softness-self.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
Group 4
  1. http://www.syuhadasalleh.my/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  2. http://3259thelittleboy.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  3. http://izyanyuyu.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  4. http://www.ieyzartdsyahieyr92.my/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  5. http://www.mysyah-holiday.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  6. http://miszfarahanis.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  7. http://imasukajoincontest.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  8. http://kkpyacrita.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  9. http://hotmasakini.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  10. http://sayatakpandaiberblog.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
Group 5
  1. http://wawarosli.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  2. http://diebadhie.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-ema-putih.html
  3. http://thekipaslipaslups.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  4. http://kaukuchenta.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  5. http://eyoykhairulanam.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-emas-putih.html
  6. http://amirofie.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  7. http://miwaapandaii.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  8. http://nurhidayah-azami.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  9. http://www.mysyah-holiday.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  10. http://miszrockers.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
Group 6
  1. http://fiqzmilkshake.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  2. http://inasazali.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  3. http://www.maileyjayley.my/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  4. http://storymoryofqv11.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  5. http://www.ckod-ckodok.my/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  6. http://yayamongekss.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  7. http://lilizazaliza.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  8. http://seneoritabaharin.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  9. http://www.aimisyahirah.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  10. http://hanyadihatiku.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-emas-putih.html
Group 7
  1. http://qaleshyaumairah.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  2. http://iyraacariyno.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  3. http://belladsecret.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-emas-putih.html
  4. http://ainaasposa.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  5. http://tehaalarh.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  6. http://nieylwithcontest.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  7. http://ikmalfaiz.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  8. http://afiqahadzan.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  9. http://sayaaishah92.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  10. http://iweaiyraa.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
Group 8
  1. http://izzam4eva.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  2. http://lollypoppinkiey.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  3. http://diarypenganggur.blogspot.com/2013/01/segmen-topup-by-blogger-emas-putih.html
  4. http://maszull.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  5. http://kisahsinenot22.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  6. http://nurizzati0920.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  7. http://kupukupupink99.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  8. http://gadis-krayon.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-emas-putih.html
  9. http://kekapasberceloteh.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  10. http://25april2011.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
Group 9
  1. http://rienna-mishcandy.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  2. http://mekjangok-inilahakuseadanya.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-emas-putih.html
  3. http://diarikuwaniesyazwani.blogspot.com/2013/01/segmen-topup-by-blogger-emas-putih.html
  4. http://cikarinasukataip.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  5. http://umikasum.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  6. http://ierapunyecerita.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  7. http://izza-sakura.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  8. http://akuedyedankoe.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  9. http://zyra1121.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  10. http://adramycien.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
Group 10
  1. http://theonlydaughteroflee.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  2. http://musicloveanisa.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  3. http://meetimran.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  4. http://www.bard.my/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  5. http://www.wanitamustanir.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  6. http://fasyrah89.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  7. http://ikhmal--xy.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  8. http://wonderfullife911.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  9. http://muslimahsejati96.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  10. http://shekechik.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
Group 11
  1. http://ain-fazlin.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  2. http://nynahusnina.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  3. http://hodorata.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  4. http://rainbowwootwoot.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  5. http://tatynadiah.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  6. http://lobaksusue.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  7. http://leyacasandra.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  8. http://meraungtaktentupasal.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih_18.html
  9. http://pinkuntukaku.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  10. http://nadhirahnoorkhan.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
Group 12
  1. http://www.erazfadli.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  2. http://daydengayyad.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  3. http://nzfyns.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  4. http://nabihahsejutarasa.blogspot.com/2013/01/segmen-topup-by-emas-putih.html
  5. http://halimaton1106.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  6. http://missyayadiary.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  7. http://superaofficalbloggie.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  8. http://angellovesoldier.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  9. http://numiraira99.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  10. http://daatmosfere.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
Group 13
  1. http://ekinanasha.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  2. http://vda92.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  3. http://sheisdibaa.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  4. http://ainlh.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  5. http://www.duniashida.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  6. http://adiezaff.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  7. http://iezasmile.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  8. http://nostra-fabula.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  9. http://sikechekmessy.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  10. http://beebeesiyelowme.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
Group 14
  1. http://inazalina.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  2. http://sna-aai.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  3. http://jaydaughterowns.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  4. http://storybudakminatkpop.blogspot.com/2013/01/segmen-topup-by-blogger-emas-putih.html
  5. http://www.ieta.my/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  6. http://myrapnyeblogg.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  7. http://aidilakhmalina.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih_22.html
  8. http://anumbaidurah.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih_22.html
  9. http://www.ubaidullahjaafar.my/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  10. http://duniahatisaya.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-emas-putih.html
Group 15
  1. http://www.aienhermionie.my/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  2. http://zamani84.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  3. http://aidadamiastory.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  4. http://nabilahhh-z.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  5. http://sayaabel.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  6. http://le-carnetderose.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  7. http://dewisyifaindehouse.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  8. http://coretanhatikathy.blogspot.com/2013/01/segmen-topup-by-emas-putih.html
  9. http://eymasushoppe.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  10. http://onitsukahana.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
Group 16
  1. http://alizazril.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  2. http://saiafera.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  3. http://fakhruru.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  4. http://kisahhatiekah.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  5. http://zira-aziz.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  6. http://kataweup.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  7. http://nanodhirora.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  8. http://syiralokman.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  9. http://cuty-petuty.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  10. http://www.sigadismerah.my/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
Group 17
  1. http://online-story-mory.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  2. http://ihanishaziqah.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  3. http://blogrinala.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  4. http://hijaugreen91.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  5. http://mainkawinkawin.blogspot.com/2013/01/giveaway-1-segmen-top-up-by-blogger.html
  6. http://www.fizgraphic.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  7. http://sibodohjangankacau.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  8. http://coretanku-anismasrina.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  9. http://liaomey.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  10. http://farhapunyerblog.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
Group 18
  1. http://yumiehistory.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  2. http://akudanhatidia.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  3. http://akudanhatidia.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  4. http://violetungupurple89.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  5. http://mardiyanhani.blogspot.com/2013/01/segmen-topup-by-emas-putih.html
  6. http://euniezahurkgyen.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-emas-putih.html
  7. http://ohthrillers.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  8. http://pinkissweetlikeasweet.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  9. http://auniqarya90.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  10. http://selamanya-dihati-ku.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
Group 19
  1. http://damnright-welcomestalker.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  2. http://amira-akmalina.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  3. http://miseyz.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  4. http://mymymushie.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  5. http://mairasafa.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  6. http://azghahonefour.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  7. http://syarafikamaruzzaman.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  8. http://wonderfullifeofus.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  9. http://www.peachyrism.my/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  10. http://justmeandeu.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
Group 20
  1. http://aqoustica.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  2. http://www.paanzainudin.my/2013/01/segmen-top-up-by-emas-putih.html
  3. http://diaryismah.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  4. http://azzafdzal.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  5. http://supermiza.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  6. http://chocolatesbanana.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih_28.html
  7. http://cikeyqa01.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  8. http://sogoodyetsobad.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  9. http://nonnotty.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  10. http://atienstory0809.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
Group 21
  1. http://dax-gilegile.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  2. http://schaazman.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  3. http://justrunawayfromyou.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  4. http://faralalalala.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  5. http://nurulnamasaya.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  6. http://neynaproperty.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  7. http://kakijoin.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  8. http://mimifaziana.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  9. http://kupukupucome.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
  10. http://bakaljenazah94.blogspot.com/2013/01/segmen-top-up-by-blogger-emas-putih.html
Group 22


