✿Baca Entry Yang Lepas✿

Friday, September 5, 2014

Cabaran 30 Hari : 3 Perkara Yang Anda Ingin Katakan Kepada Bekas Kekasih #day5

As-Salam

Cabaran 30 Hari : 3 Perkara Yang Anda Ingin Katakan Kepada Bekas Kekasih #day5 | Weii ta baik tau task yang ke-5 ni. Sangat mencabar. Silap sikit boleh gaduh weiii. Hahaha :D

Task ni pun suka-suka je. Nama pun cabaran kan? So kena update jugak . Tapi kan.. rasa macam nak demam ja. Boleh tak kalau skip benda ni? Hahahaha. Kuajaqqq gila sapa yang create task yang ke-5 ni. Haha. ok lah ok lah. Sporting punya pasal.. ter-paksa lah jawab kan. terpaksa tau !

3 Perkara Yang Anda Ingin Katakan Kepada Bekas Kekasih ?

1. Hangggg kuajaqqq eh bercinta dengan aku tapi kahwin dengan orang lain? Penampaq nak? Penat tau 2 tahun setia ngan awak ! awak balas macam ni ehhh . Lepas dah kahwin, boleh pulak nak jadi Best Friend Forever ? Memang tak lah. Ingat uzu ni apa? Ang memang nak mintak kaki !

2. Maaf kepada kekasih-kekasih yang pernah uzu tinggalkan demi lelaki yang dimaksudkan di atas. Mungkin uzu terlalu setia sampai tolak tepi lelaki yang lain. Yes ! Setia dalam kebodohan. *sobsobs*

3. Tapi walaubagaimana pun, terima kasih atas segala jasa baik, kasih sayang, pengorbanan, makan minum, kesabaran, kegembiraan,  gelak tawa, teguran dan nasihat  serta mengubah uzu kearah yang baik. Sorry sebab tak sempurna dimata awak sehingga memilih yang lain *kuajaqqsungguhaihhhhhh*

Haaa tu je lah nak cakap sebenarnya.. Tapi semua ni dugaan . Perancangan Allah. Allah dah tentukan semuanya. Ada hikmah. Sama ada tuk kita belajar melaluinya atau dia belajar melalui kita. Allahualam. 

Nak tambah lagi lah..

4. Saya maafkan awak..  Sebab saya pemaaf orangnya. Sebab saya tak nak berdendam atas balas dendam. Cuma saya berharap Allah membalas dan membuka mata hati awak tu.

5. Saya dah jumpa pakwe baru. Hensem lagi ! Terima kasih tau awak !! ^^v

k bye. Assalamualaikum.

57 comments:

rabiatul adawiyah said...

Selamat Pengantin Baru Uzu. #ehhh Hahahaha.

Nurfarahin Zainuddin said...

yang no 5 tu terbaik! haha

TunSha Ayunie said...

bila boleh jadi gila2 macam kau uzu...?? sobbsobb... bestnya... aku buat entri ni dalam keadaan emo !

*tergelak aku baca ayat last tu...

amir zahari said...

no 2 tu dari kekasih ke kekasih ke? hahaha... ada hikmah semua yg berlaku..

Bazlia Amoza said...

Hahaha...best2...
http://ailzab.blogspot.com

muhammad zarin said...

hahaha...uzu terbaik yg no 5 tu....

muhammad zarin said...

hahaha...uzu terbaik yg no 5 tu....

mohd azmi said...

Hahahahaha... Sapa lelaki tu?? Hahahhahaha eh sori uzu... Tergelak.... Hahahahaha

Precious Cla said...

sy suka ayat 'HENSEM lagi' tu...haha....ok sy menghayati plot cerita diatas........... pakwe lu skg memang lbh hensem dri yg dulu..hahahhaa....OPPPPSSSS :D

Adinda Baizura Mazlan said...

Ayat last tu WIN!

Siti Rohaida Yusof said...

huh,,tak sabar bak tunggu sampai ke cabaran ni..nak luahkan isi hati nie..hehehe..

Tentang Kita said...

ada tambahan 2 lagi tu..apa2 pun no.5 tu the best...

irrayyan said...

aah la...terlupa point ke5 uzu ada kena mengena...terima kasih sbb saya dapat suami yg tak gemok macam ex! hahahaha

Syeeda said...
This comment has been removed by the author.
Syeeda said...

wah terbaiklah uzu point no 5 tu..hii

sHaRiNa eLyaNa said...

keciannya awak uzu...xpala mybe dia ada alasan yg lbh munasabah mybe, lgpun Allah akan gntikannya dengan yg lbh baik..kan

Anizz Annisa said...

hahah.. gelak2 baca.. :)

Azhafizah Md Nor said...

semoga uzu bertemu dengan jodoh yang terbaik..aminn

Zana Hassan said...

Haha..nk tergelak jugak ni..haha..saya tahu siapakah org yg di maksudkan tu..xpe uzu mgkin ada hikmah nya..

Klu sudi meh la bc yg kita punya pulak ye..hehe..xnk buat tapi terpaksa jgk ni hahaha..tp blm publish lagi...hehehe...

