✿Baca Entry Yang Lepas✿

Wednesday, September 24, 2014

Al-Kisah Handphone Kesayangan Hampir Hilang !

As-Salam

Al-Kisah Handphone Kesayangan Hampir Hilang ! | Hmmm ni kes cuai lah ni. Asyik tinggal je barang. Minggu lalu masa kat Melaka, tertinggal beg . Nasib baik ada geng #kelabbloggerbenashaari ambik kan. Kalau tak? Bayangkan dalam beg tu, semua ada.. Handphone 2 biji, tab, powerbank, dompet, mekap dll . Perghhhh maunya menangis tak berlagu uzu seminggu.

Tapi, entahlah uzu ni.. Dulu dompet dah berapa kali hilang. Dah 3x buat ic. Surat beranak pun hilang juga . Tak tau kat mana hilang. Sampai sekarang tak jumpa.. Pastu tadi, handphone pulak!


Masa naik taxi nak otw balik, konon-konon nak snap gambar klcc lah dari jauh, nak update insta la kononnya, so cari la henpon ni. Cari punya cari, eh takda pulak ! Haaaa kan dah cuak. Henpon baru uzu kot. Gila tak cuak?

So nak suh taxi tu patah balik, mesti mahal kan, then terpaksa turun kat lrt berdekatan.. Pergh, nak call cousin , henpon maxis uzu takda kredit. Pastu uzu p cari topup. Pastu, nak topup lah, alamakkkk !!! takda bateri pulak. Gilaaaaa ! Apa nak buat ni.. Pastu cek powerbank, laa tinggal 1% je. Try cas juga lah henpon tu. Pastu call lah kawan minta tolong.

Nasib baik lah jumpa henpon tu kat hotel. Uzu dari hotel semalam. Ambik kazen kat KLIA dan hantar ke hotel berdekatan dengan tempat khursus dia di Insitut Perubatan. Hmm Cuak tau !! Tak senang duduk ! Sebab uzu takut ada cleaner masuk kemaskan bilik.. Fuh nasib baik lah jumpa balik henpon ni. So uzu balik dengan selamat tadi. Senang hati henpon dah balik.

So pengajarannya, jangan careless ! Check ur beloging before u leaving, make sure henpon selalu ada bateri, cas powerbank tu dan sediakan wang tunai tuk emergency. Jangan lupa save no kenalan u ols ye. Apa-apa jadi boleh minta tolong. Itu je lah pengajaran tuk hari ni. Salam..


15 comments:

Mila Hilas said...

wah nangis x berlagu lah klo ilang..adoi doi...

sha dhira said...

huwaaa.. nasib baik jumpa balik.. alhamdulillah.. :D

Nadia Johari said...

haishh cuai la diee

Shida Radzuan said...

nasib baik syg oiii kalo x..haihh

zarulfarhana said...

Sampai 3 kli buat ic sebab hilang. Cuai betul Tue.. Lepas nie gantung ja anset Tue kt leher hehehe confirm xtgal dh

Ibu Lala said...

Maunya x cuak. Brg penting kot. Zmn skrg henpon segala. Mcm mcm ada. Eii seriau jugak klw bygkan henpon hilang. Nak beli balik bukan senang. Tambah akk pakai ifon. Menangis x berlagu la kalauhilang

FuZaiNi@$imPle@LiFe said...

saya pon dh 3 kali wt ic sbb hilang..bila tuka utk 18 thn dh tulis 4 kat blkg..heee

Nieyna Zainal said...

meremang den dongar enset tu hilang :3

AMIIZAA said...

ya ampon....semua tu mcm nyawa kita...nangis kalau hilang...

miminadam said...

mimin pun dah pernah 3 kali hilang IC

Azney Shamsuddin said...

Nasib baik kalau takkkkk

Anira Abdul said...

lucky u...hihihi

Rosmiza Ali said...

Huhu.. nasib baik jumpa balik.. Btw, cousin uzu kursus kat Institut Perubatan mana? Institut Penyelidikan Perubatan yg sebelah HKL tu ke? Akak baru lepas gi melawat ex-opismate kat sana semalam.. Hehe..
Rosmiza Ali Official Blog™

junainah mohamed said...

Berjodoh lagi uzu dan hp tu...kalau hilang hp adoiiiiila sedihnya....

Azhafizah Md Nor said...

Lain kali jangan careless ye uzu..barang beharga tu..

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com