May 28, 2014

, , , , ,

Resepi Cara Buat Oat Choco

As-Salam


Ni la kegemaran uzu Oat Choco!  Memula makan kat Langkawi hari tu terus fall in love.
Kalau nak beli, sepek RM10 cam tu kat Langkawi. So apa kata kita try buat sendiri. Heheheehe.

Bahan-Bahan :
-100 gram Nestum
-100 gram Quakeroat
-50 gram Beryls White Compound / Coklat Compound Putih 

Cara-Cara :
1. Sediakn oat dan nestum sama banyak
2. Cairkn coklat putih secara double boiler atau kukus
3. Satukan nestum dan oat
4. Tuangkn coklat
5. Gaul pakai sudu kayu sehingga sebati
6. Ratakn adunan dalam  loyang yg d lapik plastik 
7. Sejukkan dalam freezer dlm 3-5minit 
8. Keluarkan dan potong.

Selamat mencuba guys!!

Share:

13 Sila Komen:

Dunia Zumal said...

Boleh try nie :))

Nov Flor said...

thankyouu sharing kak uzu ^^ senang jer rupanya . cari2 d'sandakan tiada . hihi .

Cikna said...

Wah senangnye.... Sedap ni, ritu beli 1bag besar RM8.90 je......;-)

Kuazue Mohamad said...

hihi... tu la.. ni la nanti akan jadi projek cuti sekolah budak2 ni nanti...

zarul farhana said...

senang jugak nk buatnya.....

ain zulkarnaind said...

pehhh senang je ek

ain zulkarnaind said...

pehhh senang je ek

Admin said...

saya dah buat tapi tak jadi... saya rasa coklat 50g tu tak cukup la... kena tambah coklat.. ke 500g coklat sebenarnya...?

Unknown said...

mintak resepi erk..

Unknown said...

Betul la Mustaqim mohd said... saya pun dah cuba dan rasanya 50g tu tak jadi apa kena lebih baru jadi... 150g kalau 500g tu banyak sgt kut...

Unknown said...

http://www.bukuresepi.com/resepi-oat-choco/ kat sini 100g White Compound Choco

Chekgu T-ah said...

mana dapat oat choco kat langkawi ye? dah merata cari kat langkawi tak jumpa

Unknown said...

Feberet anak2 saya jugak oat choco nih..