✿Baca Entry Yang Lepas✿

Tuesday, October 21, 2014

Ber"boyfriend"kan Lelaki Yang Berumur Dan Tua Bangka

As-Salam

Ber"boyfriend"kan Lelaki Yang Berumur Dan Tua Bangka | Cinta itu buta atau kita yang buta kerana cinta? Hehehe. Walaupun tua, tetap sayang, nama pun cinta *buerk*

Masa uzu dalam teksi, abang teksi ni tetiba tanya uzu.. camni..

Abang Teksi : dik.. ada boyfriend tak?

Uzu : Takda..

Abang Teksi : ohh yeke??

Uzu : Betui lah..

Abang Teksi : Bukan apa, sekarang ni student suka cari lelaki tua. yang dah berumur. 

Uzu : ehhh takda lah. Tu cerita dalam TV je tu...

Abang Teksi : Betul lah dik.. Realiti ni.

Uzu : Tak pernah lagi jumpa orang macam tu. Sebab kawan-kawan saya pun semua baik-baik.*walhal pernah*

Abang Teksi : Bagus lah tu

Lepas tu, terfikir kes kawan sendiri, cari pakwe tua semata-mata nak sara hidup, semata-mata nak duit je. Lepas tu, enjoy sambil belajar.Bawa kereta mewah kat class.. Tapi tak kekal pun benda tu..

Tapi, Alhamdulillah, nasib tak pernah jadi kat diri sendiri. Tapi kalau berjodoh dengan lelaki berumur, yang tu sejauh mana kita lariii pun, akan jumpa balik.

So, kita tak boleh nak kata orang sangat, kang kena diri sendiri. Kalau nampak kawan-kawan yang macam tu, diam je. Biarkan mereka dengan hidup mereka, kita ngan hidup kita.. kan kan kan. Aman dan sentosa gitu.. hihi Oklah Salam.


11 comments:

CT Humairah said...

sungguhlah. macam mana lari pun kalau itu jodoh tak akan kemana. dats why tak boleh nak ngutuk orang lebih sangat. nanti kena batang idung sendiri.

Keyna said...

betul tu uzu.. masa ina berlajar pun ada kes macam kawan uzu. tapi semua tu sementara..

ina pun kahwin dengan "org tua" beza 12 thn kaw!!!!!.. hahahaha. dah jodoh kan... :)

Nao Mei said...

Hihi...cik akak lari dulu dik...no komen...takut nak komen..hahaha

zamizi jusoh said...

X der peluanglah pokcik yang tua...ha.ha.ha.. beza umur pokcik dengan istri 7 tahun.. tak jauhkan..

Nazlee Ismail PCL said...

"So, kita tak boleh nak kata orang sangat, kang kena diri sendiri..."

kita tu belum berjodoh lagi kan..haha ; moga Uzu menemui cinta mcm Fyna @cosmoderm tu.. :)

Mad Parihh said...

betul2 . tue mesti berduit bukan tue saje

liana sulaiman said...

hehehe..lumrah..hehe

nini said...

suka lgi berumur skit pada kita...hihi
sebaya cam tak best je...adik2 lg tak mau....hihi

TengkuButang said...

cinta tak kenal siapa uzu.. kadang yang muda pun tak mampu nak beri aksih sayang seperti orang tua.. ha3.. bukan harta jadi ukuran setiap oerhubungan kan.. kalau Allah dah tetapkan jodoh dengan orang tua.. apo nak di kato.. hi3.. janji bahagia.. ye dokkk? =P

Permatabiru said...

setuju sgt..mmg ada..nasihat sekali je..nak ikut or tak terpulang dah besarr kan..kna sendiri pikir..kejar kemewahan cara yg salah..takut nyesal tak sudahh..hmmm

Ct Noraishah said...

setuju sangat..

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com