✿Baca Entry Yang Lepas✿

Wednesday, October 8, 2014

Dompet Yang Hilang Dipulang Oleh Insan Misteri

As-salam

Dompet Yang Hilang Dipulang Oleh Insan Misteri| Lepas habis jawab paper, uzu dapat call dari Iukl student affair. Pelik juga dan hairan, apasal pulak iukl ni call..

Pastu dia kata, dompet dah jumpa. Ada orang pulangkan. Yang misteri tu, boleh pulak jumpa kat cafe..bila masa pula uzu p cafe malam tu. Dompet hilang masa nak balik dari celebrity fitness kat cheras. Pastu p makan kat bangi. Bila lak uzu p cafe malam tu?


Dalam dompet tu semua ada. Tak hilang sesen pun.. Nasib baik ! Tengkiu insan misteri yang baik hati kembalikan dompet uzu yang hilang..


Gembira tu.. Takde la nak gembira.. Sebab dah keluar habis duit nak rm500 lebih tuk buat semua balik...

Kalau tak buat secepat mungkin hari tu, kang jadi masalah pula. Tu yang laju je buat report dan yang lain-lain.. Apa pun, lepas ni kena lebih berhati- hati!


41 comments:

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...

Alhamdulillah..insyaAllah buat baik akan dibalas baik =)

Nuriesya Nadia said...

Alhamdulillah. Syukur ! Baik sungguh orang yang pulangkan ni. ^_^

CXopportunities said...

Alhamdulillah

Akif Imtiyaz said...

Alhamdulillah ...dapat balik ... Bertuah Uzu ... Lepas ni jgn lupa lupa lagi tau ..

AMIIZAA said...

alhamdullilah, perkara yg paling kak mieja takut hilang handbag hilang purse......nangisssss....

Hanim Hashim said...

Bergumbiralah wahau uzu :D

ubai ismail said...

alhamdulillah.. :)

Nieyna Zainal said...

lepas ni jaga betul2 kak uzu .. dompet hilang susah ..

nor nazliana said...

alhamdullah ada juga orang yang baik hati kan..peminat uzu kot hihii

Umie Sapidah said...

Alhamdulillah

Lisa Nurulain said...

alhamdulillah dah jumpa, pasni jga elok2

Dkna Abza said...

alhamdulilah.. pasni kena hati2

Miss Yana said...

Wah..nsib baik la..duit pon xhilg jgak ker? Klo cmtuh, ni kes tercicir la kan..

Mila Hilas said...

amanah org tu...langsung x amik duit dlm tu eh? untung uzu dompet dijumpai org yg baik

Mardiah Diana said...

Singgah petang dik Uzu...Allahamdulillah....

Anizz Annisa said...

alhamdulillah jumpa balik.. lepas nie kena alert selalu dgn brg2 berharga k akak.. baik betul org yg bagi semula tu.. :)

Azhafizah Md Nor said...

kena pastikan dan check barang barang beharga sebelum bergerak ke mana mana ye lepas ni

Cik Kumbang said...

Alhamdulillah :)

Shasha Yacob said...

Wow, insan misteri

Nurzaliza Mohd Ali said...

Alhamdulillah jumpa balik..

Yan Ty said...

alhamdulillah yunk jumpa balik..tapi misteri..kenapa jumpa di tempat lain.. Uzu becareful ye.

Nur Farahuda said...

Alhamdulillah.

Sukma Haron said...

Alhamdulillah....secret admire....

tenku butang said...

lrr.. nape dia pulangkan lewat.. hu3.. dha rugi rm500.. tapi xpelah.. mungkin nak beri pengalaman kat uzu kot.. ilmu tu.. heee

Mayang ABDUL RAZAK said...

peminat kot...

Ezad Skytech said...

Alhamdulillah...masih ada lagi insan yang jujur...terjumpa...pulang balik dalam keadaan asal kan...:D

Nadia Johari said...

Siapalah insan misteri tu..org yang baik akan dibalas baik

zulhilmitempoyak said...

Alhamdulilah...

memang konfem bkn insan biasa2 ni.. hehe

NURUL AQIDAH AZAHAR said...

alhamdulillah.bsar gnjaran pahala org tu

sha dhira said...

semoga lpas ni, no more lost2 dah.. amin.. :D

Putera Helmei said...

Alhamdulillah rezeki.

Zie Fauzi said...

Alhamdulillah... lepas ni hati2 ye dik....

tarmizi said...

alhamdullillah...

nini said...

alhamdulillah....rezeki ada lag ngan dompet tu

kakngahsihat said...

Alhamdulillah... berkenan plak kat dompet tuh, hihhi...
Teringat kisah akak dulu pun pernah kehilangan dompet smpi sekrg tak tau sapa yang pulangkan. Pastu pernah sekali tercicir lesen, di post kan oleh seorg lelaki india tp smpai sekrg akak tak tau sbb mak dapat jer lesen tu terus buang no telefon si pengirim... mak! seorg yg sgt risaukan anaknya... hihhhi..

Engku Muzahadin said...

Allah tolong jagakan tu uzu, alhamdulillah

Shawn Razaleigh said...

Alhamdulillah. Syukur. Rezeki hang uzu

hanis aleeya aka gadis sepi said...

Prnah jadi macam tu. Guard kata ada student jumpa kat makmal fizik. Eh entah bila masa pulak ada kaitan dengan fizik ni. Ai ambik maths kott..

Tuan Asmila Tuan Mohd Nor said...

Alhamdulillah.akakpun penah hilang dompet dan di pulang selepas dia taip nama akak kat fb...

junainah mohamed said...

Alhamdulillah...ada juga insan yang baik hati zaman sekarang ni...

junainah mohamed said...

Alhamdulillah...ada juga insan yang baik hati zaman sekarang ni...

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com