✿Baca Entry Yang Lepas✿

Tuesday, September 16, 2014

Ping Entry Blog Anda Dengan Mudah Melalui Aplikasi Android Edisi Blog

As-Salam

Ping Entry Blog Anda Dengan Mudah Melalui Aplikasi Android Edisi Blog  | Pada yang masih tak tau apa benda lah Edisi Blog ni? Sebenarnya Edisi Blog ni satu aplikasi android untuk ping entry blog anda dengan mudah je. Serius mudah !

Korang hanya perlu install kat Apps " com.edisi.blog " atau kalau nak tengok apps ni kat laptop ka, bole terjah link ni ye https://play.google.com/store/apps/details?id=com.edisi.blog .

Buat masa ni tuk Iphone takde apps ni, yang ni tuk android je dulu. Jangan lupa update profile korang ye ! 

 

Macam nak nak ping entry? Haa tengok gambar kat atas. Tekan je 3 titik bertindih kat atas sebelah kanan tu, then akan keluar macam kat atas, dan pilih lah PING

Then lepas tu, entry terbaru o lls akan automatik kena detect, tinggal nak pilih kategori dan tekan PING je. Haaa kan? Semudah ABC dan 123 kan? 

Korang try lah sendiri. Sangat mudah ! Hihi pasti suka je nanti nak ping entry. Boleh lah we ols ni blogwalking kat fon je kan. hihi selamat mencuba !!


12 comments:

nini said...

jujurnya dah lama tak ping blog sebab ajinnnn..hihi

Marou Apple Hijau said...

jap nak download. thanks uzu

acik watie said...

datang singgah tengok kawan lama

http://acikwatie.blogspot.com/

mama amir said...

Thanks for sharing...memudahkan...

Akif Imtiyaz said...

Nice ..

Ayu Jafri said...

thanks for sharing dear..nak install laju2..hihi

Nadia Johari said...

kalau senang ping mudahla kerja

FuZaiNi@$imPle@LiFe said...

yeay dh download dan dh ping!!!

www.fuzainisimplelife.blogspot.com

Siti Nooryanawati Mohamed said...

Thanks uzu sbb share this apps...
Lepas ni senang nk ping entri (^^,)

Rosmiza Ali said...

Ala, ios takde lagi ea apps ni? Huhu..
Rosmiza Ali Official Blog™

Azney Shamsuddin said...

Line slow xleh ping ping huhuhu

junainah mohamed said...

nak cubalah :-)

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com