✿Baca Entry Yang Lepas✿

Friday, October 3, 2014

Bila Uzu Jatuh Sungai Bersama Motor !

As-Salam

Bila Uzu Jatuh Sungai Bersama Motor ! | Pepagi ni hot topik di group wasap #kelabbloggerbenashaari ialah accident. Pepagi lagi ada orang accident. Pastu mula lah satu persatu  menceritakan pengalaman accident memasing dan uzu pun sama.

Teringat zaman budak-budak uzu masa kat kampung . Masa nak jejalan ngan kazen, kami lalu tepi sungai. Jalan tu sempit. Menghala ke kuburan. Tak yakin sebenarnya nak lalu. Memang tau akan jatuh. Tapi buat derk ja.

pastu.. duppppppppppppppppppp ! Masuk sungai ! Haha kan dah agak ! Aishh tak dapat nak imbangkan motor dengan stabil.

Uzu ngan kazen masuk sungai ! Benda 1st yang uzu selamatkan, ialah.. henpon ! Hahaha nyawa tau henpon tu. Gila lah.. Habis henpon masuk air. Kazen pula selamatkan diri sendiri dan barulah angkat motor naik ke darat .

Ni la bebudak sekarang.. Henpon dulu diselamatkan dari nyawa. Ish ish ish tak boleh macam tu tau ! Henpon boleh beli, nyawa tak boleh diganti. Pengajaran untuk hari tu.. Konon serik tak nak bawa motor dahhh tapi... ketegaq !

4 comments:

Nyamuk Terbang said...

kemain fear factor terjun sungai...nsb baik xtruk...hati2 yer len kali..kiter pn prnah eksiden tpi krta lnggar....sobs....

mama amir said...

apa2pon tu namanya pengalaman...tak jatuh, tak merasa nanti...hihi

junainah mohamed said...

Fuh...nasib baik uzu dapat selamatkan henfon tu kan...nyawa tuh..

Karya Mahirah said...

huhu... terbaik tp mesti kenangan ni akan ingat sampai bila-bilakan? Kak KM dulu eksiden jatuh basikal depan rumah orang je hihi..

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com