✿Baca Entry Yang Lepas✿

Sunday, October 12, 2014

Al-Kisah Tak Jadi Tunang

As-Salam

Al-Kisah Tak Jadi Tunang | Tetiba mood trowback pula malam ni.. Ni kisah beberapa tahun lalu. Waktu zaman poli. Tahun 2009 kot.

Adalah lelaki ni nak bawa tunang. Uzu suh call ayah  . Dan pun call dan pernah la jumpa kat Penang. Lepas jumpa, lelaki tu macam dah dapat restu dari mak ayah la. Happy tak terkata..

So pastu nak bertunang kan, so ayah pun ok. Mak pun ok. Semuaa ok. Ok so adalah terbeli barang hantaran sesenyap. Sikit je. Tak banyak. Tapi dah start buat persiapan la namanya kan? Tapi tak konfem tarikh lagi..

Pastu, tunggu punya tunggu... 

Jodoh tak sampai. Krik krik krik . Pastu dah tobat dah nak kenalkan lelaki kat ayah uzu. Nak bagitau ada pakwe baru pun tak berani. Nak bagitau tengah bercinta pun dah naik segan. Tu lah sebabnya uzu taknak bagi lelaki bkenalan dengan bapa uzu. Kalau nak kawin takpe la. Kalau setakat nak bkenalan mmg tak kot. Hihi..

Tu je lah. salam :)


10 comments:

zarulfarhana said...

Bukan jodoh kita Tue...insyaallah nnt dpt lebih baik

puteri airyn said...

Sama lah Erin pun agak serik dengan kes macam ni.. Erin pun pernah kena..Sedih ada..malu pun ada..segalanya ada..Dah 30 tahun pun Erin belum kawin lagi..Huhuhu

Cik Siti said...

xdak jodoh la tu...sy hampir2 dh nk jd mcm tu...tp nasib baik sempat ngelak...hee

aswa leyla said...

tak pe . satu hari akan ada lelaki yg dtg untuk betol betol kahwin .

Karya Mahirah said...

tak suka tul lelaki yg suka tabur janji nak ajak tunanglah, kahwinlah apa tp senyap tetiba... lempang tau la... ingat perempuan ni anak patung ke apa tak de perasaan...

Nurul Aini said...

Walaupun tak pernah mengalaminya, tapi bila dengar pun geram. Tak bertanggungjawab lelaki macam itu. Tak apalah, mungkin Allah nak beri jodoh yang 100x lebih baik daripadanya pada kak uzu kan. InsyaAllah.

junainah mohamed said...

nanti akan datanglah prince charming uzu tu :)

tarmizi said...

sama pengalaman ngan mizi dah berjumpa ngan mak ayah dia last minit x jadi.. :(

AkuBiomed said...

Kalau macam tuh terus masuk bertunang + nikah sekali. Senang sekali harung. :)

Mar Mansor said...

Saya pernah mengalaminya dulu..

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com