✿Baca Entry Yang Lepas✿

Friday, March 14, 2014

Release Tension Di Sunway Lagoon !!

As-Salam

Sunway Lagoon !! Tempat yang memang nak p dari duluuu lagi. Dari kecik ! So uzu terlalu excited lah bila hari tu kengkawan ajak p Sunway Lagoon. Ni kira nak lepas tension lah sebab dah habis paper .

Tiket masuk sunway lagoon 2014 :

All parks RM90+ / person
Tapi memandangakan 2 of us pengguna Digi, so dapat diskaun Buy 2 free 1 .
So jimat sikit kat sini. Maybe dalam sorang RM60++ macam tu.




1. Benda pertama yang kami naik, Roller coaster !! Oh mai !! Gila macam nak tercabut jantung! Rasa macam nak jatuh . Allah.. Ingat Allah ja masa tu. Pening ! Kami main 2x benda ni, kali kedua cabarannya, sapa menjerit dia kalah ! Hahaha. ok I win.


Muka sebelum naik roller coaster!!

 2. Lepas tu p rumah hantu atau Scream Park!  Heehe. wei gila seram. Takut nak masuk.. Orang citer pun macam seram ja kan. Sampai ada sorang member tu tak jadi nak masuk. Haha. Well rugi ja tak masuk, mahal kot bayar.


Bila dah masuk dan rasakan sendiri pengalamannya, tak da la seram sangat. Cuma banyak terkejut ja. Uzu pulak , termuntah dalam tu then terlanggar dinding. Haha. Lol punya hantu! Dia p kejar !

3. Waterpark! Semua benda nak naik. Walaupun sebenarnya takut, tapi kena cabar diri naik !Gila extrem ! Gambar kat bawah ni serius paling mencabar .. Berpusing sampai ke atas then turun balik, then naik baru turun.. Wahhh perasaan masa tu.. Allah.. Tak nak naik lagi walaupun kawan yang lain naik 2x benda ni :(
Benda ni the world largest vortex water ride !


4. Slip and slide. Neves juga benda ni. Kena dahulukan kepala then slideee.. Yang ni sorang 1. Bayangkan terjun kepala dulu. Pergh takut terbalik. Hehe. Tapi tak. Kena push diri dari atas.


Yang ni pun best. Rasanya kami naik 2x . hehehe. Ni tuk 2 orang ja. Siapa badan yang berat kena duduk belakang. 

5. Waterpark 4d! Penat main pusing-II dengar air, kami layan waterpark 4d. Macam dalam panggung kecil. Lepas tu dia ada buka movie 4d. So bergerak lah kerusi macam real lah ikut movie tu.Air pun memang kena betul-II. Basahlah kami dalam tu. Sejuk air kat dalam ni sebab maybe faktor aircon :)



6. Last sekali lepak kat sini.. Sambil tengok orang main Bungy Jump !



7. Then last sekali main Flowrider ! Serius mula-II tak reti main. Sekali try jatuh. 2nd try uzu penuh yakin, then tak jatuh-II. Belajar imbang badan. Lama juga uzu main benda ni tanpa tak jatuh-II . They said me main macam professional. Haha. Bangga jap. Last-II kena suh berhenti sebab kalau nak tunggu uzu jatuh, memang panjang la barisan.. 


Maaf ada separuh gambar google sebab kat waterpark ni, kami tak bawa fon. Takut masuk air dan kebetulan masa tu hujan.

Masa untuk balik. Sempat selfie dalam tandas..




Thanks to mereka yang terlibat, Ain, Mira and Tya Salmid. hehe. InsyaAllah  kalau ada rezeki lebih, main lagi benda ni. Kali ni nak try bungy jump pula. InsyaAllah. Thanks for reading. Salam.

12 comments:

Kucing Hitam said...

wah kemain release tension hehehe

wan niahix said...

sunway lagoon memang best...

Ezad Skytech said...

memang layan pergi Sunway Lagoon ni untuk release tension...

Scream Park masuk siang2 tak best la...tapi tu la kan...malam tak buka kot...kalau masuk malam lagi ekstrem kot...hee

aswa leyla said...

leyla x masuk scream park pon . awl2 da takot kat zombie kat depan tuh . xpi vuvuzela kitorang naik 4 kali kott . yg tu paling best :)

iu-hazirah said...

cam best je

mama amir said...

bestnye sekali sekala release tensen..tak pernah lagi masok sini...^_^

Sheila Salim said...

Assalamualaikum uzu, bestnya. sheila yang dekat pun tak pernah masuk main lagi. hiewhiew. selamat pagi, sheila singgah sambil klik tabung sini ~~~

Azhafizah Md Nor said...

sangat release tension camni..fiza pun xjejak sini lagi..ntah bile ada masa ntah..selalu cam penuh orang je.sebab best sangat kot kan

Asha Lya said...

terasa kesronokannya..lya tak pernah lagi sampai ke cna..

Semantic Sepia said...

sangat fobia ngan water slide. mmg takleh naik. ape lg yg bulat kale merah kuning tu. brrrr

Anizz Annisa said...

best pegi sini..dulu anis wat family day kat sini..hee.. :)

Nadia Johari said...

kite yang dekat pun jarang masuk sini..ahhaa

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com