✿Baca Entry Yang Lepas✿

Saturday, May 10, 2014

Percutian Bajet : Cable Car Langkawi

As-Salam

Haaaa hari ni uzu nak cerita pengalaman naik Cable Car Langkawi bersama blogger terengganu, Dedeq De Wishes ni .Kami p berdua ja masa tu. Hehe.  Ini kali ke-2 uzu ke Oriental Village (Cable Car), tapi masa first time tu tak sempat nak naik cable car, dah petang dah. So bergambar je kat area itu , boleh baca ENTRY INI .

So kali ni sangat excited lah dapat naik Cable Car tu. Sanggup tunggu lama beli tiket tu .. Berpeluh-peluh kami. Panas gila kat situu. So dengan kesabaran menuggu turn selama 40 minit kat dalam tu, akhirnya.....


Berdebar nak naik . Hujan pulak masa tu. Dalam fikiran ni. Ya Allah ...

Dalam ketakutan nak naik ke level tinggi, sempat juga ambik gambar. Walhal kecut perut dan terketar-ketar
Tadaaaaaaaa . Sampai ke level 1 :)
 Yang ni ada peringkat-peringkat. Level 1. kalau nak turun kat sini. Boleh je. Kalau tak nak turun, boleh terus p Level 2. Level paling atas dan tinggi sekali.
 Yang ni kat Level 2 dah. Ada yang kata tempat ni sejuk, so dah siap sedia bawa sweater tapi masa kami naik ni, baru lepas hujan , so panassssss walau berkabus sekalipun. 
Cantikkan pemandangan dari atas. Tenang ja rasa..

  Ni gambar masa nak turun. Berdegup kencang jantung ni haa . Dah la laju. Aishhhh ..

Kami tak lama kat atas ni. Dah puas bergambar, kami pun balik. Kat atas ni ni ada satu mini cafe. Boleh makan aiskrim, minum dan makan . Best juga kalau lepak tapi masa kami mencemburui.. Banyak tempat lagi nak pegi lepas tu . Esoknya dah nak balik KL kan. Tu yang kelam kabut. hehehe.

Harga Tiket :
RM30 Harga Asal
RM15 Harga Promosi (Bawa IC)

p/s : Thanks for reading. Salam


14 comments:

Nadia Johari said...

best naik ni..hirup udara segar

✿AINAA ROSEBERRY✿ said...

Selalu beratur panjang kat sini. Ena dulu pergi, sebelum buka ena dengan family ena dah tunggu depan pintu kaunter. Hahaha. Sebelum tu, pergi bagi makan rusa dahulu XD

msredcheesecake said...

Akk naik cable car tu kat atas tak rasa tenang pun.... ketaq je lutut...hahhaaa

Sukma Haron said...

Tak pernah naik lagi

husna zahidi said...

dah pernah naik..waktu naik tu semua level kami pergi..jakun punya pasal..:p

zulhilmi tempoyak said...

awak... jom la naik skali lg.. naik sama2.. heee

Ahmad Zu Mal Md Rayi said...

Wah bestnyer, zumal nie gayat tak berani la tapi teringin gak nak cuba. Hehe :)

mizz miaizzati said...

gayatnyaa...ni kena pikir 40x nih kalau nak naik..akak ni takot tinggi

drina drinacom said...

Kami membawa pasangan untuk berkahwin / poligami secara sah di pejabat Majlis Agama Islam Thailand. Pernikahan ini adalah sah mengikut hukum syarak dan diiktiraf oleh Kerajaan Malaysia. Insya-Allah urusan boleh dijalankan dalam 2 hari sahaja & dokumen lengkap dapat diterima pada hari tersebut.
Sekiranya berminat, sila hubungi :-
DRINA DMARYA RESOURCES
No 7 Tingkat 1, Simpang 4, Teluk Pulai (Atas Kedai Kek Bee's)
Tel : 03-33745230/ 013-3311606
WEB KAMI :
kahwinthaibest.b1ogspot.c0m
drina1998.b1ogspot.c0m

Ummi Hanie Fadzil said...

samalah.. akk pun kecut perutt... hihi...

dua kali dah akk naik. first masa baru2 bukak dulu.. honeymoon gitu :)

Azhafizah Md Nor said...

best kan naik atas ni..ditiup angin sepoi² bahasa..tapi yang kat atas jambatan tu kalau angin n goyang² sikit memang seram kot..huhu

AkuBiomed said...

Suatu hari akan dapat naik kereta kabel ini.

sYiRa LoKMaN said...

HYE...MAAF GANGGU :)
ANDA DITAG http://syiralokman.blogspot.com/2014/05/the-liebster-award-blogger-akif-imtiyaz.html

confdeb said...

br je g naik ari sabtu lpas..:)

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com