✿Baca Entry Yang Lepas✿

Friday, September 26, 2014

Cara Bahagikan Masa Antara Blogger & Full Time Student

As-Salam

Cara Bahagikan Masa Antara Blogger & Full Time Student | Kat sini mesti ramai blogger yang bergelar student kan? Mesti ada blogger yang kerja sepenuh masa kan? Sama juga macam uzu. Uzu full time student degree dan uzu juga part time blogger. Tapi mesti ada yang selalu tengok uzu jalan ke situ, ke sini, ke sana kan? Haaaa tak mengganggu pelajaran ka?

Blogger ni tak mengganggu pelajaran ke?

Tengok jadual class korang dulu. Kalau macam uzu ni, 3 hari ja ada class dalam seminggu. Tu yang banyak masa dengan keluar je. Tapi kadang-kadang, class cansel, haaa lagi lah boleh p event semua. Jadual tu penting la tuk bahagikan masa.Jangan pula korang ponteng class semata-mata nak p event ! Haa yang tu salah tu. Niat nak study kena utamakan. Penat mak ayah hantar p belajar tinggi2 tau ! Betulkan niat.. Belajar dulu then event blogger hanya untuk sampingan je.

Macam mana uzu buat assignment? Ada masa ka?

Uzu buat assignment, thesis semua pada sebelah lewat malam, jam 1 2 3 4 5 pagi. Time tu ja uzu suka buat kerja ni. Buat kerja blog, buat kerja apa-apa lah. Tenang je rasa. Kerja pun cepat siap. Class uzu pun selalunya tengahari, petang, pagi pun ada juga. So nak bangun lambat pun takpa. Takda la mata panda datang class kan.

Ni antara soalan-soalan femes yang banyak disoal ole kawan-kawan dan blogger yang sekarang ni bergelar student. Kalau student IPTA memang susah sikit. Uzu ni student IPTS so, tak straight sangat. Haa sampai tu je lah tips-tips tuk blogger yang bergelar student. Amalkanlah kalau ianya bermanfaat untuk anda. Hihihi.

14 comments:

aniesa ahmad said...

patutlah kak uzu rajin berjalan, rupanya kelas 3 hari je seminggu .. bestnyaa

Farah Waheda Wahid said...

great piece of sharing uzu...

miminadam said...

kak uzu memang active betul. huhu

Isya PurpleZ said...

dahsat nya kelas 3 kali je seminggu!! saya kadang2 dalam satu hari tu memang full dr kul 8 pagi sampai 6 petang!

Nadia Johari said...

Memang tgh mlm je sesuai buat asgmnt..hehe..uzu dekt tkpe..mcm nad dulu dekat kedah..hehe

Ibu Ann said...

Gud Luck dear...zaman student adalah zaman yg paling best tau uzu..

Meh singgah..
Kisahpondokkecil.blogspot.com

Nadratul Syazwana said...

Laa 3 kali ke seminggu patutlah. Ipta full je rasa T.T

wanyob.com said...

Soalan no 2

Jawab assignment kemudian ambil jawapan assignment tu copy paste dekat entry blog .

*Multitasking

ubai ismail said...

satu site bila org luar pandang mcm student yg active dgn blog ni tak study la.. buang masa la.. tpi hakikatnya, kita yg bahagi masa supaya dapat cover apa yg kurang dan study always first kan ^^

sekaadar pandangan ^^

Nur Farahuda said...

Good tips, kak Uzu.Huda time study pun part time blogger,hihi. Tapi huda selalu akan ambil masa update blog time hujung minggu. Tapi kalau dah rindu sangat malam or petang(week day) huda just update je. Tu pun jarang sangat update time week day. But it just take only one hour to update new entry at my blog,hihi.

Maria Firdz said...

Nice sharing... Yg pnting enjoy dlm berblog..

Nieyna Zainal said...

ipts mmg mcm ni .. nina pun blaja ipts jgk dulu .. tak straight sgt hehee tapi pointer tetap diutamakan ..

sHaRiNa eLyaNa said...

heaven gila smngu 3hari ja kelas..haha..btw study hard n smart tau uzu..gud luck

Azhafizah Md Nor said...

untunglah kelas sikit je..patutlah banyak masa boleh keluar..seronok..apepun all the best uzu

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com