✿Baca Entry Yang Lepas✿

Wednesday, May 28, 2014

Resepi Cara Buat Oat Choco

As-Salam


Ni la kegemaran uzu Oat Choco!  Memula makan kat Langkawi hari tu terus fall in love.
Kalau nak beli, sepek RM10 cam tu kat Langkawi. So apa kata kita try buat sendiri. Heheheehe.

Bahan-Bahan :
-100 gram Nestum
-100 gram Quakeroat
-50 gram Beryls White Compound / Coklat Compound Putih 

Cara-Cara :
1. Sediakn oat dan nestum sama banyak
2. Cairkn coklat putih secara double boiler atau kukus
3. Satukan nestum dan oat
4. Tuangkn coklat
5. Gaul pakai sudu kayu sehingga sebati
6. Ratakn adunan dalam  loyang yg d lapik plastik 
7. Sejukkan dalam freezer dlm 3-5minit 
8. Keluarkan dan potong.

Selamat mencuba guys!!

13 comments:

Ahmad Zu Mal Md Rayi said...

Boleh try nie :))

Miss November said...

thankyouu sharing kak uzu ^^ senang jer rupanya . cari2 d'sandakan tiada . hihi .

Cikna said...

Wah senangnye.... Sedap ni, ritu beli 1bag besar RM8.90 je......;-)

Kuazue Mohd said...

hihi... tu la.. ni la nanti akan jadi projek cuti sekolah budak2 ni nanti...

zarulfarhana said...

senang jugak nk buatnya.....

Nurul Ain Zulkarnaind said...

pehhh senang je ek

Nurul Ain Zulkarnaind said...

pehhh senang je ek

Mustaqim mohd said said...

saya dah buat tapi tak jadi... saya rasa coklat 50g tu tak cukup la... kena tambah coklat.. ke 500g coklat sebenarnya...?

banjar rich said...

mintak resepi erk..

Mohd Sabri Abu Bakar said...

Betul la Mustaqim mohd said... saya pun dah cuba dan rasanya 50g tu tak jadi apa kena lebih baru jadi... 150g kalau 500g tu banyak sgt kut...

Mohd Sabri Abu Bakar said...

http://www.bukuresepi.com/resepi-oat-choco/ kat sini 100g White Compound Choco

Chekgu T-ah said...

mana dapat oat choco kat langkawi ye? dah merata cari kat langkawi tak jumpa

noramiza ahmad said...

Feberet anak2 saya jugak oat choco nih..

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com