✿Baca Entry Yang Lepas✿

Thursday, October 30, 2014

Blog Juga Akan Dikenakan GST

As-Salam


Blog Juga Akan Dikenakan GST | Sebagai seorang blogger , uzu sangat terkejut dengan berita ni. Betul ke? Sahih ke tak berita ni.. Kalau betul macam mana? 

Merujuk kepada beberapa sumber, bermula 1 April 2015 GST akan dikenakan kena mana-mana blog yang menjana pendapat melaluinya..

Tapi jangan salah faham ye, bukan semua blog akan dikenakan GST, kemungkinan blog yang pasang innity atau adsense je yang dikenakan GST . Setakat blog macam uzu ni, tak letak apa-apa, alhamdulillah tak dikenakan GST.

So, korang tak perlu risau ye . Teruskan berblogging sebab itulah minat kita. Dari minat kita boleh hasilkan jana pendapatan sendiri tanpa GST. Caranya? Sewakan tapak banner kat orang lain ! Kan senang daripada tunggu earning yang tak sampai-sampai. Hihi.

Ok lah. Selamat malam semua. Uzu nak tido. As-salam


27 comments:

Maria Firdz said...

takde kenyataan yang sahih pun.. setakat ni sumber dari melvister tu.. tapi penulis dia xde nyatakan lagi sumber asal berita tu... jadi tak dikira sbg sst yg sahih...

Muzai Samilan said...

apakah apakah apakah.. aptb.. tapi maybe kalau ada sasaran pada blogger tegar kot ye..

budakbandunglaici said...

Blog pun nak kutip gst ke

Penjaga Cahaya said...
This comment has been removed by the author.
mawar berduri said...

blog pun kena juga ke..hurmm..jemput singgah..http://mawarberduri4147.blogspot.com/2014/10/amat-memerlukan-play-pen.html

Cik Kumbang said...

Terkejut baca tajuk tadi
Harap2 xkena la kan

KHAIRUL AMRAN said...

Tunggu kenyataan rasmi dari pelaksana GST. Kalau kena redho je la kan.. ni semua demi kebaikkan negara yang terchenta. Moga2 duit doaplohengget sebulan pendapatan dari blog yg dikenakan gst sebanyak 6% tu dapat membina sebuah negara merdeka.

Lin Azlina said...

hihihi.. terkejut ambe td.. blog sy lgla anak ikn bilis jer...blog uzu ni kira bapak dah...

zarulfarhana said...

uiisshh kalau la kena..xberblog plak nnt

CXopportunities said...

aish kecik hati kite blog pon nak GST. sentap mak nak.

MIL HASHIM said...

HARAP2 XDE GST UNTUK BERBELOG YE

http://jmbelog.blogspot.com/2014/10/segmen-blogwalking-fpllowers.html

mama'snia said...

Baca tajuk dah bepeluh...:p

Umie Artoqiemie said...

Tapi yg jual online x silap kene daftar dorg punya perniagaan tu. Hmmm

Eny Abdullah said...

taktau nak ckp pe dah pasai GST ni huhuhu...
jemput ke blog saya, follow dan saya follow balik ye...
http://enyyusnizar.blogspot.com/2014/10/tutorial-kuih-ketayap-lembut-dan-sedap.html

Ct Noraishah said...

hehe blog pun kena gst?? hmmm

Sya Mimie said...

Blog pun dicukaikan??

Sufinah Yussof (SY) said...

Ui... Terkezut my heart. Nasib nda kepisan. Haha... Kita nantikan sesahihan nya nanti. Adui la...

Ain Ridzuan said...

Sekarang ni apa yang jadi duit semua dikutip.. huhu..

Nur Nabilah Arifin said...

oohh...ingat semua kena gst. bimbng pulak

Kita Bantai said...

Semua nak dikenakan gst !!! . Hmmm

ArY + ShA = AmZaR FaYyAdH said...

Assalam uzu,
apa kebendanya innity & adsense tu???he3
nampak sangat akak ni tak ketahuan lagi kan3 he3

E.J said...

terfikirgak, mcm mana nak check satu2 blog? Dah kalau yang pakai identity anonymity, lagi lah susah.

Dreamland said...

mak aihh..

Lea IsNawi said...

Huhuhu sabar jelaaa

sheAYANG said...

Amboi. Kalau blog cikai sy tu kena gst,mmg dh x blogging la jwbnya. Nuffnang pn baru bper sen. Hehehe..m

Rosmiza Ali said...

Blog yg pasang iklan Nuffnang & Komli kena tak? Huuu.. Earning pun duk celah gigi jer.. Huuu..
Rosmiza Ali Official Blog™

Cik Siti said...

Klau yg pasang nuffnang cam mana? Huhu

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com