✿Baca Entry Yang Lepas✿

Monday, October 6, 2014

Cara Delete Akaun Facebook Orang Yang Sudah Meninggal Dunia

As-Salam

Cara Delete Akaun Facebook Orang Yang Sudah Meninggal Dunia | Al-Kisahnya sambungan daripada entry ini , makcik uzu meninggal dunia kelmarin. Dan apa yang uzu pesan kat kazen, delete semua gambar-gambar arwah ibunya yang mendedahkan aurat *kalauada* . Tapi alhamdulillah, takda gambar aurat yang terdedah.

Then, dia cakap nak deactive acc mak dia tapi dia tak tau password. So uzu tau caranya macam mana. Lama dah uzu tau bab ni, baru teringat nak update.

  1. Tekan sini
  2. Isi form di bawah 

So, pengajarannya, janganlah dedahkan aurat kat pesbuk. Hmm uzu nasihat tuk diri uzu juga. Uzu pun nak delete gambar-gambar yang mendedahkan aurat. Sebab kita tak tau masa kita bila.

Tapi uzu minta tolong jika uzu tiada dimuka bumi ni lagi, minta tolong u olss semua padam gambar-gambar uzu tak kira yang menutup aurat atau tak, uzu nak semua padam. Pastu, minta tolong report pesbuk dan blog uzu. Nak korang tutup semua yang uzu ada. Pesbuk ke, page, blog, twitter, ig dan semua yang berkaitan uzu. 

Tu je wasiat. Yelahh.. Ajal mau ditangan tuhan dan semua itu adalah rahsia Allah. Allahualam. Renungkan dan selamat beramal ..

16 comments:

CXopportunities said...

baguslah uzu share bnde ni. blh la pdm mane2 akaun org yg da meninggal

Nyamuk Terbang said...

nice tips uzu....rmai org dok cri cara nak deaktif akaun org yg dh meninggal nie

Engku Muzahadin said...

Pernah terfikir untuk tulis semua id da password laman sosial dalam satu buku atau diari, senang bila dah tak ada org yg ada nak ambil tindakan, tapi kena fikir pula cara org yg masih hidup utk tahu id n password tu semua... Mungkin kena buat wasiat la kot... Huhu

Nabiha Zaidi said...

Thanks for sharing. Erm, ajal kita tak tahu kan bila. Minta-minta la bila kita dah meninggal, ada orang yang cuba untuk delete semua laman sosial yang kita ada. Kadang-kadang, gambar yang menutup aurat pun boleh timbul dosa juga. Haih.

Enor Adam said...

Info yg sangat berguna. Kak suka baca blog sis.. tahniah anda ada blog yg banyak info. Jemput blogwalking d www.yatiadam.com

Miss Yana said...

ouh..camtuh caranyer.. thx for info..

Lyranadya said...

tq uzu. info yg sangat bergune. jemput singgah blog nadia

Izza Jay said...

Nice info

http://mrsjaysblog.blogspot.com/

Illya Farhana said...

Good uzu..

Akif Imtiyaz said...

Satu info yang bagus dikongsi bersama ..Thanks Uzu..

Maria Firdz said...

Nice sharing...

Azlinda Azman said...

gud info

Miz Eija said...

tq atas info yang berguna sis uzu... takziah buat keluarga arwah.. jemput singgah blog eija ye :)

Tuan Asmila Tuan Mohd Nor said...

Thanks uzu.sbb 2minggu lepas kawan skak dah meninggal.akaun fb dia x ada yg tlg ttupkan..info ni berguna...thanks

Karya Mahirah said...

haaaa yg ni mmg kita semua kena tau sbb ajal kita tak tau bila.. sekurang2nya dah standby suh org terdekat delete..

asna ramli said...

KAK UZU, KALAU NAK DELETE ACC FACEBOOK TP LUPA PASS MCM MANA PULAK? RESPOND PLS HEHE

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com