✿Baca Entry Yang Lepas✿

Monday, September 29, 2014

Cara Hilangkan Sunburn Kat Muka

As-Salam

Cara Hilangkan Sunburn Kat Muka | Sejak sebulan ni, hujung minggu uzu terisi dengan aktiviti yang terdedah di luar, contohnya macam p memancing udang seharian, Family Day Kelab Blogger Ben Ashaari kat Melaka dan yg paling latest p Uss . Mau tak kena sunburn? Sampai muka uzu pun penuh jerawat pasir 1 muka. Ngeri uzu tengok  ! Sampai nak p jumpa doktor tau !

Pastu uzu google lah camna nak hilangkan sunburn tapi yang keluar semua petua-petua lama. Kunyit lah, itu lah ini lah.ubi kentang la, timun lah, yogurt lah, tomato lah, mayonis lah. Hmm kat hostel ni mana nak cari? Baik beli produk je !

So last sekali , kak Ruby.my suggest produk ni,  Aloe Vera 100% Gel yang mana sesuai tuk muka sunburn. So uzu pun pakai lah. Fuhhh sejuk muka beb..


Lepas pakai tu, jerawat pasir yang memenuhi 1 muka pun dah hampir surut, cuma kesan sunburn tu slow-slow dia  hilang. Ok lah tu. Daripada takde kan? Siapa yang muka dah hitam gelap gelita tu serupa punggung kuali tu, boleh  lah try. InsyaAllah berkesan. As-Salam.


11 comments:

noratini jaminon said...

memang best pakai aloe vera ni :)

Maria Firdz said...

Selalu buat masker pun ok juga..

Ct Noraishah said...

mesti rasanya sejuk je kan.. cam best pula. Nak kena cari ni hehe

Irna Nurasikin said...

kena cari ni..muka kak selalu jadi sun burn..suka buat aktiviti luar...

sha dhira said...

yeah, aloe vera mmg awesome, shad selalu pakai sebab muka mmg sunburn teruk bila berjemur tengah panas.. kawad time :D

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...

yogurt?timun?tomato?dh macam resepi dah.hehe...

Azhafizah Md Nor said...

best kalau boleh pakai kat muka..xdelah sunburn kan

Miela Asmila said...

Akak dari dulu lagi suka pakai alovera yg betul

Perky cute girl said...

Aloe vera 92% pon ok gak ..sesuai utk moisture wajah produk ni pon duk hngt kat pasaran ... klu ad yg nk I suggest what app je no ni 01152897268 ..hrga i rase dye bg dlm rm28 include postage ..terbaikkk la produk nii

aimi mastura said...

Lepas pkai kena cuci ke?berapa lama nak biarkan ia kering di muka?

aimi mastura said...

Lepas pkai kena cuci ke?berapa lama nak biarkan ia kering di muka?

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com