Yan Ty said...

Caya la Uzu! enri yg dinantikan!

Biar dia kuangajar janji Uzu dah bahagia dan jumpa yang lebih baik dari dia,semoga cepat2 nek pelamin!

Syiera Firdaus said...

Hahaha. Macam tau ja sapa laki tu. Btw happy selalu ye dgn cik abam :)

Hanim Hashim said...

Hahaha sabaq sabaq uzu. La ni pastikan ang ikat bf baru ni, takmo kasi lepas lagi k hehe :D

eimah siti said...

bukan jodoh kan.. aku couple 5 tahun kot.. anniversary yg 5 tahun, dia mintak putus. Reason, aku tak pandai nak dressup n selekeh. Terbaik punya reasons dia bg. Apa2 pun, smoga uzu bahagia tak kira dengan siapa pun pilihan hati uzu. ^^

Farah Waheda Wahid said...

pengalaman mematangkan kita giteww uzu, tak apa ada yang lebih baik menanti...

siti zawiah said...

relax kak.kak dapat lagi hensem dari dia dah..hahah

NaZiRaH @ Ezyra said...

Haha..x sabar sbnrnya tunggu uzu update task hari ni..hihi..terbaik ahh ayat uzu smpoi ja..hihi..jmput singgah blog yer...

Nazlee Ismail PCL said...

Wah! Garang grrr sangat minah sabahan ni.. ehh memang kuajaq sungguh la bg harapan pastu napak lain pulak. Ehh silap banyak la dia tu...kan uzu.

Kak Mahh said...

Tahniah....bila majlisnya?

Iena Eliena said...

haha lepas berpisah nk jd bestfriend
huhu sama la cik iena pn mmg x nak mcm tuh
da berpisah pergi jauh2 jgn muncul lg (^_~)

✿AINAA ROSEBERRY✿ said...

Kisah silam memberi kita pengajaran... hehehe

Lulu Caldina said...

terbaeklah entri ni hehe

Cik Itah@RRP said...

salam. sama la kita uzu..3tahun setia tahu+ ja rupanya dia curang huhhuuu :(

mawar berduri said...

hehe,uzu,ayat pelat tu kenal sangat..hehe..tapi biar kisah silam jadi pengajaran...

miminadam said...

sedih gilaa kan.tuptup kawin dengan orang lain. huuu. keep it strong kak uzu

Mama Myja said...

perkara yang lama jangan dikenang. hahahah

jejarimawarmerah said...

jom bagi flying kick jepun kt ex ex he he he he :)

Wenwink Kidu.Duki said...

mak aih garang you hahaha... walhal kalau aku tempat u mungkin ckp benda sama kot.

Zinnia Z A Shaklee said...

dtg singgah sini..

next month nak sewa tapak iklan boleh ? : )

careno said...

Kahkahkah... mcm kenal jer bekas kekasih awak ni... kuajaqqqq... hahahah

Nurramizah fadzil said...

hahaha chill..

Erra Kyra said...

:D haha sempoi! Like*

Erra Kyra said...

:D haha sempoi! Like*

aien hermionie said...

point yang no 5 tu kita suka.. hehehe

Mohd Hakim Faiz said...

Terbaiklah.. Banyak dugaan yang menimpa diri sendiri.

ANa Ahmad said...

sya tahu siapa ex yg di mksudkn tu hihihi

YANG UNIQUE™ said...

terbaik uzu ^_^

powerofmotivationblog said...

Pergghh! Terbaiklah uzu. Buat entry dlm keadaan spenuh perasaan.

Cik Sue said...

elehhhhh nak skip task konon sekali 5 dia bagi...hahhahaah chill uzu,kamu berhak bahagia,jgn sia2 kan hidup kat dia yang tak hargai...

yaya_flanella said...

haha part yg last mmg terbaik!

Fazrol Amer said...

Tiba jadi cakap utara... marah sangat aaiiihh.

Dalia said...

hahaha! terbaekklah yang no.5 tu... saya suka saya suka... :)

Nur Farahuda said...

betul - betul semuanya sudah ditentukan oleh Allah, =D

wawaabdhadi said...

Haha terbaiklah entri emas putih hari ke 5 cabaran 30 hari.

btw, awak kena tag :) http://wawaabdulhadi.blogspot.com/2014/09/the-versatile-blogger-award-7-things.html

Mimi Azirah said...

hahahaha..klaka la uzu nih

Eraz Fadli said...

Entri yang hot, ramai giler komen.. Hehe..

Nadia Johari said...

hahaha...kuajaqqq..hehe..okla puas luahkn ye dok

Rosmiza Ali said...

Kuangjaqqq sungguhaihhhh.. Pandai Uzu cakap loghat utagha na.. Hehe.. Apa2 pun segala yang dah berlaku nni pasti ada hikmah yang lebih baik untuk kita.. Tgk, skrg uzu dah jumpa boifriend lag ensem dari kekasih lama.. Hikmah tu.. HikhiK! ^_~
Rosmiza Ali Official Blog™

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com