Gambar : Anak Kambing Berwajah Pelik


Salam.


Lahir pada hari Isnin di Kampung Air Suda 2, Gerik.
Tapi dah maati dah beberapa saat lepas di lahirkan.

Subhanallah.. Ini lah ciptaan Allah.

bye.Salam

Tahniah Blogger Dena Bahrin Fow New Born Baby


Salam

Masih ingat tak blogger yang terkenal dengan kisah kahwin muda pilihan keluarga?
Yess itu lah Dena Bahrin. Boleh tengok-II kat blog dia..

Baru terbaca kat page yang mana Dena Bahrin telah selamat melahirkan anak sulungnya pada jam 2.11 petang seberat 3.3 kilo. Alhamdulillah.. Dena Bahrin dapat baby boy lah. Wahhhh best ni..

Semoga Dena Bahrin and her new baby born baby selamat dan sihat. Aamin..

Thanks for reading. Salam.


Gadis Melayu Hina Islam? Astagfirullahalazim!!


Salam Sabtu

Hangat jugak pagi-II tengok entry pasal ni. Yelaaa pantang uzu nampak orang-II yang menghina Islam..

Jangan nak kata ini account kena hacked ke apa. Uzu baru je tgk facebook dia ni. Memang super duper kurang ajar.. Siap maki hamun nabi bagai. Ni facebook dia Adlin Binti Abd Jalil .


Uzu siap baca new update dari dia. kurang ajar betul la perempuan ni.
Siap mengaku diri Pendakwah Murtad Memurtadkan Orang Islam Sedunia? What?

Baik korang tengok sendiri kat facebook dia tu. Nilai sendiri. Betul tak apa yang uzu cakap ni.
Uzu tak nak orang kata uzu ni memfitnah ke ape ke. Tengok n nilai.

Semoga Allah beri hidayah pada perempuan ini.
Salam