✿Baca Entry Yang Lepas✿

Monday, March 31, 2014

Ustaz Darul Manzil Mimpi Pesawat MH370 Tutup Akaun Facebook

Ustaz Darul Manzil Mimpi Pesawat MH370 Tutup Akaun Facebook |  Ustaz yang kini popular dengan mimpi pesawat MH370 yang hilang telah menutup akaun facebooknya setelah menerima pelbagai komen negatif terhadapnya. 

Terdahulu pada mimpi pertama, Ustaz Darul Manzil telah menceritakan saat detik cemas penumpang dan krew pesawat MH370 menjunam di sebuah lautan menerusi statusnya dilaman sosial. 

Mimpi pertama tersebut menjadi viral dan mendapat perhatian oleh pengguna dilaman sosial. Pada mimpi yang kedua dan terkini, Ustaz tersebut bermimpi lagi dimana pesawat MH370 berserta penumpang dan krew telah dijadikan tahanan di sebuah pulau yang lebih dikenali sebagai Diego Garcia.



13 comments:

Liniey Nor said...

alahai kesian pulak kat ustaz ni..hurm

Nur A.Z said...

masih ramai lg yg suka komen negatif , susah sgtke nak komen yang baik2..kesian kat ustaz tu..

Nur A.Z said...
This comment has been removed by the author.
mOoN IzzaN said...

hurm..kesian kat ustaz tu..

Sukma Haron said...

sentiasa follow citer MH 370 ini

Ar Eirza Japar said...

dia just cite je ape mimpi dia...ape la diaorg ni nk mrh2 smpai hack2..

wif apple's eye said...

bagi saya mimpi tu rahsia allah.. kadang2 roh kita jalan cepat. jadi seakan benda tu perkara yang sebenar terjadi. wahuaualam.. kesian ustaz

Aisya 사구라 said...

semoga misteri ni cepat-cepat terungkai :-(

Gombug said...

Connectify: Teknologi perisian tentera kini untuk pengguna bagi perkongsian internet. Sebagai contoh katakan rakan sebilik anda mempunyai komputer riba yang disambung ke talian internet manakala komputer riba atau tablet anda tidak mempunyai sambungan internet, maka perisian inilah yang anda perlukan. Baca selanjutnya...


Telefon pintar Sony Ericsson Xperia tawarkan kapasiti 50GB simpanan secara percuma. Pihak Sony Ericsson telah melancarkan promosi bagi pemilik Xperia yakni ruang simpanan berkapasiti sebanyak 50GB secara percuma berasaskan teknologi cloud storage. Baca selanjutnya...


Telefon pintar berteknologi Android kini turut sama 'berperang' di medan peperangan untuk membantu tentera dengan mengenal pasti lokasi laluan & pasukan yang lain serta membantu membina taktikal sistem pertahanan pasukan. Pihak tentera Amerika Syarikat telah melancarkan versi terbaru prototaip yang diberi nama Army Software Marketplace iaitu sebuah laman web yang menyediakan muat turun aplikasi perisian bagi peranti yang telah disahkan di dalam rangkaian tentera. Baca selanjutnya...


Syarikat pengeluar BlackBerry, Research In Motion (RIM) mengalami masalah kegagalan servis yang serius dalam sejarah iaitu kegagalan titik tunggal atau istilah 'single point of failure' yang disebabkan oleh bencana alam di beberapa negara bebaru ini.Baca selanjutnya...


SINGAPURA (AFP) - Rekrut baru bagi pertahanan tentera Singapura di mana tentera udara & tentera laut akan mendapat senjata baru selain senjata api iaitu iPad. Anggota tentera boleh mengunakan kamera terbina dalam Ipad tersebut untuk mengambil foto & klip video di tempat kerja dan memuat naik ke portal dalam talian Angkatan Bersenjata Singapura(SAF), LEARNet. Anggota tentera juga boleh menggunakan bahan media seperti foto dan video untuk melaksanakan penilaian selepas latihan atau misi.
Baca selanjutnya...

Gombug said...

Pengasas Blackberry hilang jawatan kerana para pelabur. Jawatan Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) yang disandang bersama oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie kini terpaksa akur dengan tekanan dari para pelabur syarikat mereka untuk melepaskan jawatan mereka. Walaupun mereka berdua bersama sama adalah pengasas bersusah payah membangunkan syarikat ini pada awalnya tetapi mereka terpaksa melepaskan jawatan tersebut kepada Thorsten Heins. Keputusan itu sekali gus menamatkan perkongsian kepimpinan selama dua dekad oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie yang juga pengasas syarikat telekomunikasi itu selepas bergelut untuk bersaing dengan Apple dan Google.
Baca selanjutnya...


Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) Teknologi Maklumat Terteruk: Terdapat beberapa individu yang disenaraikan oleh readwriteweb.com di antara ketua pegawai eksekutif(CEO) yang paling teruk bagi peneraju industri teknologi maklumat.Baca selanjutnya...



Flashback trojan: Ancaman virus terbesar bagi pengguna Mac Apple. Serangan virus Flashback ini boleh dikatakan di antara ancaman virus platform Mac OS yang paling terbesar dalam sejarah tersebar sejak era virus disebarkan melalui disket. Boleh dikatakan insiden merupakan serangan yang paling ketara dalam sejarah ke atas pengguna Mac di mana sebelum ini amat jarang untuk diketahui sistem operasi tersebut mempunyai ancaman virus. Baca selanjutnya...

Megat Haikal Megat Zainal said...

Ustad syakirin tk buat salah pon, dia hanya berkongsi mimpi dia je. Perkara dlm mimpi dia pun tak mustahil bleh berlaku, pun bkn mengarut.

Hani Fadhlina Abdul Rahman said...

Sian ustaz ...

Ieta Mat Saad said...

Ustaz ni pengamal perubatan Islam. Dia berhak menceritakan di wallnya sendiri sekadar utk berkongsi tapi tu lah... ramai suka buat spekulasi dari meneliti... hmmm... macam2....

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com