✿Baca Entry Yang Lepas✿

Monday, January 13, 2014

Wow!! Jumlah Pendapatan Yuna , Shila Amzah & Najwa Latif Setahun


YUNA:

Melalui laporan akhbar Metro, Yuna mendapat gaji anggaran RM 5 juta setahun dan merupakan yang tertinggi bagi artis wanita muda. 

Ini termasuk gajinya sebagai duta produk, jualan album, runut bunyi terutama The Croods, butik dan persembahan nyanyian.

Jika dikira-kira gaji Yuna boleh dikatakan RM 400,000 sebulan. Wow.

SHILA AMZAH:

Shila Amzah juga tidak kurang hebatnya. Penyanyi yang menempa nama di China ini dikatkan berjaya mengaut pendapatan sebanyak RM 2.5 juta setahun. 

Sumber pendapatannya dari hasil kontrak nyanyian di China, royalti, persembahan nyanyian, duta produk dan jualan album.

Shila pula meraih gaji kira-kira RM 200,000 sebulan.

NAJWA LATIF :

Najwa, 18, menjelaskan pendapatannya sepanjang tahun lalu kurang daripada RM500,000 hasil daripada persembahan pentas, penjualan album dan nada dering selain pelantikannya sebagai duta Universiti Tun Abdul Razak (UNITAR).

“Saya masih belum tahap bergelar jutawan seperti dilaporkan namun syukur jika benar pendapatan saya sebanyak itu saya anggap apa yang ditulis sebagai doa,” katanya kepadamStar Online.

Najwa ditemui pada Jelajah Anugerah Juara Lagu 28 (AJL 28) di Busana @ Menara Mara di sini, Ahad.

Najwa mengulas mengenai laporan yang menyenaraikannya sebagai salah lima artis wanita muda yang mempunyai pendapatan tertinggi di Malaysia.

18 comments:

Claramenda Douhin said...

Wahh. . jeles :3 huhu

http://harxenharley.blogspot.com/2014/01/segmen-pencarian-bloglist-2014.html

Anis Zahidi said...

waa syukur alhamdulillah dpt pendapatan mcm tu sebulan :) rezeki mereka .. jangan lupa diri sudahlah ..

Puan Gojes said...

syukur alhamdulillah. rezeki masing2 :)

Zara Nurhaidah said...

waaaaaoooo !

Raihana Ramlan said...

Hahaha..kayanya!! untung lha >.<

Azhafizah Md Nor said...

Jutawan..untunglah

Zamani Abe said...

makcik kayo!!

Engku Muzahadin said...

Ada terbaca jugak.Mewah hidup diorg kan? Sbb kita yg support la tu... Hehehe

Abak's Role said...

Fuh!! giler banyak..

Salam Maulidur Rasul...Abak nak ajak join segmen :

http://lorong-cinta.blogspot.com/2014/01/pelancaran-kempen-dan-segmen-blogger.html

Nasz said...

Rezeki mereka. Alhamdulillah. Kita perlu usaha untuk dapatkan rezeki. Insya Allah.

From,

Nasz
www.nasznadzeri.com

Eraz Fadli said...

Untung mereka ni.. Dapat jana pendapatan di usia yang muda..

Shida Radzuan said...

kaya ooo deme..kena jaga2 depa ni kang kena culik nayaa..

Kucing Hitam said...

sebab tu la ramai yg gila nak jd retis tp xsedar xda bakat hahaha

Muhammad Khairuddin Lim said...

blogwalking..

Nadia Johari said...

pergh banyak betul gaji die..kalau membazir beli barang yang tak patut memang membazir

Azura abd rahman said...

muda2 lagi dah bergelar jutawan kan...tapi kena la kerja kuat...pandai cari dan gunakn peluang...

Ahmad Zaki said...

Setahun je dah boleh beli rumah dengan kereta cash. Fuhhhh...

ZH Blogger

Maszie Fatah said...

syukur alhamdulillah.tumpang gembira...

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com