✿Baca Entry Yang Lepas✿

Tuesday, October 28, 2014

3 Hari Bergelap Tanpa Matahari Disahkan Oleh NASA Disember 2014 Tidak Benar !

As-Salam


3 Hari Bergelap Tanpa Matahari Disahkan Oleh NASA Disember 2014 Tidak Benar ! | Uzu baru baca blog froghodoh yang mana ada menyatakan NASA telah sahkan artikel kat bawah ni..

National Aeronautics and Space Administration (NASA) telah mengesahkan bahawa tiga hari kegelapan akan melanda tahun ini pada 21, 22 dan 23 Disember kerana ribut solar.
Ketua NASA, Charles Bolden yang membuat pengumuman itu dan meminta semua orang untuk tetap tenang. Ini akan menjadi sejarah ribut matahari terbesar dalam tempoh 50 tahun yang lalu bagi tempoh 72 jam.

Kalau ada yang terbaca, atau tershare, MOHON JANGAN PERCAYA ye ! Tak sahih langsung dan uzu dah try cari kat laman web NASA dan media sosial  mereka, takda dinyatakan pun.


8 comments:

Eazy Izzuddin said...

Okay ..
thankss

Ndra Jamal said...

tiap-tiap tahun, mmg akan ada cerita macm ni kot... huhu...

mama amir said...

selalu dah macam ni sekarang kan??

Kasut Kusut said...

Kadang2 kajian mereka menimbulkan kesimpulan sekadar 'kemungkinan' atau jangkaan tapi yang terlampau obses tu yang menghebohkan berita sedemikan. Mungkin gak Nasa mmg keluarkan kesimpulan camtu untuk takutkan orang lain, atau mgkin skali mereka mnjangka je tapi orang yg obses tu yang pos awal2 kt laman sosial sedangkan belum confirm lg.

fizafantagirO said...

hahaha, froghodoh!
maklumat tak betul, cepat je orang nak sebar kan

Nadia Johari said...

ade je cerita yang tak sahih disebarkan..haishh..

Zana Hassan said...

Tq for sharing.. ^^

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...

walaupun khabar benar atau tidak, ianya tidak bermaksud kita boleh menghela nafas lega,kerana kiamat tu bila-bila dan sudah terlalu hampir.cuma masa kita tak tau.yang penting amal ibadah jangan diambil ringan.ayat kahfi kena mula hafal dari sekarang.moga Allah tempatkan kita bersama org beriman,menerima amal ibadah kita.amin.. :'(

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com